CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3773|Reply: 27

[ENA 2022] GOOD JOB - Jung Il Woo, Kwon Yuri

  [Copy link]
Post time 27-8-2022 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 31-8-2022 09:41 PM



Profile
Drama: Good Job
Revised romanization: Good Job
Hangul: 굿잡
Director: Ryu Seung-Jin
Writer: Kim Jung-Ae
Network: ENA, Olleh TV, Seezn
Episodes: 16
Release Date: August 24 - October 13, 2022
Runtime: Wed. & Thu. 21:00
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Mystery, Comedy, Romance, Fantasy

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Eun Seon-Woo (Jung Il-Woo) is extremely smart and surprisingly athletic. He owns and runs Eun Kang Group, which is the biggest company in Korea. He also secretly runs a private detective office as a private detective. He is gentle, but sometimes arrogant.

Don-Se-Ra (Kwon Yuri) was born with hyperacuity. To hide her condition, she always wears glasses.She uses her ability to secretly help people. Even though she is poor, she is bright and doesn't hesitate to help others. Eun Seon-Woo and Don-Se-Ra get involved with each other. While they investigate cases together, their relationship develops romantically.

MAIN CAST
Jung Il-woo as Eun Seon-woo
Kwon Yu-ri as Don Se-ra

SUPPORTING
Eum Moon-suk as Yang Jin-mo
Song Sang-eun as Sa Na-hee
Jo Young-jin as Kang Wan-su
Yoon Sun-woo as Kang Tae-joon
Lee Jun-hyeok as Chief Hong
Hong Woo-jin as Kim Jae-ha
Cha Rae-hyung as Han Kwang-gi
Shin Yeon-woo as Lee Dong-hee
Shin Go-eun as Oh Ah-ra
Min Chae-eun

SPECIAL APPEARANCE
Kim Jung-hwa

Source: Asianwiki, Mydramalist, Wikipedia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 27-8-2022 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 27-8-2022 03:41 PM

TRAILER...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 27-8-2022 03:12 PM

@mbhcsf
Calling Mod mb boleh review kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana nak tengok ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 27-8-2022 09:48 PM
sitisbp replied at 27-8-2022 04:32 PM
Kat mana nak tengok ni?


Iols tak tengok drama ni...
Tapi tengok info ada kat viki jer...
OTT lain takde... kalau nak tengok website biasa tu la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 09:51 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 09:47 PM
Iols tak tengok drama ni...
Tapi tengok info ada kat viki jer...
OTT lain takde... kalau nak ten ...

hehehe yes tengok website yg biasele  tapi tak leh habaq sini.

I sibuk tengok badinton lorr Rahah...

alaa u tengoklah citer ni dalam senyap...memang best

sapa sukeee BOSSAM

huh chemistry best ...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-8-2022 09:53 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 03:07 PM
@mbhcsf
Calling Mod mb boleh review kat sini...

i tengok dah ep 1 and 2

pada i well best pilot dia and narraive seeting dia best.

simple je narrative dia.

Tapi dia paparkan cara komik  - webtoon masa intro dan illustration graohic dia niceeeee....i suke.

Okay - citer ni pelakon BOSSAM : Steal the FATE , sapa  yang biase dengan drama period historical BOSSAM haa pelakon dia sama and pasangan dia pun sama so..chemistry memang best. Lawak.

hmm hehehe

setakat tu dulu , insya ALLAH i sambung.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 09:51 PM
hehehe yes tengok website yg biasele  tapi tak leh habaq sini.

I sibuk tengok badinton lorr Rahah ...

Fans kdrama kena tau website tu...

I tak sempat nak tengok badminton... baca update jer... busy kdrama... tapi fifa world cup nanti macam nak tengok...

I dah book drama lain mod... September banyak drama best...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-8-2022 10:05 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 09:56 PM
Fans kdrama kena tau website tu...

I tak sempat nak tengok badminton... baca update jer... busy  ...

of cuzzz kena tahu website tu....
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 10:07 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 09:56 PM
Fans kdrama kena tau website tu...

