CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 5398|Reply: 60

[tvN/Prime Video] Love In Contract - Park Min Young, Go Kyung Pyo, Kim Jae Young

[Copy link]
Post time 3-9-2022 12:57 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 28-9-2022 12:14 PM



Profile
Drama: Love in Contract
Native Title: 월수금화목토
Also Known As: WolSooGeumHwaMokTo , WolSuGeumHwaMogTo , MonWedFriTuesThursSat
Director: Nam Sung Woo
Screenwriter: Ha Gu Dam
Genres: Business, Romance

Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Sep 21, 2022 - Nov 10, 2022
Airs On: Wednesday, Thursday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older

Synopsis
Tells the story of a helper service that provides wives to single people needing partners to take to gatherings for married couples and school reunions. The story portrays Choi Sang Eun as she gets entangled with Jung Ji Ho, who is on a long-term exclusive contract for Mondays, Wednesdays, and Fridays, and Kang Hae Jin, who signs a new contract for Tuesdays, Thursdays, and Saturdays.


Choi Sang Eun,  is a woman possessing many great qualities and virtues. As the perfect partner, she chooses a career of helping single men who don’t want to get married instead of getting married herself. Jung Ji Ho who has been in a long-term contract with Choi Sang Eun for Mondays, Wednesdays, and Fridays for his fifth year. In addition for the reason behind his contract being a secret, Jung Ji Ho is a mysterious character whose occupation, hobbies, and personality are also shrouded in a veil of secrecy.


And Kang Hae Jin, a rich heir as the family’s youngest son and Hallyu star. Kang Hae Jin is Choi Sang Eun’s newest client for Tuesdays, Thursdays, and Saturdays, and he will cause a great storm in her heart.



Notes
"Love in Contract" takes over tvN's Wed. & Thu. 22:30 time slot previously occupied by "Adamas."




Cast
Park Min-Young - Choi Sang-Eun
Ko Gyung-Pyo - Jung Ji-Ho
Kim Jae-Young - Kang Hae-Jin
Jin Kyung - Yoo Mi-Ho
Kang Hyoung-Suk - Woo Gwang-Nam
Park Chul-Min - principal manager
Park Kyung-Hye - Kim Yoo-Mi
Oh Ryoong - Kang Sun-Jin



source : asianwiki, mydramalist


trailer

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-9-2022 12:59 PM | Show all posts
drama ringan ala2 drama tv3 pukul 7.00 utk peminat Park Min Young...
tapi apasal muka dia makin lama makin pelik
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 01:29 PM | Show all posts
waiting for this too, ade bibit babak Sec Kim pulakss...ala she is like the escort lah kan lebih kurang kan watak dia dalam part drama ni hahaah...mamat satu tu pernah berlakon dalam te chicago typewriter  ke, i tengok iras muka yg sama dalam Chicago typewriter tu dengan Yoo Ah in...


citer ni pun okaylah kot insya ALLAH

sebab citer BLIND lakonan Taecyeon macam berat je  yeeee, ade murder, crime mystery ..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-9-2022 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 3-9-2022 01:29 PM
waiting for this too, ade bibit babak Sec Kim pulakss...ala she is like the escort lah kan lebih kur ...

Ye…mamat tu yg berlakon dlm Chicago Typewriter…lain2 drama u blh tgk Jealousy Incarnate/Don’t Dare to Dream…he’s second lead yg buat org ship dia with the heroin more than the main lead dlm tu…
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada PMY. Kena tgk. Harap2 x bosan mcm cerita weather tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2022 04:20 AM | Show all posts
hijau88 replied at 3-9-2022 02:07 PM
Ada PMY. Kena tgk. Harap2 x bosan mcm cerita weather tu. https://filmyonline.eu/filmy-online/

Kinukumpirma ko
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 21-9-2022 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Channel penstreaman halal utk citer ni Prime Video, ye uols…
Huh nampak gayanya kena tgk kat portal haramlah kot…x koser nak perabih duit subscribe byk2.,,
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 12:49 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-9-2022 12:52 PM

jap i sebelum lunch time ni

nak habaq

eh you all i dah  tengok

ep 1

and, wow  i suke jugak idea citer ni, so far nampak macam original and menarik latar naratif  Prk Min Young as Choi Sang Eun ( Sang Eun ) ye, so dapat faham ape latar belakang Sang eun ni dan kerjaya dia sebagai  seorang wanita yg berkahwin dan cerai secara legal and mendapat pendapatan lumayan memlalui khidmat dia ni. So dulu i ingat dia macam escort girls tapi lain sikit sebab dia in contract sama ada rsmi atau tak  depnds on contact. kalau rasmi dia kahwin kemudian cerai, hahah so berduyun berlungguk kes cerai dia dalam dokumen hahahaa...dan Sang eun ni ade kaitan konflik dengan keluarga Han Jin? Sebab akan nampak Sang eun macam kene hantaq duit untuk tutup mulut si wanota seorang ni , somehow.

