CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 19-9-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 18-9-2022 11:06 PM
Waaaa safi ni sejak sekolah i dah pakai. Tutup biri dengan hijau tukar2 je. Kalau Dulu2 pakai mema ...

Mcmana u buat...pakai kopi yg belum guna kan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Aii ada pigmentation kat tgn kesan ubat..mcmna nk hilangkan pigmentation tu ya? Makin lama makin banyak pigmentation tu..skg dah naik dari jari sampai ke bahu .tapi light brown ja la..ke sbb aii ada gen Chinese pigmentation tu mmg akan naik sendiri nampak mcm berdaki tgn sbb aii putih..segan dah skg nk sleeveless
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 19-9-2022 02:59 PM
asfaz replied at 19-9-2022 12:35 AM
Tgk jenis kulit jgk kot. Macam ai serasi dgn safi Dan hazeline. Tp dlu kan ada isu kata hazeline a ...


Krim Hazeline Snow tu, aiol dah kertu ni baru perasan bau dia sama macam pencuci muka SKII yach! Siyessss teruatama krim Hazelina zaman 90an yang masih original bagus buatannya tu (botol kuning). Masuk zaman lewat 90an/awal 2000an dah tah hapa2 Hazeline tu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:07 PM | Show all posts
aku berkulit cerah tp pernah dulu kena 'paksa' beli krim ni
adoi aku nak bt apa entah
nak buang syg pulak 10 rgt kot rega

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:10 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 19-9-2022 09:26 PM
Krim ni wujud lgi
Kalau uols ada fb, joinlah group "beli apa harini di drugstore/watson/guardian"
...

Yg safi botol baru tu ke tukar formula? Yg lama jugak best.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2022 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by asfaz at 19-9-2022 11:43 PM
dua_chzy replied at 19-9-2022 10:56 PM
Krim Hazeline Snow tu, aiol dah kertu ni baru perasan bau dia sama macam pencuci muka SKII yach! S ...


Kenapa la diaorg tukar formula kan. Ai igt lagi kecoh kata ada babi
Terus stop walhal baru beli baru walaupun harga dia murah tp ye la masa dlu awal90an sekolah pulak,harga tu kira mahal la bagi kita bebudak sekolah harap duit belanja sekolah
Ai pakai Fair n lovely botol pertama dlu,jadi berbelak muka ai. Terus stop and tak pernah cuba lagi
Paling lama ai pakai safi lah.dr anak dara sampai ank dah 2 org.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols kje kena slalu jumpa orang.
Memang kena jaga badan la kan.muka iols akan cuci je,toner,serum, pelembab dgn sunscreen.
Sume ni guna product made in korea,bukan timbang kilo
Tangan pakai lotion dgn sunscreen jugak.
Kadang2 minum kolegen men kinohimitsu tu jugak.pastu minum air kosong byk.
Iols bukan nak kulit putih pun,just nak kulit yg nampak sihat,xkusam.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-9-2022 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
DragonSari replied at 19-9-2022 10:37 PM
Mcmana u buat...pakai kopi yg belum guna kan

Yela yunk..serbuk kopi tu macam cap kapal api kot. Dia macam lembut2 kasar ckit struktur nya..Okla sapu air kat muka dan gosok slow2. Founder lain sabun kopi pun ada buat.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 08:42 AM | Show all posts
Inilah sumbangan jutawan kosmetik timbang kilo
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 19-9-2022 10:21 PM
Dulu semasa sekolah kita belajar perkataan kuning langsat dari kawan. Tetapi betul, dari zaman sekol ...

Bagi aku orang yg kulit kuning langsat lagi cantik compare yg nak putih melepak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2022 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
LautBiru52 replied at 19-9-2022 09:14 PM
Bila flawless tu perasan dah lawa la kita ni kan. Hahahaha. Nak keluar keluar rumah pun takde la i ...

Betulll xde la rasa hodoh sgt kalau selisih dgn org yg cantik2. Sebelum ni pernah la pakai produk timbang kilo sbb waktu tu stres sgt bila org kutuk muka mcm2. Tp bila stop kejap makin teruk muka..tobat xnak pakai dh, mahal pulak tu drp drugstore
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-9-2022 08:03 AM
Oo ye la i pun pakai the ordinary and korean brand cos de baha,  axis-y, ample N (spf50) pastu ola ...

Ample sunscreen tu ok tak? Kat IG hype yang sunscreen boj tu,ai dah pernah beli,tak berapa sangat la tp sb mahal gigih la hbskan
Yg cosrx botol hijau tu sape pernah pakai
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 07:46 PM
Zaman iols skolah dan uni.. terpaling glemer krim safi tutup hijau tu.. rm4.90 sebekas.. sapa yang ...

Haha....betoiiiii...
Sorg kwn ni pakai...kesian..nmpak bertampung...kulit hitam manis.

Semua pakat ckp tkyah pakai la..sbb dia lg lawa hitam manis senyuman manis melecaih dia tu.
Kulit dia pun tkdak mslh apa pun.
Dpt suami encem kulit cerah elok ja..

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:45 AM | Show all posts

krim yg ni bagus
uols sapu kt muka, leher, tangan
klu di muka tu waktu mlm sambil sapu tu sental2 jgk muka
biar daki2 tu keluar sama

ni bkn krim pemutih, tp dia melicinkan dan melembabkan kulit
pakai lps siap2 mandi, lap2 muka ape




Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 5-10-2022 07:51 AM
asfaz replied at 5-10-2022 07:29 AM
Ample sunscreen tu ok tak? Kat IG hype yang sunscreen boj tu,ai dah pernah beli,tak berapa sangat  ...


Kenapa lah semua msg ni i overlook...

OK sangat2!!!!!! I dah beli 4 tiub pakai.... mmg terpaling OK... physical sunscreen tp takde white cast... tak oily langsung.. selesa sangat pakai... muka pun kurang tan sbb ample protection

Tolonglah beli
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
jejaka_hensem replied at 20-9-2022 12:25 AM
Iols kje kena slalu jumpa orang.
Memang kena jaga badan la kan.muka iols akan cuci je,toner,serum, p ...

Sunscreen apa u tepek kat lengan, tangan? Sama brand dgn yg tepek kat muka ka?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
iraizz replied at 20-9-2022 09:48 AM
Bagi aku orang yg kulit kuning langsat lagi cantik compare yg nak putih melepak tu..

Betoiiiiiii.. kuning langsat tu cantikkkkkk berseri2 nampak i suka tengok
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 07:49 AM
Kenapa lah semua msg ni i overlook...

OK sangat2!!!!!! I dah beli 4 tiub pakai.... mmg terpaling ...


Ada 2 jenis kan.Yang mana 1
Ceramide shot sun @hyaluron shot
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 5-10-2022 07:39 AM
Haha....betoiiiii...
Sorg kwn ni pakai...kesian..nmpak bertampung...kulit hitam manis.


Dia jadi kulit muka makin cerah ke atau sbb krim tu putih sgt so nampak cam topeng?

Sbb krim ni takde sunscreen... teruk betul zaman uni dulu kan muka ada belang kat pipi sbb pakai tudung
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 12:30 PM GMT+8 , Processed in 0.126472 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list