CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19688|Reply: 158

KASMARAN (fall in love)

[Copy link]
Post time 23-9-2010 07:41 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by amandaatika at 5-10-2010 17:00

ASSALAMUALAIKUM

another story to share

__________________________

Sedikit kasih membuat kita sayang. Sedikit janji membuat kita percaya. Sedikit kecewa membuat kita luka. Sedikit pengorbanan membuat kita bahagia.






may HIM bless us
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-9-2010 07:42 AM | Show all posts
Poka tersenyum puas. Kunang-kunang yang terasa berterbangan ikut masuk dalam mindanya. Seakan sama-sama menari di dalam otaknya. Special Brew Beer dari jenama Carsberg ikut teroleng-oleng dalam cawan kaca pada tangan kirinya. Tangan kanan sedang santai bergoyang. Meliung lentuk di atas kepala.

Tatapan mata Poka begitu rakus menerjah suasana yang berbintang-bintang. Cahaya yang terbentuk itu berputar-putar dari satu penjuru ke sudut lain. Meja kecil yang ada di sebelah kadang-kadang menerima hentakan dari tangan kanannya bila sudah kemaruk berdansa. Kadang-kadang botol yang berwarna kemerah-merahan itu menjadi santapan tangannya. Saling bertingkah dan berganti tangan dengan orang yang duduk di sekitar meja itu.

Wado tertawa riang. Gadis cilik yang tangannya sedang membelenggu pinggangnya bagai tidak mahu lepas itu, begitu menawan. Sesekali si gadis menyuapkan kekacang yang ada di mangkuk kecil. Tertawa lagi Wado bila menerima suapan sang gadis.
Poka letak kembali cawannya. Irama disko yang sedang berganti lagu itu seakan memberi signal padanya untuk pause sebentar. Memang itu sebenarnya yang diinginkan sejak tadi oleh Poka. Mencari masa yang boleh membuatkan punggungnya mendarat sekejap setelah penat membuat putaran. Mungkin sampai 360 darjah ia berpusing tadi. sebab tu dah tak tahan sangat.

Dijeling sekilas makhluk lain yang turut bersamanya tadi. dia tersenyum sinis bila melihat sang gelembai sudah jatuh tersadai di atas kerusi itu. Malah kepala juga sudah menjengah meja.

Korta... hmmm....memang takkan pernah menang. Mesti akan tumbang kalau sudah teguk arak. Itu baru Liquer. Pernah dia dan kawan-kawan cadangkan supaya Korta pesan samsu saja kalau masuk club. Tak pun, pesan susu!

Poka mencebik. Memyampah dengan sikap Korta. Dia dan kawan-kawanlah yang akan jadi mangsa kalau dah keadaan macam ni. Hish... menyusahkan sajalah si Korta ni. Poka mendengus geram.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 07:43 AM | Show all posts
Tak diajak, merajuk pula. Kalau diajak, kesannya macam nilah. Penat lah mereka nak usung Korta ni balik penthouse dia. kalau berat setakat 40 kg, memang tak kisahlah lah. Ini, dua kali ganda berat Wado yang 70kg tu. habis segala tenaga yang dah memang tinggal ciput untuk sampai ke rumah.

Sekali lagi kaca itu menyapa bibir Poka. Bir itu sekali lagi bermaharajalela masuk ke kerongkongnya. Lancar saja sampai ke perut. Minuman beralkohol itu lebih banyak masuk ke pundi kencing Poka hari ini berbanding dengan air masak. Malah, lapan gelas air yang sepatutnya diminum sudah digantikan peranannya dengan wain, bir dan wiski. Minuman itu lebih dominan bagi insan yang bergelar Poka.

Kepalanya sedikit teleng. Kalau etanol sudah menyapa pembuluh darah, tuannya pasti akan mabuk. Sedikit tidak sedar diri. berada dalam dunianya sendiri. Minuman keras ini betul-betul memberi impak yang negatif bagi si peminumnya. Namun, keadaan itu perkara biasa bagi Poka, Wado dan Korta. Tidak ada yang perlu dihairankan. Malah, hairanlah mereka kalau ada antara teman yang tidak boleh telan pun minuman yang ada setitik alkohol.

Gadis kuning langsat datang menghampiri. Kerusi ditarik sehingga rapat ke sisi Poka. Malah tangan sang gadis begitu erat memaut lengan sasa Poka. Senyuman manis dilemparkan. Poka tersenyum. Sebagai balasan, sebuah ciuman hinggap pada pipi mulus sang gadis. Tambah lebar senyuman si gadis.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 07:44 AM | Show all posts
Botol kemerah-merahan yang tertulis Jack Daniels itu itu diteguk rakus. Membuak-buak bunyi tegukan yang bertali-arus. Poka yang memandang hanya menjeling sekilas.
Gelengan kepalanya selari dengan tangannya yang menarik botol itu dari tegukan si gadis.

“You ni, kenapalah pergi teguk sekaligus. Kalau mabuk, I tinggal tepi jalan,” jelas Poka lalu meletakkan botol itu kembali.

