CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 18-9-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 18-9-2022 07:58 PM
kalau putih dpt attract jantan Melayu, kalau tanned jantan Caucasian..mu pilih nok hat mana

Eh begitu.. patut lah iols settle down dgn jejaka meleis

Tersalah tepek krim la ni gamok nyaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 11:46 AM
Zaman iols skolah dan uni.. terpaling glemer krim safi tutup hijau tu.. rm4.90 sebekas.. sapa yang ...

Dulu2 krim safi tutup hijau tu kalo ada parut jerawat cepat je pudar.. tepek hari2 kat parut tu. I tk boleh pakai satu muka.. tak sesuai ngan kulit. Wujud lagi ke krim tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 18-9-2022 05:30 PM
Haah makin lawa. Kulit licin bersih je x ada pori. Tp once stop guna, parah akibatnya

Sis nak tanya.. i ni dah 40-an.. dulu2 muda2 keje site dekat 10 tahun, spf pun tak berapa pakai... so mmg ada byk laa brown spots.. dah tua ni mcm2 serum pakai vit c la arbutin la, niacinamide la, spf50 setiap hari.... dapat laa brightening sikit kulit tp brown spots yang lama2 tu mmg stay gitu je la, no new spots formation..  

Tp nak hilangkan mende tu mmg kena lazer laa kan... uolz pernah try picopulse lazer tak? Mana best utk iols gi... muka tak byk pun brown spots, so tak rasa perlu kerap buat pun picopulse tu... tp takut laa tersilap pergi salun yang salah.. takut terambik pakej lazer sampai 12-20k mcm kawan2 iols terkena tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 18-9-2022 08:15 PM
Minami2013 replied at 18-9-2022 08:03 PM
Dulu2 krim safi tutup hijau tu kalo ada parut jerawat cepat je pudar.. tepek hari2 kat parut tu. I ...


Ada lagi haaa ni i google, tp dah packaging baru.. rega 7.50.. dulu2 pun 4.90 camtu je kan

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 08:14 PM
Ada lagi haaa ni i google, tp dah packaging baru.. rega 7.50.. dulu2 pun 4.90 camtu je kan

Ada lagi ye, nk beli la, iols suka krim ni, zaman2 dulu pakai mmg flawless habis muka ku…
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts

Jangan lupa krim hazeline snow..so popular zaman 90an. Sebotol tak sampai RM5
Sejak 5-10 tahun lepas tak jumpa dah product ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 18-9-2022 08:03 PM
Dulu2 krim safi tutup hijau tu kalo ada parut jerawat cepat je pudar.. tepek hari2 kat parut tu. I ...

Skrg dah takleh pakai krim safi tu. Rasa muka kering.


Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 07:55 PM
Ooo kalo zaman iols baby johnson cologne kaler purple tu.. kohkohkoh pencuci muka harus lah ginver ...

Hahahahaa.brand2 ni mengimbau sungguh la.kenangan.masa skolah...
Semua.pengaruh kawan2
Iols.dolu kawad tak.pakai.apa2..mana.la.tau pasal sunscreen.kè apa.kan...mmg.naik jeragat...
Nanges iols masa tu..jadi low self esteem...
Rasa.cm.nak.laser kan aje...tp tak tau berapa cost...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2022 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
ala apa susah, filter kan ada haha. terus flawless muka siap pakej blusher, cat eye .
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 18-9-2022 09:37 PM
Hahahahaa.brand2 ni mengimbau sungguh la.kenangan.masa skolah...
Semua.pengaruh kawan2
Iols.dolu k ...


Lazer u u boleh amek trial session tu kot... jgn amek pakej.. mahaii.. i pun blom amek lazer utk muka ni... tgh survey jugak picopulse

Yg penting lepas lazer kena istiqomah pakai spf50 minimum...  nnti brown spot naik balik
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Peaches113 replied at 18-9-2022 09:46 PM
ala apa susah, filter kan ada haha. terus flawless muka siap pakej blusher, cat eye .

Ala, takmo le cantik dlm gambo semata... nak cantik in real life laaa baru puas hati..  cantik utk diri sendiri & suami je... bukan utk tunjuk soc med or org lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 18-9-2022 10:16 PM
tupai replied at 18-9-2022 08:41 PM
Ada lagi ye, nk beli la, iols suka krim ni, zaman2 dulu pakai mmg flawless habis muka ku…


Siyes la mudah jaga nya kulit uols

I ni mmg kena put effort... kalo tak sapu night cream olay tu 1 mlm... nnti muka naik rash gatal2... muka i mcm perlu niacinamide tu at least selang sehari
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh.. sebenarnya i ni mcm konpius dengan article ni..