I tak sempat nak tengok badminton... baca update jer... busy  ...

oh okay ...wow dah booked Sept tu Cafe Law tu and Nam goong MIN hahahaha....little women tu habaq ye ep mana ade song joong ki ye i nak tengok
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-8-2022 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 10:07 PM
oh okay ...wow dah booked Sept tu Cafe Law tu and Nam goong MIN hahahaha....little women tu habaq  ...

Of course kena tengok drama2 tu...

Okay...
Tengok Joongki je ke?
Next drama dia November nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 11:12 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 10:13 PM
Of course kena tengok drama2 tu...

Okay...

hmmm November as in ???? Joong Ki ? u mean citer dia ye? huhuhuhuuuuuuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2022 11:14 PM | Show all posts
Rahah replied at 27-8-2022 10:13 PM
Of course kena tengok drama2 tu...

Okay...

i ingatkan kan Nam Goong min dah siap habis buat citer Doctor Prisoner 2 ....i suke yg Doc prisoner 1 punye...Nam Goong Min pernah pegang watak lawyer jugak kan...masa mule mule beautiful  shim shim tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-8-2022 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 11:14 PM
i ingatkan kan Nam Goong min dah siap habis buat citer Doctor Prisoner 2 ....i suke yg Doc prisone ...

Doctor Prisoner ada season 2 ke? Sebab I tak perasan update drama ni...

I tak tengok Beautiful Shim...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-8-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 11:12 PM
hmmm November as in ???? Joong Ki ? u mean citer dia ye? huhuhuhuuuuuuuu.

Yup... citer baru Joong Ki... coming soon... November...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 12:40 AM | Show all posts
Rahah replied at 28-8-2022 07:28 AM
Doctor Prisoner ada season 2 ke? Sebab I tak perasan update drama ni...

I tak tengok Beautiful S ...

dulu hype macam nak ade tapy hype jelah sebab tak nampak ape ape pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2022 12:41 AM | Show all posts
best ep 3 and  4

citer yg entertaining light and  feel good happy 2

berat drmama i tengok big mouth, adamas ..

poong kene catch up pulak

sibi tengok badminton japan open...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 12:45 PM | Show all posts
drama ni ada dlm list coming soon iqiyi...walaupun org kata best tapi agak sceptical dgn Yuri ni..
dia ni berlakon sama level je dgn Yoona tu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2022 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 27-8-2022 11:14 PM
i ingatkan kan Nam Goong min dah siap habis buat citer Doctor Prisoner 2 ....i suke yg Doc prisone ...


Doctor prisoner tu kalau hero org lain mmg x kena sbb dia je sesuai bawa watak mcm tu. I start minat nam goong min masa tengok drama good manager watak akauntan yg bodoh2 alang tapi best drama tu sbb dia dgn jun ho bromance siap kiss pipi kalau watak romantik mcm dlm drama beautiful gong shim tu x sesuai dgn dia

Nampak clip drama good job ni mcm best je. Tunggu i habis layan adamas, good detactives 2 n big mouth baru i layan drama lain pulak

Bulan ni byk pulak drama best nak masuk list. Law cafe, lawyer 3 ringgit yg sedia ada pun x habis layan lagi oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2022 01:24 AM | Show all posts
Afie13 replied at 3-9-2022 11:09 PM
Doctor prisoner tu kalau hero org lain mmg x kena sbb dia je sesuai bawa watak mcm tu. I start min ...

pada I citer big mouth tu berat dengan intrigue and penuh  la teka teki dan wah...wowlah .
then i tengok citer today's webtoon jugak ni healing    selfdiscovery kinda drama...
Poongtu best themain plot tu i kena sambung part seterusnya i tengok babak penduduk kampung kena racun  herba tu ...kena sambung tengok sebab ini main plot
Good Job i i tahu chemsitry The malelead and kim yu ri tu best taw sebab i tengok BOSSAM depa dua berlakon

so best taw citer ni sebab chemistry depa and second male lead..

memang sangat light and entertaining

yes law cafe pun i nak tengok insya ALLAH
sebelum i tengok cafe minamdang besttt juga. bolehlah hahahah tengok citer tu simple plot tapi...bila ade pelakon best best maka jadi best.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 07:06 AM GMT+8 , Processed in 0.377689 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list