CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Rahah

[SBS/Disney+ 2022] 1000 WON LAWYER/ONE DOLLAR LAWYER - Nam Goong Min, Kim Ji Eun, Choi Dae Hoon

  [Copy link]
 Author| Post time 8-10-2022 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-10-2022 06:18 PM
nampak mcm dia killer...
tapi org2 kat sekeliling dia tu sgt suspicious...
su yeon, maid diorg, th ...

Iols still 50/50 lagi...
Sebab Jihun jadi lawyer Minjae...

Yup... semua suspicious...
Overnya reporter tu... apasal dia sukahati ambil painting Artist Kim tu... bukan mencuri ke tu... anak dia still hidup lagi even though ada kes...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-10-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-10-2022 06:40 PM
pre-release epi mlm ni...
ada Lee Je Hoon buat cameo

Wahhh...
Ni special cameo ML Taxi Driver...
SBS jugak kan...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2022 08:23 PM | Show all posts
Rahah replied at 8-10-2022 08:01 PM
Wahhh...
Ni special cameo ML Taxi Driver...
SBS jugak kan...

haah taxi driver tu SBS jugak...
lee je hoon pun pernah jadi cameo dlm hot stove league, satu lagi drama SBS...
depa 2 org ni favourite SBS ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-10-2022 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 8-10-2022 09:00 PM
xyla73 replied at 8-10-2022 08:23 PM
haah taxi driver tu SBS jugak...
lee je hoon pun pernah jadi cameo dlm hot stove league, satu lagi ...


Haah...
Kalau selalu dapat offer sbs drama... memang favourite sbs la tu...

Oh ye... Hot Stove League pun sbs drama... iols ingat tvN...

Lee Je Hoon dah 2x la cameo drama Nam Goong Min...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 01:27 PM | Show all posts
ep 5 & 6,

best best  episode mlm tadi, plot menarik juga tentang misteri di sebalik tragedi hitam keluarg painter tu ye...wow what a plot.Last last team Nam goong min juga yg menang luar mahkamah sebab membuktikan yg Kim Min Jae bukanlah pembunuh....

dah terlerai segala misteri ....rupanya karya si anak....
so...Baek Mari tertanya tanya satu persoalan yg obvious di mata penonton setelah sekian lama...
logiklah kan dah ep 6  ni

Baek Mari tertanya - macam tak percaya yang Ji Hoon yg beli lukisan tu kan, sebab lukisan kat auction hasil pelukis yg sama sangat mahal.

kebetulan terjumpa foto seorang lawyer -  adakah lawyer itu dah meninggal dunia? pada hari tu Ji Hoon tak pi kerja...kan?

Baek Mari dah mula curious - sebab persona Ji Hoon selama ni - appears to be well bred and well brought up , knowing all the cuisine of fine dining restaurant....pakaian pun tailor made, be spoke.
Then..kenepe tak nak jelaskan rent???

so dia mul tanya si senior prosecutor tu....


menarik ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-10-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 9-10-2022 01:27 PM
ep 5 & 6,

best best  episode mlm tadi, plot menarik juga tentang misteri di sebalik tragedi hitam k ...

I speku his dad orang kaya... sebab preview tu Prosecutor Yejin suruh Jihun stop investigate his dad...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-10-2022 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 9-10-2022 09:57 PM

Patutlah Minjae tiba2 confess dia bunuh mak dia...  Rupanya Suyeon tak sengaja tertikam mak dia... bukan niat nak membunuh...

Tapi surprise jugak bila tau Artist Kim tu dah 3 tahun mati... commit suicide... yang tau just family, maid, reporter & sorang lagi tu... and tambah surprise lagi about painting tu...

Painting tu la clue kes ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2022 10:05 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 9-10-2022 10:07 PM
Rahah replied at 9-10-2022 09:32 PM
I speku his dad orang kaya... sebab preview tu Prosecutor Yejin suruh Jihun stop investigate his d ...

i see....ooh kire dia mcm jung ho the law cafè tu laaa...sure ngamuks merajuk ayah buat something unlawful ni...

i tengok insta namkoong min...i suke gaya dia dlm wedding foto tu

it's really soo nam koong min...

nam koong min, lee sang yoon, song joong ki , lee ji wook , so ji sub, ji sung , lee joon ki,  adalah a few matured korean actors yg brilliant yg depa tak dapat tidak memag terzahir brilliant depa dalam setiap watak...i mean nampakciri smart alec tu ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-10-2022 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 10-10-2022 01:11 AM

