CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: SY_Mumi

[Lain-Lain] WAKANDA FOREVER

  [Copy link]
Post time 11-11-2022 01:15 PM | Show all posts
dah tengok. besttttttt. tapi final fight tak berape best
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Iolss nanges part last....die dok kenangkan abg die.. Yg mmg irl life pon mati... Adehhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2022 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ahmad_dhani91 replied at 11-11-2022 01:15 PM
dah tengok. besttttttt. tapi final fight tak berape best


Hang tgk stay x sampai abes...? Ade anak abg die dgn nakia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Okla best jugak 2 jam 40 min x terasa bosan… yg best bg aku scene fight dia nampak real cgi x melampau mcm DC black adam n justice league cgi melampau2 nnpk fake betul.
Pelakon ntahla x minat yg jadi BP tu xde aura hero… namor tu pun mcm so so je x eye candy sgt… jln cter oklah thibur jgk tgk. 7.5/10*

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 02:35 AM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 13-11-2022 04:48 PM
Okla best jugak 2 jam 40 min x terasa bosan… yg best bg aku scene fight dia nampak real cgi x melam ...

wat namor sebenarnya nak.dibagi kpd luke evans atau joe taslim...tp..holiwud mau representative
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
sekngucing replied at 14-11-2022 02:35 AM
wat namor sebenarnya nak.dibagi kpd luke evans atau joe taslim...tp..holiwud mau representative

Sptutnya asian kn lg sesuai bawak watak namor ni…
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 11:15 AM | Show all posts
ada ke scene lgbt? aku tak nampak pun?

n aku heran nape ada puak rengsa dgn black panther being women-centric. salah ke? ni just fiksyen. dalam fiksyen pun pompuan takleh jadi hero ke? sedih nya. dalam movie pun takleh nak bagi pompuan kuasa.

jokes aside, BP ni tak terasa 2j 45min.. beza dgn black adam yg aku rasa lambat nk habis. cgi wise, drama wise, ok la semua cukup rasa.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 01:17 PM | Show all posts
Menarik le sikit dari Black Adam tu lagi tah apa2.  Siri kali ni lebih kepada kesedihan akibat kematian Black Panter siapa terpaksa jadi bidan terjun untuk ketuai serangan terhadap orang laut dan siapa sebenarnya yang akan jadi penganti Balck Panter yang asal.  Siapa yang tak tenggok end scene balik awal akan terlepas part tu.  Unsur kesetian pun banyak diterapkan untuk siri kali ini.  Overall bagi 7/10 je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2022 01:19 PM | Show all posts
duri_durians replied at 14-11-2022 11:15 AM
ada ke scene lgbt? aku tak nampak pun?

n aku heran nape ada puak rengsa dgn black panther being wom ...

Ada je antara pengwal wanitanya tu tapi tak ler menjolok mata sangat
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 01:53 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 14-11-2022 01:19 PM
Ada je antara pengwal wanitanya tu tapi tak ler menjolok mata sangat

yg masa dah happy ending tu ke? tetiba Aneka kiss kpala Ayo tu ek? rasa cm takde apa2 tu. boleh buat2 tak nampak

1 point lagi aku suka wakanda forever ni. suka tgk Mbaku tolong bg nasihat and support Shuri. wpun Mbaku tu kadang mcm bangang2 je.


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 02:03 PM | Show all posts
Nham22 replied at 12-11-2022 08:03 PM
Iolss nanges part last....die dok kenangkan abg die.. Yg mmg irl life pon mati... Adehhhh

dah tengok. bestttttttttttttttt!
ye laaa sedih kot, nanges n sebak part last. pastu ada lagi satu kematian lagi aduhhh (opssss spoiler alert).lagi best kali ni, even org penting dah tak ada, lagi best dr cite thor lgbtqrstuvwxyz!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2022 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 13-11-2022 04:48 PM
Okla best jugak 2 jam 40 min x terasa bosan… yg best bg aku scene fight dia nampak real cgi x melam ...

Best kan scenes dalam laut dalam.. Mcm ala2x aquaman pon iyea... Iolss tgk imax3d mmg cantik... Suke betol scenes dalam lautt...
2 watak utama dh mati.. Harap ade lg BP akan dtg...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts

baru habis tgok....suka tgok bahasa percakapan kaum dlm laut...org2 dia pun mcm org aquaman versi dayak dan sangat ganas...bunuh terus manusia
cuma unsur sjw woke dlm movie ni
ishh....black panther wanita ok lg tp shuri dgn tubuh kerempengnya ..lepas tu namor kalah mcm tu je? namor tu sekuat thor/hulk kot
org2 atlantis/talokan pun...teknoligi rendah..cuma bom air ja ada...takleh lawan teknologi atlantis dc(aquaman)
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 12:44 PM | Show all posts
hello uols I'm back dengan rebiu yg tak seberapa sejak2 anak ikan sis ni dah malas dah nak gi wayang nak tengok online jah tapi demi wakanda forever kaka seret gak dia gi tengok kat wayang tapi of course dia yang belanja wakaka

1.  Reviu jujur dari sis sebenarnya sis in the mood nak tengok filem action jadi bila tengok Wakanda ni alamak udah dok main emosi jah lepas kematian T'Challa ni.  Expectation sis memang nak tengok action bukan emotion so overall bagi sis filem ni so so jelah.

