CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1653|Reply: 22

Pekerja Pasar Raya Kecewa Lihat Wanita Selamba Koyakkan Bungkusan Plastik Sayur

[Copy link]
Post time 29-6-2022 04:22 PM | Show all posts |Read mode
Sebagai seorang pengguna dan pembeli, kita sudah tentu mahukan barang yang dibeli berada dalam kualiti yang baik dan harga yang berpatutan.

kredit foto: TikTok

Baru-baru ini, ada video tular di TikTok memaparkan seorang wanita merosakkan bungkusan sayur-sayuran di sebuah pasar raya.



Difahamkan, wanita itu yang mahu memilih tomato terbaik dengan mencari dalam setiap bungkus yang telah disediakan. Malahan, dia juga memasukkan tomato yang dipilih ke dalam plastik lain.

kredit foto: TikTok

Menjengah ke ruang komen, ramai netizen sakit hati melihat pembeli itu dan ramai berpendapat bahawa wanita itu tidak pernah berbelanja di pasar raya besar. - CARI








Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 04:28 PM | Show all posts
kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:18 PM | Show all posts
mmg ni kerja ahso kalau shoping
rasa nak sepak aje
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:32 PM | Show all posts
Ramai je perangai macam ni sekarang.  Jenis yang suka pilih2 ni elok gi pasar basah je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Puak ni kalau beli udang dia boleh siap cabut kepala baru g timbang...tp aku lantakkan aje sebab tokey pon kaum die...kalau dia buat kt mydin memang siapla...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:51 PM | Show all posts
mamajawie: kalau ahsoo2 ke cinkiess ni memang bangsa terpaling..telur pun bleh pilih2 tukar2 selamba je..


Memang selalu tengok kebanyakkan mereka itu yang berbuat demikian..

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:18 PM | Show all posts
entah siapa yg salahhhh....ku x tahuuuuu.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak kes nk pilih yg terbaik jugak la kotnya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 07:54 AM | Show all posts
Farhaz replied at 30-6-2022 07:32 AM
Bawang putih pun selalu menjdi mangsa.. Depa koyak2 kulit luar pastu tak kenan tinggal. Meols syak k ...

faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
bellaa replied at 30-6-2022 07:54 AM
faktor lain depa buat camtu sebab nak ringankan bila timbang
kedek kan

Kannn... Memang kedek la, kulit kalau ditimbang pun tak sampai sekilo. Apa la punya tahap kedek deme ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Babi2 mcm ni mmg jenis peghak.
Seharusnya berbelanja di kedai2 kecik berbau tengik tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
makan nk yg elok sedap bayar nak murah je
taik btul perangai nko je
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 12:12 PM | Show all posts
klu bangsa ni mmg hauk perangai pi pasar. kau tanam jela sayur sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 05:17 PM | Show all posts
tengok gaya komen netizen macam video dari tanah seberang je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 07:25 PM | Show all posts
Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..

Tak takut sebab kerja sebab bosan kat rumah bukan sebab bayar bills so selamba badak cakap..

Lepas tu customer suka komplen Walmart banyak product luar negara..

Menyampah dengar last me jawab, banyak aje products quebec, masalahnya lebih mahal so takda pula orang Québec beli, bising aje lebih..... My Co worker pandang cam tak percaya me jawab hahahah

Lepas tu orang tu tanya me upset ke, me jawab kenapa pula, duit dia your choice tapi bising tak beli product quebec tak guna juga.

Semalam ada customer cakap buah strawberi tak cantik sambil lempar cam tu, me kebetulan kat sebelah selamba cakap, bayangkan 20 orang cam anda buat benda yang sama, nak cantik mana buah tu kemudian..

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 30-6-2022 07:25 PM
Me kerja Walmart kat quebec ni pun sama..

Tapi beza berani cakap..

Bagus ahahaha. Biar reti base sikit org2 mcmtu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 09:58 AM | Show all posts
cino2 mmg perangai mcm ni . Aku ni area jusco cheras lagi teruk cmni lahhhhh cino2 punya perangai . Dorang mana ada halal haram .Sbb tu sdap jeee tukar2
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:09 AM | Show all posts
Yang siap merasa lagi buah2 tu, beli nya tidak sebab tak manis. Dah tu bersepah kulit buah kat situ. Macam orang tak sekolah pun ada.

Ada juga tapi ni bangsa lain lah, anak dia beli selipar. Ditinggal nya selipar lama kat pasaraya tu. Angkut jela sekali buang kat luar. Macam2 lah pe'el.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:19 AM | Show all posts
bangsa etis...

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:42 AM | Show all posts
well well look bangsa terpaling
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 08:51 PM GMT+8 , Processed in 0.107080 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list