CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: mojarean_X

[Dunia] Perdana Menteri seru negara lain untuk terima pelarian Rohingya. Kecewa majlis keselamatan PBB lepas tangan isu Rohingya

  [Copy link]
Post time 24-9-2022 06:47 PM | Show all posts
Edited by nusaraya at 24-9-2022 06:55 PM
krustykrab replied at 24-9-2022 06:23 PM
Setujuk

Jemput jugak ramai² dari sri lanka utk memeriahkn lagi negara

Make itsimple.... Kita  ubah nama bahasa mandarin  menjadi bahasa  melayu mandarin  .. kemudian bahsa rohingya  menjadi bahasa  melayu rohingga  dan seterusnya  sehingga semua pihak puas ... Jikakita menciptakan definisi bangsa melayu ecara spesifik di konsitusi kita .. mengapa kita  X boleh buat definsi bangsa melayuchina ataupun melayu rohingga sehingga menjadi win to win  untuk negara kita

The  most important .. Melayu tetaplah menjadi idenity  Malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tripleid at 24-9-2022 07:11 PM

Aku pecaya 99.99% yg tonton video mail berucap kat pbb tu adlh rakyat Msia sendiri...ingat ummah dunia kesah ke kalo mail ckp dlm bm skalipun??

Samalah kalau presiden zimbabwe ckp bahasa zimbabwe kat pbb tu..ingat kita kat msia ni peduli ke presidin zimbabwe nk ckp bahasa apa pon?

So x payahla nk bangga kulu kilir x tentu pasal pm ckp bm kat pbb,because nobody cares.
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
nusaraya replied at 24-9-2022 06:01 PM
Setuju... Jika seperti itu ..terimalah lebih orang China dari tanah besar .  X perlu ramai cukup 2 ...

Apa susah2, ambil muslim Uyghur aje beramai-ramai. Boleh baiki keturunan sekali
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:41 PM | Show all posts
kam3n replied at 24-9-2022 07:43 PM
Apa susah2, ambil muslim Uyghur aje beramai-ramai. Boleh baiki keturunan sekali

Yuo.. A Good Idea...Itu aku sokong kerana mereka maority islam serta juga cantik-cantik dan rupawan
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:42 PM | Show all posts
kam3n replied at 24-9-2022 07:43 PM
Apa susah2, ambil muslim Uyghur aje beramai-ramai. Boleh baiki keturunan sekali

Yuo.. A Good Idea...Itu aku sokong kerana mereka maority islam serta juga can
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Negara2 lain tolonglah kutip.


Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah la kenapa iols lagi berkenan kalau skrg ni annuar musa yg jd pm. Dgr beliau bercakap pun rasa semangat. Banding dgn pak mail, ckp pun mendatar, mata kuyu.. cmne la blh jd politikus
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2022 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ingat escort mana tadi. selama ni i lupa yang dia PM kita sebab dia takda presence.........PM tak bole cakap english, omg segan rakyat nak ngaku dari malaysia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalah rohingya adalah kuat sangat membiak tapi tak berani melawan. Mereka lagi sanggup bergolok-bergadai bayar member mereka untuk lari ke Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 24-9-2022 01:03 PM
Depa tengok muka pun tahu mael ni mcm lembam
Yawnnn. Baik depa korek taik telinga gentel2 time mae ...

Baik dia wakilkan ank dia berucap. Kurang2 sedap mata memandang . Mael ni mmg x ada aura lgsg. Mcm mana boleh jd pm xtau la. Kuat lg aura mael jual ayam dlm upin ipin
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
unguaurora replied at 24-9-2022 11:05 PM
Ntah la kenapa iols lagi berkenan kalau skrg ni annuar musa yg jd pm. Dgr beliau bercakap pun rasa s ...

Setuju. Anuar musa, KJ, hatta bijan pon lg elok bila berucap. Mael ni jenis sikat tepi ke masa sekolah? Jenis yg org x ingat pon kwujudan dia unless ko 1 kelas dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 03:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 24-9-2022 02:40 PM
bkn ke ada translator utk semua bahasa?
tapi bab ni, tak rasa negara2 lain nak amik kisah.. mesia l ...

Simultaneous translation hanya utk.5 bahasa UN je. Speech Mael ni org.embassy yg.buat & edarkan text english nya.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingerbumpy at 25-9-2022 06:26 AM
pyropura replied at 25-9-2022 03:00 AM
Simultaneous translation hanya utk.5 bahasa UN je. Speech Mael ni org.embassy yg.buat & edarkan te ...


Begiteww tinggi mulianya murtabak bahasa Mael ini sampai tak termasuk dlm 5 bahasa yg ditranslatekheun oleh UN...terpaksa embassy kita yg translate dan edarkheunz....

Ayuh Kita musti saman ....kenapa double standard and biase sebegini?


Kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 24-9-2022 11:37 PM
Masalah rohingya adalah kuat sangat membiak tapi tak berani melawan. Mereka lagi sanggup bergolok-be ...


Mereka tak berani melawan kerana masih belum ada mat kilau atau awangkayu bow and arrow dikalangan mereka.....mungkin mereka patut menonton pilem MK...utk memberi mereka pengertian akan erti sebenar kebangkitan......


Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 25-9-2022 03:00 AM
Simultaneous translation hanya utk.5 bahasa UN je. Speech Mael ni org.embassy yg.buat & edarkan te ...

Kalau text dah diedarkan, bergantung kpd sambutan je la. Kat sana, negara2 yg deme nak dgr hanyalah negara2 yg berkuasa.. hat yg lain2 tuh sekadar mengisi tmpt kosong jahh.. tapi mana tau, kot2 masih ada yg sudi mendengar..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
mojarean_X replied at 24-9-2022 03:21 PM
Menarik juga idea convert rohingya jd melayu. Ini sudah berlaku dengan golongan tamil muslim dan a ...

Kau jgn jd bodoh boleh x sesuka hati nak convert jadi melayu. Bangang simpan untuk anak cucu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-9-2022 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Org sendiri pun byk kebulur.. tu pun tak masuk lagi immigrant lain mcm syria tu.. bagi tumpang rumah menteri- menteri lah
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa malaysia xde van putih kapal laut putih kidnap mereka humban antartika
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2022 10:53 AM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 25-9-2022 09:33 AM
Kau jgn jd bodoh boleh x sesuka hati nak convert jadi melayu. Bangang simpan untuk anak cucu

Baik........
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2022 10:55 AM | Show all posts
"kita tak nampak najib.. kita nampak rosmah..."
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 08:43 AM GMT+8 , Processed in 0.105864 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list