Dokter ni ckp mercury ada dlm product... tp dia citer pasai kena remove all toxins supaya badan pulih...

Setahu iols lah kan.. mercury ni once dah masuk dlm system badan.. Ia takkan nyah keluar hokkkkayy... it will stay forever until meninggal..

Tatau la kot tu mercury version mana... nak tau badan ada keracunan mercury ni buat bloodtest je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tupai at 18-9-2022 10:21 PM
green~tea replied at 18-9-2022 10:15 PM
Siyes la mudah jaga nya kulit uols

I ni mmg kena put effort... kalo tak sapu night cream olay tu  ...


So far mmg kulit xde prob, even iols suka mekap tp makesure double cleanse la lepas tu…skincare follow korean steps tu…renyah tp dh 40an chuols kena la jaga…lately iols x sihat so skincare ntah ke mana tp still ok sbb byk minum air…btw krim safi tu mmg best, cume dh lama x jumpa, rupe2 dh tukar packaging…kalau pakai tu x yah pakai foundation dh

Nk g facial mmg iols malas plus xde masa sgt…
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 18-9-2022 10:19 PM
So far mmg kulit xde prob, even iols suka mekap tp makesure double cleanse la lepas tu…skincare f ...

Korean 10 steps skincare ke? Oh.. mmg byk step nya.. i pernah dengar steps ni from BFT board ada bincang once upon a time

I pakai camni je utk muka..

Siang
- cleanser
- mizon essence
- azelaic 10 serum
- niacinamide + vit c serum
- spf50

Malam
- double cleanse
- bha serum
- retinol + squalene serum
- olay cream

I tak pernah pakai mask.. sbb rasa cam lama sgt nak kena tunggu.. kalo calit2 sekejap je, setiap hari pun takpe i sanggup je
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 10:31 PM | Show all posts
Jangan cari penyakit, bersyukur dengan pemberian yang sedia ada
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak mertua aku kulit dia cerah cantik takda cela. Cume garis2 penuaan tu adalah dah umur 67 tahun kan..rupanya dia pakai produk tia Amelia. Lama dah yang bekas warna purple tu. Pernah stop sekali naik jeragat bertompok pipi coklat2 cmtu. Lepastu dia pakai semula sampai sekarang bersih semula. Tapi tulah kena maintain
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 08:14 PM
Ada lagi haaa ni i google, tp dah packaging baru.. rega 7.50.. dulu2 pun 4.90 camtu je kan

Waaaa safi ni sejak sekolah i dah pakai. Tutup biri dengan hijau tukar2 je. Kalau Dulu2 pakai memang cantik berseri je muka..sebab skin takda masalah Plus kulit cerah. Pakai safi nahhhh nampak gebu bersinar je. Dah 30 an ni tukar2 lain la.plak..jemu. Plus kulit pun dah tak se anjal dulu kan..walau pun xde masalah. Cepat mau berbelang kalau kena panas.
I pakai scrub serbuk kopi je chuols. Serius bersih licin je muka. I dapat idea dari 1 produk ni scrub dia sebiji serbuk kopi lepastu tambah biji2 kristal macam gula. Lahhhh i pun try serbuk kopi kat dapur tu nahhhhh memang bersih halusss. Kadang2 1 badan srcub kopi je..jimat dah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 10:26 PM
Korean 10 steps skincare ke? Oh.. mmg byk step nya.. i pernah dengar steps ni from BFT board ada b ...

Iols sanggup je follow 10 steps korean tu dr nk tenyeh produk timbang kilo yg menipis kan kulit tu, penah tgk la org keliling pakai, mmg putih melepak tp siap pakej urat merah hijau timbul skali, x sanggup ye…for me putih x penting, yg penting kulit sihat & natural glow…iols tetap setia dgn hada labo & the ordinary & laneige sleeping mask (tu my holy grail la)…
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2022 11:27 PM | Show all posts
anony-mous replied at 18-9-2022 04:31 PM
Aiyoo uols, baik la pakai dkt muka dari bahagian2 intim. Gila betul pegi letak chemical kat situ.  ...

iols x beli lagi.kwan la aritu ckp nk beli..sebb tok review org yg beli ketiak hitam jadi putih cntik jerr.. review pon ckp nipple die jdi pinkish lepas pakai produk tu..die trpengaruh nak beli..die ckp selamat ni sbb produk dri china kan..tpi mmg mcm xpercaya je sbb review pembeli 3hari, 7 hari dah dpt kesan..tu yang curious tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 01:38 AM GMT+8 , Processed in 0.138558 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list