CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: CARI-MAL

Stres Tengok Video Ni, Lasik Di Mesir RM700 Je Untuk Dua-dua Mata?

  [Copy link]
Post time 5-7-2022 08:53 AM | Show all posts
Normabaru replied at 2-7-2022 05:48 AM
Dah lama ke dia buat..so far xde any side effect ke

dia buat sblm raya hrtu.. alhamdulillah so far ok jer.. enjoy dia ngn mata baru tu.. tp kira baru lg la kn.. xtaw la lg..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 09:10 AM From the mobile phone | Show all posts
babelina replied at 5-7-2022 10:53 AM
dia buat sblm raya hrtu.. alhamdulillah so far ok jer.. enjoy dia ngn mata baru tu.. tp kira baru  ...

Ooo baru lagi laa..tq for sharing info dik lina
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:20 AM | Show all posts
Normabaru replied at 5-7-2022 09:10 AM
Ooo baru lagi laa..tq for sharing info dik lina

sama2 kak..sharing is caring.. moga ukhwah terjalin antara kita..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
babelina replied at 5-7-2022 11:20 AM
sama2 kak..sharing is caring.. moga ukhwah terjalin antara kita..

Hehe.comel ayat dik lina..insya Allah.do take care!
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 29-6-2022 09:54 PM
dia pon folo jijan seman kan..harusla rege yahoodi nasrani terpaling walhal dia pon bljr teknik la ...

Kenkadang depa yg ckpp positifff shj ni mmg positif kee.. mcm tak caye aje.. kalo dengo depa berckp.. babi pun boleh trbg tanpa sayap...

Hari tuu aku dengo cramah ustad.. ustad tuu kata dunia ini mmg tmpt kesakitan kesedihan kesusahan dan kemiskinan.. aku dengo baru aku rasa lega.. dan aku redhalaa dah mmg dunia mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 7-7-2022 01:11 AM
Kenkadang depa yg ckpp positifff shj ni mmg positif kee.. mcm tak caye aje.. kalo dengo depa berck ...

Haha..dh pnh jadi

Hosp kjg staff meluat dgn prof ni..

Mai2 pastu minta layanan vip utk someone related to her..terus turn off acik misi kat sana..berlagak deme kata
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2022 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 6-7-2022 11:25 PM
Haha..dh pnh jadi

Hosp kjg staff meluat dgn prof ni..

Emm mcm tu kaa.. spisis mashitah jgklaa nii..ujung ujung saman joota joota..isle kulu kilir ujung ujung anak pkai rantai...


Ct nurbayah yg sendu mukd desa tuu pun ganas gakk. Depa ckp  tp depa tak buat pung..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 29-6-2022 09:56 PM
pj tu kat mana dik..yg damansara tu ke..share pls..

Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre

Kaka norma.
Dulu I buat kat sini...
Buat dgn dr.shukri.
Baik dia.
Sampai sekarang mata I okay.
Dulu kanan kiri power byk betul
Buat petang esok pagi boleh tgk jam didinding.
Selama hari kabur sgt2.
Syukur alhamdullilah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-7-2022 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Lily_Elizabeth_ replied at 10-7-2022 09:58 PM
Shukri & Hardeep Specialist Eye Centre

Kaka norma.

Kos berapa tu chuols?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 2-7-2022 05:48 AM
Dah lama ke dia buat..so far xde any side effect ke

Kaka, i buat dkt Advance Vision Damansara circa 2016. RM 2888.

Buat 4pm.

7pm i tgk tv nmpk subtitle. Tp 2hours post lasik, vision masih belum 100%.

So kena dtg after 1 day lasik, after 1 week, after 1 month. 6months patotnya kena dtg jgk tp i maleh

Alhamdulillah dah 6 thn, ok. Ianya lifetime warranty. Kira kalau rabun naik balik, bleh dapek free lasik lg kot?

Apapun ia depends on ketebalan retina kornea etc sbb tu b4 buat kena dtg check dlum sesuai ke idok. Check mata tu plkc, Ada ubat titik nt jd pening ke camne tp takleh drive. So kena bwk org tlg drive la.  

Mwsa i gi tu, ramai org dr  seluruh pelusuk Msia. Mana yg diorang luar KL tu, diorg gtau doc kalau mata sesuai nk mntk slot plg cepat. Which bjasanya lama jgk la 2weeks ke atas . Tp diorg mintak check up 3x pre lasik tu, uat on 1day je. Tqkyah la ulang dtg patblas kali
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I kagom jgk ummah malaya yg dok buat Lasik n braces dgn Egypt sana.

Kalau mmg student or mmg reside sana. Mmg baloi.

Tp kalau semata Lasik gi sana. Pastu cikcur sana, tp vision blom 100%. Camno nk cikcur mata bepinau lg, nampak ke Pyramid ke apobondo nak tgk

Pastu post lasik punya check up. Jenuh nk ulangkan. Kot dh blk Msia, ada prob. Hah kena berkeja ke Egypt balik ke ?

700 lasik
2400+- flight tix
3000 - accomodation for 1-2 weeks

6100 .

Kalau power lebih 500, RM 5888 dkt Adv Vision tu.

Still murah dek. Adv Vision tu idokla cikai. Kt Damansara. Urban la jgk. Takkan dik ummah twidder taktau , tak survey lalu tros book flight ke Mosir sana.

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Gomea replied at 12-7-2022 11:51 PM
Kos berapa tu chuols?

Masa I buat tu year 2001.
Tapi sebab I jaga mata, dah 21 years still bertahan mata I ni.
I minum jus carrot selalu.
I perasan if tak minum jus carrot _ sure mata I cam kabur2 sikit. If minum terang pandangan.

Masa tu buat rm7k for sepasang mata.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Lily_Elizabeth_ replied at 14-7-2022 04:26 PM
Masa I buat tu year 2001.
Tapi sebab I jaga mata, dah 21 years still bertahan mata I ni.
I minum j ...

Bila baca kt sini tiba2 mcm teringin nak buat lasik.
Salah satu punca sbb bestnya kalau nk swim ke atau bersukan lasak. Tak payah fikir spek kotor ke atau nak simpan spek kat tempat selamat.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 14-7-2022 10:33 PM
Bila baca kt sini tiba2 mcm teringin nak buat lasik.
Salah satu punca sbb bestnya kalau nk swim ke ...

Boleh.

Buatlah.
Buat kat tempat elok cam Shukri Hardeep Eye Specialist ni.
Jgn cam kat Muhaya tu.
Nanti kena nasihat keladak keladak keladak haha.

Best tau buat lasik.
Tak yah pakai cermin mata.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Lily_Elizabeth_ replied at 14-7-2022 10:37 PM
Boleh.

Buatlah.

Kat muhaya tu bahaya....
Dia citer masa dia laser mata cikgu ni...kedip2 je mata tu....muhaya kata cikgu ni mesti jenis suka maki ank murid...muhaya boleh tahu weeeei wakakaka
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 01:06 PM GMT+8 , Processed in 0.087493 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list