CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1280|Reply: 18

Budak Tercampak Dari Kereta Ketika U-Turn Di Lampu Isyarat

[Copy link]
Post time 1-7-2022 08:01 PM | Show all posts |Read mode
Seorang kanak-kanak tercampak keluar dari sebuah kereta ketika membuat pusingan U di persimpangan lampu isyarat.


Dalam rakaman tular itu, difahamkan kejadian disedari pemandu kenderaan di belakangnya yang turut memberikan bantuan awal menyelamatkan kanak-kanak berkenaan dengan mendukungnya.




Tangkap layar insiden kanak-kanak tercampak keluar dari sebuah kereta ketika membuat pusingan U.






Dalam pada itu, keluarga kanak-kanak terbabit bergegas mendapatkannya semula serta cuba menenangkan mangsa yang menangis.


Bagaimanapun, keadaan sebenar kanak-kanak tersebut masih belum dapat dipastikan.


Menjengah ke ruangan komen, pelbagai reaksi turut diberikan orang ramai dan ada juga beberapa pengguna tampil memberi teguran kepada golongan ibu bapa untuk lebih peka terhadap keadaan anak-anak ketika berada di dalam kenderaan.





Sumber: Grup WhatsApp





Sumber: KOSMO! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 08:02 PM | Show all posts
tingkap dibuka dan tak pakai child seat la tu...pastu laju pulak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat la child lock n lock window.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:06 PM | Show all posts
pasti yg B40 ni= fikiran .......

kuat beranak, kuat makan dan kuat lepak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko wat u-turn ala2 fast & furious ke smpi tercampak kuar bdk tu?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow ni u-turn thr fast and the furious ke camne sampai leh tercampak.  Tapi i pernah nampak jugalab dia buag uturn pintu belakang terbuka anak dia terjatuh keluar.  Pintu tak lock anak dia dok pegang handle pintu kut.  Tapi ni zaman 80an la chinese family.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:09 PM | Show all posts
Apa punya ***** lah CARI MAL tak bolehlah buat sesatu berita yang lebih berqualiti dan lengkap? Cara penulisan lansooonggg tak ada creativity!

Dimana ianya  berlaku dan bila?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:45 PM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 1-7-2022 08:09 PM
Apa punya ***** lah CARI MAL tak bolehlah buat sesatu berita yang lebih berqualiti dan lengkap? Cara ...

eja langsung pun salah nak kritik penulisan orang lain..

dasar bangsa etis aurora graviti teori evolusi bestialiti tak cebok berak dan kencing bersih2...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghkahkahkahkahkahah


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 08:51 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:59 PM | Show all posts
Ni u-turn ala2 drift ker sampai anak tercampak keluar? Atau pintu tak tutup rapat. Bahaya hokay.

Dulu kawan I eksiden balik dari sekolah, sebab pintu kereta tak tutup rapat. Kaki dia putus & ambik cuti sebulan. Lepas dari tu dia mai sekolah dengan kaki palsu dah. I takde lah tanya banyak macam tak sensitif je kan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 1-7-2022 08:09 PM
Apa punya ***** lah CARI MAL tak bolehlah buat sesatu berita yang lebih berqualiti dan lengkap? Cara ...

tu la iols 2 kali baca kot2 ada terlepas sebab speed reading kan tapi wartawan cari mmg budak kelas belakang  nak menulis artikel pon tak reti
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 02:17 AM | Show all posts
Itu pentingnya carseat!  Dan mak bdk ni ada pasang hazard lights tak bila dia stop kan kereta kat tgh jalan tu (mata aku tak nampak).  Kalau pasang takpa...kalau tak pasang, mmg fail!!!!  Anak kecik tak didudukkan di carseat sampai tercampak kluar, hazard light tak pasang.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:42 AM | Show all posts
cara dia buat u-turn dah ala2 fast & furious plk
kesalahn dia buat adalah x letak anak dlm car seat
then laju pun yea juga
moga anak tu x apa2
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:50 AM | Show all posts
sebab tu kalau jumpa mak pak jenis bebal biar kan anak2 kecik buka tingkap dan hulur kepala keluar, maki je mak pak tu sépuas hati....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai myvi. Boleh kona baring
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Keta besar2. Car seat budak tak mampu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kanak-kanak perempuan tercampak keluar dari kereta
Nurul Hidayah Bahaudin
nurul.hidayah@hmetro.com.my

Rawang: Seorang kanak-kanak dipercayai perempuan tercampak dari kereta dinaikinya semasa membuat pusingan U di Jalan Tasek Puteri, di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Gombak Asisten Komisioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, pihaknya mengesan satu video tular berdurasi 1 minit 37 saat yang memaparkan seorang kanak-kanak terbabit tercampak dari sebuah kereta Perodua Myvi di lokasi berkenaan.

"Dalam kejadian itu, kereta dinaiki mangsa membuat pusingan U di persimpangan lampu isyarat di lokasi itu hingga mengakibatkan mangsa tercampak keluar dari kenderaan.

"Seorang lelaki kemudian membantu mengangkat mangsa yang tertiarap di atas jalan sebelum menyerahkan kanak-kanak itu kepada seorang wanita tempatan dipercayai ibu kanak-kanak terbabit," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Zainal berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001 iaitu mana-mana orang bertanggungjawab ke atas seseorang kanak-kanak didapati menganiayai, mengabaikan, membuang atau mendedahkan kanak-kanak itu dengan cara yang mungkin akan menyebabkannya mengalami kecederaan fizikal atau emosi.

"Jika sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM20,000 atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 10 tahun atau kedua-duanya.

"Orang ramai yang mempunyai maklumat atau melihat kejadian itu boleh menghubungi pegawai penyiasat kes, Inspektor Nik Nor Aqeela Nik Abdullah di talian 019-9260203 atau 03-61262222," katanya.

Disiarkan pada: Julai 2, 2022 @ 5:04pm
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru nak maki bapak budak tu.
Rupa2nya abang yg baju kuning cair tu, org naik motor je. Berenti kan motor nak tolong.
Yg drive mak budak tu. Mcmana kau drive kak? Nampak mcm tak laju pun dia uturn. Anak dia terjun tingkap ke?? Haiyoooo, dah tau anak buas mcm monyet, strap kan dm carseat, bodoh. Dah jadi mak pun, bebal mcm lembu. Kang ditegur, kata anak saya taknak duduk dlm carseat. Kau yg mak ke, dia yg mak? Alah kalau kena gilis, apa dehal? Kau kan subur. Kangkang kang malam, 9 bulan, keluar lagi satu
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 11:55 AM | Show all posts
gila lah. mcm mana budak tu bleh tercampak. pintu kete rosak or tingkap terbukak. budak tu berdiri dan tak paki car seat. tu je leh pk. kepada ibu bapa, sila invest carseat dalam kereta. nak nak budak kecik bawah 4 tahun.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 12:59 PM GMT+8 , Processed in 0.214774 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list