Dia pun tak adalah main teguk dari botol. Dia tak terasa nikmat kalau pakai teguk-teguk ni. Dituang dulu ke dalam cawan, baru dia minum. Masa sampai kerongkong... hmmm... nikmat tak terkata.

“Apa you ni. I hauslah.” Lantas botol itu dirampas kembali. Namun Poka lebih cekap. Botol itu tak lepas dari tangannya. Dia memang tak nak undang bahaya. Tak sanggup nak heret ramai-ramai balik rumah. Mereka ni bukannya pandai minum. Kalau secawan dua dah mabuk, apatah lagi kalau sebotol. Dia lainlah, setakat dua tiga leter minuman tu, boleh lagi dia tahan. Dia minum ada stail. Kalau tak nak mabuk, minum in slow and steady. Confirm balik rumah tak terhuyung-hayang.

“Kalau haus pergi order coke atau fresh orange,” arah Poka.

“You ni apa class. Eeiii.. fresh orange, tolonglah. Bagi I lah. Haus ni,” sekali lagi wanita itu merayu.

“No!” jelas suara Poka muktamad.

“You ni kenapa? I hauslah. Penat dah menari,” perempuan itu membentak geram. Dilepaskan tangannya yang terpaut pada lengan Poka.

“Nah.” Akhirnya dihulur juga minuman itu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 07:45 AM | Show all posts
Wanita itu mencebik geram. Sanggup Poka tuang air dari botol dan sekarang dia disuruh telan air yang ada di dalam gelas. Setakat air yang sedikit tu, manalah mampu nak basahkan tekaknya. Setakat sampai dalam mulut sahaja, tak tembus pun ke kerongkong.

Geramnya dia. dijeling sekilas ke arah Poka sebelum merampas gelas itu dengan kasar.
Tak ada pilihan, terpaksa juga diteguk air itu. Kalau boleh, ditelan terus bersama dengan cawannya sekali.

“Nak lagi,” gelas itu dihumban kasar ke depan Poka.

Poka buat tak peduli. Keningnya diangkat sekilas sebelum matanya memandang ke arah manusia yang sedang asyik terkinja-kinja. Sama seperti yang dia lakukan tadi. mencari kepuasan dengan mengoyangkan anggota tubuh. Dalam kata lain, senaman yang wajib dilakukan untuk mendapatkan tubuh yang sihat. Tidak perlu bersusah pergi gym atau joging.

“Sarah..Nah. Ambil air I.” Gadis yang duduk bersebelahan dengan Wado menghulur gelasnya. Gelas yang lebih besar sedikit. Airnya pun masih penuh. Kasihan dia dengan Sarah.

“Thanks Noni. Ada orang tu kedekut,” dijeling maut Poka yang ada di sisi sebelum meneguk air itu rakus.

Poka yang melihat hanya menggeleng. tak sempat dia nak tarik gelas itu, Sarah sudah meletakkannya kembali di atas meja. Tanpa setitik air pun di dalamnya. Betul-betul haus budak ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 07:49 AM | Show all posts
jangan mengharap dgn citer ni coz:

1. plot pn xtau cam mana lagi
2. hero & heroin pn x decide lg
3. tuan penulisnya pn ada sedikit kemalasan nk menulis citer
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-9-2010 08:11 AM | Show all posts
manda...nampak macam best jek cite nih...sambung n terus sambung...sentiasa sabar nunggu n3 seterusnye...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 08:24 AM | Show all posts
cuba samb dulu d kita tgk napak mc best jeee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2010 08:25 AM | Show all posts
[img][/img]
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 08:38 AM | Show all posts
best....

poka..cam kunin2 pokemon lak aku rasa...mesti cute
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 08:38 AM | Show all posts
amanda... nak mengharap jgak.. garapan intro pun dah best..mesti ade sambungan yg lagik best lepas2 nie... chaiyokk!!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 08:42 AM | Show all posts
kreatif...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 08:55 AM | Show all posts
lain dri yg lain.... kelainan terserlah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2010 09:01 AM | Show all posts
walaupun tuan rumah ckp semua x sure...
tp permulaan citer yg best...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 09:45 AM | Show all posts
Reply 7# asyriqa


mmg akn brsambg, tp tulah...
taipnya malas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 09:46 AM | Show all posts
Reply 8# zie_kelate78


kna sbarla ye nunggu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 23-9-2010 09:47 AM | Show all posts
best....

poka..cam kunin2 pokemon lak aku rasa...mesti cute
ariellin Post at 23-9-2010 08:38



cam coklat ROKA yg sedap tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 09:52 AM | Show all posts
Reply 11# mikoodette

aduh....
takut aku dgn korang ni...
terpaksalah kna rajinkn smula tangan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 09:55 AM | Show all posts
Reply 12# cmf_blingblings


tq sudi bca
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-9-2010 09:57 AM | Show all posts
Reply 13# sukahatiku


  ye ke lain....
aku pn x nmpak kelainannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 03:34 AM GMT+8 , Processed in 0.061490 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list