tapi ade je dia secara contract jadi peneman , dan lelaki itu  ialah yg berlakon dalam Chicago Type writer tu jung ji ho...

dan setelah menonton ep 1 ...hmm menarik  plot di mana ketika Sang Eun dah berasakan tiba masa untuk dia tamatkan karier dan khidmat dia sebagai peneman atau wanita yg kahwin cerai ni dan bina kehidpuan yg lebih bermakna di Canada bersama kawan rapat dia.....ade pulak semacam satu attachment kat Jung Ji Ho ni. Jing Ho perosnality macam psychopath ah i pun creepy tengok mamat ni...
dan  this is interesting...dia ni stalker yg bijak...dan cer tengoklah ep 1, pasti dah dapat tangkap betapa misteri dan creepynyer mamat ni..mamat ni selama mana SanG eun kenal - tak pernah pun engaged in fulfilling and nice conversation. But he is brilliant otherwise.dia staing satu wanita yg bersuami ni , i dunno why ..tapi memang takut ...




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2022 12:53 PM | Show all posts
degan lawak and menarik rom - com seperti biase , she pandai  mainkan lah, tu menarik...part dia tambah bintang bintang pada satu lukisan budak ni ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaaaa. Xde kat viu or disney. Kat tv pun xde jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2022 08:45 PM | Show all posts
hijau88 replied at 22-9-2022 02:53 PM
Laaaaaa. Xde kat viu or disney. Kat tv pun xde jgk.

alaa peminat drame korea sure tahu kat mane nak tengokzzss hiihihihi tap tak leh le kasi tahu sbb ia langgari akta hak cipta , skmm...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2022 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
suka dua2 hero tp kureng skit dgn pmy
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2022 08:15 AM | Show all posts
Ep2

Wah....establishedlah yg Jung Ji Ho tu sangat creepy and pelik sebab dia ade trait psychopath-memag dia killer  and stalker.

dan Kang Hae Jin...adalah  seseorang yang wujud secara langsung dalam kehidupan Sangeun masa lampau.

kenapa Director Yoo Mi Ho tu nak bunuh diri ye? adakah kerana  dia diuag daripadafamilytu ke lagu mane?
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-9-2022 01:43 PM
Ye…mamat tu yg berlakon dlm Chicago Typewriter…lain2 drama u blh tgk Jealousy Incarnate/Don’t D ...

i suka suara dia, manly gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Ji ho cold distance character i suka. Tp bab professional killer/ assassin tu hmmm. Pro ke mmg saja2 suka bunuh? I was expecting a twist tp nampak gaya mmg psyco eh. If pro / orang byr dia utk bunuh tu mcm ok lg. Sbb dia mcm hidup mewah so i ingat dia pembunuh upahan.

Lepas tu kang hae jin tu awat bg dia bodo2 gitu? Scene tangga n depan pintu dok nak ckp ke jamie tu mcm tak kena je dgn situasi facing a psycho killer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-9-2022 12:13 PM | Show all posts
mrsjones replied at 28-9-2022 02:00 AM
i suka suara dia, manly gitu..

ye betul...
uols tgk ke citer ni?
i is sejenis malas nak tgk online ni sebab leceh...
kalau tgk separuh jalan nanti lupa dah nak sambung dari mana...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-9-2022 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 28-9-2022 12:13 PM
ye betul...
uols tgk ke citer ni?
i is sejenis malas nak tgk online ni sebab leceh...

belum uols.. baru jumpa kat tele tp sub indo je la yg ada.. tahan je la baca sbb diaorg punya sub paling tepat ikut konteks cerita.. jujur gitu..
kalau eng sub esp yg netflix, kemain sopan berlapik.

Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 22-9-2022 08:45 PM
alaa peminat drame korea sure tahu kat mane nak tengokzzss hiihihihi tap tak leh le kasi tahu sbb  ...

malas dah guna website tu sbb byk sgt iklan.. dh jumpa kat tmpt lain yg lagi aman damai.,
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 09:41 PM | Show all posts
mrsjones replied at 28-9-2022 12:25 PM
malas dah guna website tu sbb byk sgt iklan.. dh jumpa kat tmpt lain yg lagi aman damai.,

tak kisah asalkan aman damai, so far , i tak diganggu iklan so i keep gune website itu.


Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 28-9-2022 09:41 PM
tak kisah asalkan aman damai, so far , i tak diganggu iklan so i keep gune website itu.

oo camne uols buat? guna brave ke masuk situ? i tried brave tp x berkesan sgt.. so i give up. mungkin i yg x reti settingnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 01:44 AM GMT+8 , Processed in 0.078564 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list