CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3327|Reply: 19

Prestashop...help me!

[Copy link]
Post time 14-10-2010 10:40 PM | Show all posts |Read mode
Dear forumers,

Aku tgh create website guna prestashop. ade tak sesapa kat sini yg tau pasal prestashop ni?
katne boleh dapat free background template utk prestashop yg cantek?
dah tanya pakcik google tapi tak dapat jawapan lagi
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-10-2010 06:07 PM | Show all posts
cop.. nak tanya, anyone boleh recommend a good web hosting yg support PrestaShop... currently the ones yg saya usya2... tak support pulak... huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 06:42 PM | Show all posts
Reply 2# Nika


    nika ni... aku geget kang... pm je la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2010 08:22 PM | Show all posts
Reply 3# cyra

try hostgator
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 02:56 PM | Show all posts
prestashop tu mende?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 06:31 PM | Show all posts
Reply 6# AxE


    read at wiki http://en.wikipedia.org/wiki/PrestaShop
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 06:32 PM | Show all posts
Reply 3# cyra


    rasanya semua support. yg penting tahu install sendiri dan setting database
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2010 10:41 PM | Show all posts
Reply  cyra


    rasanya semua support. yg penting tahu install sendiri dan setting database
aziz79 Post at 18-10-2010 18:32



itulaa... tak pernah pakai system shopping cart ni.. ingatkan yg derang listed je yg support... rupanya kalau takda dlm list pon boleh aje asal meet all the requirements... huhuhu

anyway, dah slamat install... kena explore camna nak tweak the layout/theme plak... cam best je
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-10-2010 11:18 PM | Show all posts
Menarik gak prestashop no.. tgh explore.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 08:52 AM | Show all posts
tahniah..korang beralih ke prestashop...memang best shopipng cart tuh..kalo nak ubah theme..pi jek kat file template tuh..yg ade  .tl..ubah lah sesuka sesuki..

pi forum support presta..banyak info...
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 10:30 AM | Show all posts
Yeah.. Mmg sangat sesuai utk jual barang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2010 03:21 PM | Show all posts
kalo nak lagi simple..leh try opencart..lagi sangat mudah menjual..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 03:37 PM | Show all posts
boleh tak nk tanya kat cni...
rasa thread ni mcm dah lama sgt je..

nk tanya, ada sape2 tau tak camne nk tukar order reference dari alphabet ke number?
dah baca kat forum prestashop tp tak tau nk tukar kat mana.

plzzz
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 04:26 PM | Show all posts
@Kamen_rider   

bro..boleh tolong jawab soalan atas ini tak?

http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=1049923

aku tak guna prestashop
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 05:20 PM | Show all posts
Prestashop tu jarang dengar.

PrestaShop Tutorial - How to change PrestaShop Themes

http://www.siteground.com/tutorials/prestashop/prestashop_themes.htm Last edited by izamahmed on 3-7-2013 05:22 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 05:35 PM | Show all posts
izamahmed posted on 3-7-2013 05:20 PM
Prestashop tu jarang dengar.

PrestaShop Tutorial - How to change PrestaShop Themes

izamahmed, tq utk link tu..
dah tgk dah sblm ni tp tak membantu sbb mcm basic je..



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 3-7-2013 05:41 PM | Show all posts
saya dah faham dah camne nk ubah html tu
kena masuk cpanel rupenye...jakun betol!

ni saya kongsi macam mana nak tukar order reference alphabet kepada number :

Masuk cPanel, cari file manager, pegi kat pdf/invoice.tpl (line: 77) atau cari code ni {$order->getUniqReference()}
dan gantikan dengan code kat bawah ni

{l s='#'}{$order_invoice->id_order|string_format:"%06d"}

tapi masalahnya bila dah buat, TAK JADI PULAKKK...stresssssnyeee!!
klu ada sape2 guna prestashop, tolonglah ye.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 06:29 PM | Show all posts
boleh cuba tanya kat forumpublisher juga
kat sana mungkin ada soalan yg sama dah terjawab atau boleh kemukakan soalan baru.

klik link disini http://www.prestashop.com/forums/forum/6-general-discussion/


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2013 10:11 PM | Show all posts
nornasha posted on 3-7-2013 05:41 PM
saya dah faham dah camne nk ubah html tu
kena masuk cpanel rupenye...jakun betol!

boleh bagitau end result nak camne...order reference tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2013 11:01 AM | Show all posts
Kamen_rider posted on 3-7-2013 10:11 PM
boleh bagitau end result nak camne...order reference tuh..

sekarang ni macam ni "AQMKATRQG"  , random susah nak trace sbb kurang unik.

saya nak jadikan dia numeric contoh macam ni to "1001", pastu "1002" .. start dari "1" pon dah ok dah.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 01:27 PM GMT+8 , Processed in 0.095798 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list