CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 2630|Reply: 54

"Yey! Tak Sia-Sia Kena Maki, Demi Malaysia Yang Lebih Baik" - Abby Abadi Kongsi Kegembiraan DSAI Jadi PM

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 06:33 PM | Show all posts |Read mode




Pelakon Abby Abadi,44, sebelum ini memaklumkan bahawa dia turun berkempen untuk bantu sebuah parti politik sempena Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15), iaitu Pakatan Harapan (PH).

Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan  juga menggunakan media sosial sebagai medan untuk berkempen dan beberapa postingnya telah menerima reaksi tidak baik dari pengikut Instagram sehingga ada yang "unfollow" kerana tidak puas hati cara dia berkempen.



BACA JUGA : "Sedih Sangat.. Done Unfollow", Netizen Kurang Senang Dengan Cara Abby Abadi Berkempen, Ramai Yang ‘Unfollow’


Dalam perkongsian terbaru di Instagramnya, Abby memuatnaik video memaparkan dirinya sedang kegembiraan sambil memegang poster Datuk Seri Anwar Ibrahim yang baru saja dilantik menjadi Perdana Menteri Malaysia ke-10.


  


"Yey! tak sia2 kena maki. Demi Malaysia yg lebih baik.Demi Masa depan Anak2. Terima Kasih atas Perjuangan & pengorbanan selama harini. ALLAH izinkan juga akhirnya naik sbg Perdana Menteri DS @anwaribrahimofficial. Sukses terus DSAI"

"ps; warga singapore, jumpa kami esok lusa tulat ye di P7 Marina Bay Sand. Sy bawak Rempeyek Harapan, Kek Choc Moist Abang Mat Sabu, ChocoJar Syed Saddoq. Ehhh lupa Kerepek Pisang DS Wan Azizah"

"Kawan baik kesayangan Sy @azzaelite bawak Sejadah Gebu Nasional ye kali ni. Choc cookies Ismali Bera, Deedat Zahid Hamidi hihi"

Support tau!' katanya.



  


Terdahulu, umum mengetahui Abby merupakan penyokong Parti Islam Semalaysia (PAS) yang disertainya pada tahun 2012 dan kemudian beralih arah menjadi penyokong Pakatan Harapan (PH) sejak 2017 lalu. - CARI





Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap orang belakang lalang dia keluar pas tak lalang? Kalau PN jadi gomen apa lah reaksi dia agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Beria lah makcik baeyah ni.. dulu awal berhijrah kemainnn berjuang dengan PAS, ceramah sana sini .. sekarang dah mendunia berlakon balik anak beranak tukau pulak parti.. gigih berpolitaik. ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:04 PM | Show all posts
spe jela hadap ckap acik bakyah ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lightheaded67 at 24-11-2022 08:04 PM

congrats lah cikyah cuols mmg suka glemer dan capub kann, skrg mo cikyah capub thru political party, hritu pas skrg ph kenzzzz.. ekceli iols pon ade lega lah bukan pn pas naik, esok nk dtg cabaran yg bnyk kata ekonomi sgala, sat lagi yg gagal nye manusia yg mnganut, di carut nya Islam pulak, Islam saje tak cukup, di hamun nye Tuhan pulak [em:4:]   negara lain tak pulak lagi nk dngo religion (christian buddha hinduism ape ape lah) has failed humanity sbb ups n downs of the penganut. only in melesia  
belum cmpor penunggang lagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Poyo je la acik ni. Dia sendiri keluar pas takpe pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:07 PM | Show all posts
Abby, shut up
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu zaman elite mendonia aku suka makcik ni. Dah la aku time tu kecik je lg rasa mcm nak jadi mcm dia. Skrg ni minta ampun tengok dia ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
dlu sbb gundu die sokong la pas boleh cover dgn jubah hitam tudung labuh. lepas dh potong die leh pakai ketat sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu dia sokong pas masa amanah belum wujud kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:50 PM | Show all posts
eeeeeeeeeee tak malu sokong bekas banduan rasuah dan liwat... eeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni bila je x over
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamlah nenek kebayan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni tak kerana dek politik pun memang selalu mintak dan kena maki..hahahahaha!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Sunkiss8999 replied at 24-11-2022 11:54 PM
Dia ni tak kerana dek politik pun memang selalu mintak dan kena maki..hahahahaha!

Ye, mmg jenis meminta
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 12:29 AM | Show all posts
Orix replied at 24-11-2022 07:04 PM
spe jela hadap ckap acik bakyah ni

Aiol start sheol brgaduh dgn bkas laki psl Memey dlu tu, smpai skrg iol rsa awkward plus cringe bila tngok dia ni. Dlu kmain gaduh kat public, brjurai air mta itu ini, last2 jdi cmni, sllu mnyelit, yikes, embarassing.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 12:31 AM | Show all posts

Dan jugak sllu over bila bab mnyelit dgn ex laki & Memey, cringe je tngok.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Duduk dalam pas dulu sopan je tengok..sekarang kemain ya
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 03:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kau dibodoh2kan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 04:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Minah nih memang pandai buat orang meluat annoyed bencik kat sheols
Sejenis negetive vibes
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.106363 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list