CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 6242|Reply: 128

[Tempatan] JPM minta kerjasama pemilik TikTok dakwaan ‘Pegawai Kerajaan Mengular’

  [Copy link]
Post time 27-6-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 27-6-2022 03:14 PM

https://vt.tiktok.com/ZSdwatB1e/?k=1

https://m.facebook.com/story.php ... chor_composer=false
Jabatan Perdana Menteri (JPM) memohon kerjasama pemilik akaun media sosial yang membuat video dengan mendakwa pekerja kerajaan ponteng ketika dia ke jabatan itu awal bulan ini.

Unit komunikasi korporat JPM berkata sehinggga hari ini tiada sebarang aduan rasmi diterima JPM mengenai perkara itu.

Sehubungan itu katanya, pemilik akaun tersebut diminta segera menghubungi JPM melalui emel aduan_ukk@jpm.gov.my atau talian 03-88723430 dengan mengemukakan butiran lanjut kejadian di kaunter JPM seperti yang dinyatakan dalam video tersebut.

“Maklumat seperti tarikh, masa dan lokasi kejadian sangat diperlukan bagi memudahkan siasatan.

“JPM sentiasa komited dan berusaha menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan,” kata JPM dalam hantaran di Facebook, malam tadi.

Terdahulu, tular satu video memaparkan seorang wanita yang menggunakan akaun TikTok marythehighness yang menyelar pekerja kerajaan, mendakwa mereka malas dan tidak amanah.

Video yang dimuatnaik pada 3 Jun lalu itu antara lain mendakwa tiada pegawai di kaunter penyambut tetamu JPM ketika dia melawat jabatan itu.

Selepas lama menunggu, dia mendakwa telah dimaklumkan oleh pegawai lain bahawa kakitangan kerajaan sudah keluar rehat sedangkan ia baru jam 12 tengah hari.

Wanita itu berkata dia kemudian pergi makan tengah hari di sebuah kafeteria di bangunan kerajaan yang lain.

Dakwanya, ramai pelanggan yang dikatakan kakitangan kerajaan tidak keluar untuk kembali bekerja walaupun waktu rehat berakhir pada pukul 2 petang.

Dia juga berkata tidak bermoral bagi pegawai kerajaan yang dibayar gaji oleh rakyat dan diamanahkan untuk berkhidmat, tetapi tidak menjalankan tugas mereka dengan amanah

Sumber FB JPM

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 03:09 PM | Show all posts
ala cuba pi dekat bank atau pejabat kaunter swasta, kadang2 lebih teruk
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Siasat aje la staf sendiri . Cctv ada kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:15 PM | Show all posts
akies replied at 27-6-2022 07:09 AM
Siasat aje la staf sendiri . Cctv ada kan

aku nak like 1000x
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 27-6-2022 03:17 PM

Aku bln mac lepas..pi pejabat daerah kul 2pm.. nk bg dokumen yg depa minta...lama nunggu...kul 3 lbh baru pegawai bertugas muncul...ntah dr mana...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:24 PM | Show all posts
selagi boleh ngulor, ngulor jelah..tak kira gomen atau swasta..telefon tu tak tahu berdering sampai berhenti berkali² sampai me rasa me pula nak jawab. kalau dah jawab pula, membebel² apa ntah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:26 PM | Show all posts
sama je swasta or gomen..
mari elok, elok je.. mai hanat, hanat jeh,,
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang betul pun. Padan muka pemalas2 ni
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 03:36 PM | Show all posts
last week isnin aku ada di tganu..
pagi nak gi bfast dlm 9.30 .. ada je pekerja2 masih bfast (x surelah swasta ke kerajaan)
pastu pukul 3 aku nak gi makan .. ada lagi pekerja2 dlm restoran tu tgh makan  sambil sembang2 ..