Cerita ni best jgk.
Mmg suka tgk gandingan NGM n KJE dr the veil lgi. X sangka dorg bgandingan lgi. Cuma dorg ni still tak masuk dlm list pelakon fevret aku la. Tp cerita best leh la follow.
Sah2 NGM akan dpt daesang kat sbs drama award nnti ni.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2022 10:36 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 10-10-2022 10:38 AM
hijau88 replied at 10-10-2022 01:07 AM
Cerita ni best jgk.
Mmg suka tgk gandingan NGM n KJE dr the veil lgi. X sangka dorg bgandingan lgi.  ...

sape yg masuk dalam pelakon list fave you?

nam goong min ni so far i tak tengok lagi hot stove league- best ketak i dunno, tapi i tengok dr prisoner, beautiful shim shim tu, jangreum and handsome man - best nam goong min ni- smart alec mamat ni...dalam veil wow, dynamic dia dengan KJM lain tapi berkesan...i wish depa ade season 2.
Tapi dalam citer ni dynamics lain sikit tapi chemistry tu ada dah. memang best.

inilah yg berlaku dalam BoSSAM and Good Job, dedua leads dah berlakon dalam drama yg sama, kalau tak salah I lah kan..i nampak,  Kim Yu Ri and Jung il tu kan host APAN awards...memang best ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sabar je baek mari nak hadap perangai cheon jihun. Kelakar tul bila jihun ckp dia takut klu sorg2 tpaksa la mari yg ke bilik suyeon.
Jihun ni tak gentleman langsung.

Tp bila mari dlm bahaya berani jgk dia.


Baru nak smbg ep 5.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-10-2022 10:36 AM
sape yg masuk dalam pelakon list fave you?

nam goong min ni so far i tak tengok lagi hot stove lea ...

Hahaha. Ada la bbrp pelakon aku minat.
Mcm NGM n KJE ni even tak minat aku still leh hadap lakonan dorg. Tp depends kat drama jgk la.

Ni pun nasib baik la aku dah move on dr watak jahat NGM dlm remember. Klu tak mmg mcm xleh aku hadap lakonan dia. Teringt betapa jahatnya dia dlm drama tu.


Ada pelakon klu aku tak minat even cerita tu trending or rating tinggi mmg aku takkan hadap jgk.

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Patut aku tunggu smpi ep 8 or 10. Spy takde la tertunggu tunggu sgt. Terawal pula follow.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2022 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 11-10-2022 01:41 PM

Cissss. Minyeok pula. Hengatkan sepa. Suspennnn tul. Amenda la 2-2 terkejut. Nmpk la minyeok tu penakut orgnya. Dah la ada niat lain nak kawin dgn mari.
Jihun tu acah2 je mcm penakut. Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2022 02:27 AM | Show all posts
Ji Hoon suke tanya sakat Mari Baek - are you rich Mari. as if Mari nak ngaku ...i mean dia saje sakat

lagi satu dia suka sakat 85 -point lawyer ...then kalau Mari start tanya pasal sesuatu personal turun markah ...saje je...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2022 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-10-2022 02:27 AM
Ji Hoon suke tanya sakat Mari Baek - are you rich Mari. as if Mari nak ngaku ...i mean dia saje saka ...

Aku suka tgk jihun selalu sakat2 mari.
Tgk memek muka mari menahan geram jek.
Dan2 teringt memek muka watak kang hanna dlm gumiho. Haha.
Chemistry NGM n KJE dlm cerita ni bgi aku mmg ok. Mungkin dorg banyak scene sama2 n watak sengal dorg tu kelakar la.

NGM tu rupa2nya dah banyak kali jgk blakon ngan encik Sa.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-10-2022 12:09 PM | Show all posts
Rahah replied at 4-10-2022 09:35 PM
Oh...  patut iols tak pernah tengok dia berlakon dengan Min Ah... sebab 1st time tengok dia berlak ...

dah ingat dah, beautiful gong shim
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 03:05 PM | Show all posts
ni wedding Nam Goong Min...nice couple.

https://www.soompi.com/article/1 ... mgoong-mins-wedding
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2022 03:07 PM | Show all posts
Nam Goong Min ni sebenarnya  yg bantu naikkan Kim Ji eun dalam veil ...
wow so good of him ya...
https://www.koreaboo.com/news/ki ... ecial-relationship/
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2022 12:50 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 15-10-2022 12:51 PM

Ep 7

alaaaa....now baru tahu profile Ji Hoon and siapa bapanya.
adeh kesiannya si bapa tu - dah lah anak yg tangkap sebab salah guna dana politik , tapi bila akhir dia terjun bangunan pulak....macam WHY HER pulak matinya gedeboom free fall pulak......si bapa tu yg berlakon sebagai bapa SeokYang yg lawa tu yakni gf Jayden Lee tu , Lim Tae Moon tu laaaa...
okay , so Ji Hoon dah tahu yg kematian bapanya tu adalah fishy sebab ade org yg call selepas bapanya meninggal.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-2-2023 02:03 AM GMT+8 , Processed in 0.107030 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list