CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1015|Reply: 10

Polis Pengiring Potong 'Double Line' - "Mati Pun Takpe Janji Kayangan Selamat Sampai"

[Copy link]
Post time 3-8-2022 10:13 PM | Show all posts |Read mode
Tular video di Twitter beberapa hari lalu menunjukkan kenderaan polis pengiring memotong garisan berkembar dalam kejadian di Jalan Gua Musang-Kota Bharu.




Kredit foto: Twitter




Rakaman kamera papan pemuka (dashcam) itu mencetuskan kemarahan netizen yang tidak berpuas hati dengan tindakan kenderaan terbabit yang dilihat membahayakan pengguna jalan raya.




Kredit foto: Twitter




Bagaimanapun, respons dan alasan diberikan pihak polis mengeruhkan lagi keadaan apabila mendakwa kenderaan pengiring, dua trak tunda dan pikap berkenaan sudah mengikut peraturan ditetapkan.

"Kenderaan berkenaan juga sudah memberi amaran dan peringatan dengan membunyikan siren dan lampu kecemasan kepada pengguna jalan raya.

"engguna jalan raya perlu memberi kerjasama dengan memberi laluan atau berhenti bagi mengelakkan keadaan tidak diingini.

"Sebenarnya, berlaku kekeliruan dalam kalangan orang ramai. Kenderaan pengiring ada peraturan dan mereka tidak boleh berhenti sewenang-wenangnya kerana sudah memberi siren dan amaran kepada pengguna jalan raya,” kata Pemangku Ketua Polis Kelantan, DCP Datuk Muhamad Zaki Haji Harun ketika sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kelantan di sini pada Rabu minggu lepas.




Kredit foto: FB




Ekoran kenyataan itu, warganet mempertikaikan tindakan pihak polis yang seolah-olah menegakkan benang yang basah.







Kredit foto: Twitter



"DRM cakap mereka dah ikut peraturan, kalau mati pun tak apa. Janji kayangan selamat sampai," antara komen netizen. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-8-2022 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la situ ada bahu jalan. Kalau kau dapat jalan yang bahu jalan pun tinggi dan berlubang, lagi nak paksa orang ketepi???? Vip2 ni walaupun  ada pengiring, majlis penting tetap sampai lambat.
Sial betul perangai.

Haritu ada acara berbasikal apa entah, ikut jalan kampung yang sempit, yang bawak basikal gemuk, tua bangka pakai baju ketat. Bawak basikal perlahan gila.... Panjang gila lori, kereta yang ikut belakang basikal2 tu. Polis siap iring depan, belakang, tepi. Yang bawak basikal tu polis pencen pangkat besar ke?? menyusahkan orang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa yg di escort ni?


Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah bunyi siren n lampu amaran ingat org dari depan dengar ke...lg plak siang hari mane nak nmpak lampu tu...dengan tgh laju nye lagi dua² hala...lain laa kat traffic light or simpang tgh berhenti...b**oh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 07:15 AM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 3-8-2022 11:03 PM
Siapa yg di escort ni?

Escort towing 2biji angkut kereta mewah tah sape punye
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 07:45 AM | Show all posts
kata nak hentikan khidmat escort vip ni?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 08:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Mini.Me replied at 4-8-2022 07:15 AM
Escort towing 2biji angkut kereta mewah tah sape punye

lorrr towing pun nak escort ke? ada org ke dlm kete atas towing truck tu?
bingai
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
syamzana replied at 4-8-2022 08:01 AM
lorrr towing pun nak escort ke? ada org ke dlm kete atas towing truck tu?
bingai

Tah la nyah...meols taktau...nah video

https://fb.watch/eGNPDa7vuG/

Tapi ada baca komen katanya kereta payung kuning negeri teh tarik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2022 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
polis pengiring dan kayangan yg diiring kalau korang nak mati bunuh diri je jgn nak bubuh org lain yg tak bersalah betul...pundek
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Jalan ni jugak la kiteorg kene, jalan aku kena tu belah bwh tu dh gaung okay, polis escort babi ni duk hon2, kau bole saba jap tak tgu jalan besar sikit kau nk lawan arus pon aku xkesah. Babi sgt, tgk2 kat depan sikit polis escort ni accident. Sorry not sorry, aku gelak je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg vip nih pun 1 klau dh tahu ada event knp x kuar subuh2 buta lg. Agaknya klau diorg naik flight, pilot katebang pun kena delay jg ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 02:55 AM GMT+8 , Processed in 0.087817 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list