tak taula..org bank ke.. org swasta ke ..org kerajaan ke .
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:39 PM | Show all posts
akies replied at 27-6-2022 07:09 AM
Siasat aje la staf sendiri . Cctv ada kan

kat malaysia ni kita yang report kita yang kena
yang di report tu tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
totokreturn. replied at 27-6-2022 03:09 PM
ala cuba pi dekat bank atau pejabat kaunter swasta, kadang2 lebih teruk

Kohkohkohkohkoh ni akak setuju sis. Kau gi la kat RHB bank sis. Tengok macam mana “pro” sangat diorang buat kerja sis.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
akies replied at 27-6-2022 03:09 PM
Siasat aje la staf sendiri . Cctv ada kan

Dia nak bukti dari kita orang awam
Nanti bolehlah dia saman pitenahhhh

Bukti dari pihak gomen harus disimpan bawah karpet
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:02 PM | Show all posts
pooh~key replied at 27-6-2022 03:58 PM
Kohkohkohkohkoh ni akak setuju sis. Kau gi la kat RHB bank sis. Tengok macam mana “pro” sangat d ...

mcm pejabat ASNB lagi mcm lahanat, tunggu berjam-jam tapi org tak ramai mana sgt pun. Nasib baik skang ni dah boleh online, tu pun sebab wahid omar, kalo nak harap management lama, memang berzaman la ketinggalan
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:02 PM | Show all posts
Oo..mcm biasa nak kena aduan baru jalan..Korang tak reti ke hire spy atau jadi under cover perhatikan sendiri cemana environment dia?

Aku igt lagi kat Shah Alam dalam 2012-2014 kot. Bertempiaran org melarikan diri kat kedai makan. Igtkan ada org giler mengamuk..rupanya bos2 kat SUK turun carik staff...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Boss pun ramai mengular.anak buah apa lagi. Naik lemak laa. Boss mengular cara profesional.

Aku pergi kfc kat p15 jam 11. Dah ada driver dari jabatan yang order bebanyak .dah laa guna lenderaan jabatan. Pastu parking suka hati kat tempat parking motosikal.

Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape susah..maklumat xlengkap ko pergi jela buat siasatan ko sendri...ko nk panggil dia ke depan kenapa

Ko patut check bpe byk complaint org buat terhadap sistem aduan n penambahbaikan yg xada improvement tu

Asik nk kje senang je masing2..ssh sgt pasang jela CCTV tu..sendri blh tgk staff ngulor ke x

Gomen kn byk duit..p la open tender benda ni

Nnt jgn plk p rosakkn CCTV tu udahlaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
chikumanis replied at 27-6-2022 05:24 PM
selagi boleh ngulor, ngulor jelah..tak kira gomen atau swasta..telefon tu tak tahu berdering sampai  ...

Bebel lps tu bg jwpn yg macam eh mmg bodoh

Cth
Kita tny dia lps tu dia bg jawapan selamat iaitu TAK PASTI
kita ckp la klu xpasti tolong la semak..pastu dia suruh kita buat semakan kita sendri..eh bongok xsimpan lgsg ek
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 27-6-2022 05:58 PM
Kohkohkohkohkoh ni akak setuju sis. Kau gi la kat RHB bank sis. Tengok macam mana “pro” sangat d ...

Dia xfunction ke apa sume dia pki duit rakyat ke masalahnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Hong leong pn sama je. Branch sri rampai n setiawangsa. Mengilai cm pontianak. Yg lg satu kita tanya pasal car life insurance dia tny kita blk ape benda tu. Bodoh sgt
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 27-6-2022 05:16 PM
Aku bln mac lepas..pi pejabat daerah kul 2pm.. nk bg dokumen yg depa minta...lama nunggu...kul 3 lbh ...

Kang kol 3.30 kaunter dh tutup pulak..gaji nk penuh
Kurang nnt bising
Tp kje xmo penuh

bijak kan perangai masing2
Sbb tu ramai staff gomen merendek pasang skandal sana sini
Xde la kata swasta sume elok
Tp at least yg swasta ni klu bt palat kejap je cash kne resign etc
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

18-8-2022 07:26 PM GMT+8 , Processed in 0.088597 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list