2.  Tak terasa pun female-centric sangat movie ni sbb BP1 pun sbnrnye ramai je watak perempuan tu bodyguard dia pun semua perempuan jugak. Cuma sebab T'Challa dah takde kan so watak lain jadi menyerlah.

3.  Namor memang watak villain yang sangat efektif bagi iols sebab heols memang ada motivasi kenapa nak berperang dengan Wakanda.  Heols jugak ada kekuatan itu, ada dada itu, bahu itu, that tight ass...ooppss tapi heols sangat kelelakian la dalam movie ni.  Which I think a great contrast antara kuasa wanita dan kuasa lelaki gitu.  Seriously ada beberapa babak antara Namor dengan Ramonda dan Shuri tu especially part nak bentuk alliance tu die hint hint macam nak ajak kawen pun ade.  

4.  Kaka sorang ja ka rasa bila diorang ni pakai loghat Afrika macam lakonan dibuat-buat gitu tapi Ramonda memang all out sebagai ibu dan permaisuri.  Anak ikan sis crush sangat ngan Ramonda lagi-lagi tengok otot lengan dia.

5. Watak Riri tu sebenarnya untuk apa. ye dia plot device tapi kaka rasa dia tak menyerlah pun dalam movie ni. Macam silap casting pun ye.  

6.  Editing citer ni macam tak brape lancar macam tetiba jah masuk babak lain, takde transition yang menarik. Pastu apsal citer ni gelap ye udah macam DC movies la plak.  Lagi-lagi bila gi ke negara Talokan tu jujurin sis tak nampak apa pun

7.  Sis setuju ngan Okoye sut tu memang buruk gila. Dah macam alien pun ye.  

8.  Final fight tu sis rasa kalau T'Challa vs Namor memang kekabom dan rasanya scene tu sepatutnya untuk T'Challa tapi nak tak nak terpaksa diganti ngan Shuri.  Sebab honestly bagi kaka pun Shuri ni rasanye macam tak pernah nampak pun dia bergasak tetiba boleh power dan tumpaskan a god Namor gitu.  At least ko buatlah scene Shuri penah kalahkan M'Baku ke.  It kinda disappointing bagi kaka sebab the BP suit is just another suit sapa2 pun bleh pakai gitu

9.  Part yang paling puas hati bila M'Baku diangkat jadi raja Wakanda. (sila highlight kalau nak baca). Kaka rasa M'Baku ada character growth yg sangat positif dari sorg yg kekwat di BP1 dia berubah jadi seorang yang matang dan pentingkan rakyat jelata.  Berbanding dgn Shuri, memang patutlah Killmonger yang muncul dalam alam barzakh ko sebab die dimotivasikan oleh grief dan vengeance

10.  Meols rasa pengarah dia macam aci sumbat je dgn scene-scene yang ada kaitan dgn Marvel.  Scene ngan CIA FBI tu macam takde makna pun.  Macam dia nak disassociate movie ni dengan Marvel Universe.  contoh macam dialog Shuri dia kata AI dia tak bahaya macam dalam movie, like girl takkanlah ko bleh lupa Avengers 2 ada Ultron yg asalnya masa tu AI milik Tony Stark.  Part Wakanda kawal rapi ketat vibranium tu macam ko lupe kan watak penyeludup omputih yang penah curi vibranium tu.

Overall la, suprisingly anak ikan kaka suka movie ni walaupun asalnya dia gak malas nk tgk kt wayang dan rating dia agak tinggi 9.5/10 gitu tapi bagi kaka 7/10 jelah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2022 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 16-11-2022 12:44 PM
hello uols I'm back dengan rebiu yg tak seberapa sejak2 anak ikan sis ni dah malas dah nak gi wayang ...

queen ramonda...(angela bassett) dah 64 tp masih mantopp
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2022 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah selamat baca plot kat wiki. Tak kisah spoiler. Lambat lagi nak release kat Disney+ maybe next year.

Macam kurang convincing bila baca shuri as BP kalahkan Namor. Buat apa introduce main villain yang power kalau utk lawan hero yang nampak lemau, eventually kalah jugak. Teringat pulak Dr Strange MOM yang did Mr Fantastic dirty, sekejap je jadi spaghetti dgn Wanda, Captain Carter dgn Maria bukan main lama lawan dgn Wanda sebelum kalah (woke agenda) dah start bosan dgn woke agenda Marvel
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 09:08 PM | Show all posts
queen ramonda punya lakonan ade vibes umi nazeera sikit
study dengan UN ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:10 PM | Show all posts
parallel dalam movie ni byk. sedih bila nakia ckp, your baba has prepared for his death right.

masalahnye anak dia accent american sgt tapi comel.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 09:11 PM | Show all posts
iols suka movie ni sebab promote another tribe. takde la bosan asyik tgk american superhero je

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 02:35 AM GMT+8 , Processed in 0.105138 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list