CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung

  [Copy link]
Post time 6-12-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ok dah boleh countdown ke uolsss?
iols teruja tgk poster nampak serasi pulak real naksu dgn jang uk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2022 08:43 PM | Show all posts
Baca update ni lg rasa bercelaru huhu..
Mmg berputar2 la plotnya ... jinmu masih mendoniaa
Amnesia naksu...
1st love seo yul..
Janguk tak kenal naksu...

  

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 10:12 AM | Show all posts
3 days to go!!
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2022 10:13 AM | Show all posts
sitisbp replied at 6-12-2022 08:43 PM
Baca update ni lg rasa bercelaru huhu..
Mmg berputar2 la plotnya ... jinmu masih mendoniaa
Amnesia n ...

aduhhh...makin celaru keliru laa....dah la 10 episod jeee...jinmu tu mmg geram kan..teringat nape la x bunuh je jinmu tu aritu...hhahha
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 7-12-2022 10:13 AM
aduhhh...makin celaru keliru laa....dah la 10 episod jeee...jinmu tu mmg geram kan..teringat nape  ...

Tu la. The last 2 episod s1 byk kita tak puas hati kan...harap s2 ni ada closure yg lebih baik la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2022 09:50 PM | Show all posts
huhu...malam esok start part 2...
semua dah siap menelaah?
trailer part 2 ada update kat page depan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 12:22 PM | Show all posts
So.....ini malam lah ye....

hmmm....i nak tengok where the story leads...

Mu Deok jatuh dalam Lake Gyeongchaeondahoe tu ...then di angkat oleh dua org penolong - may be jinyowon punya helpers who knows?

well....ape ape pun nak tengok lah ...apa yg berlaku

insya ALLah...

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2022 01:14 PM | Show all posts
Hari ni start ep. baru....saya bru lyn smpai ep. 8....dok berkejar lgi ni lol
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2022 02:54 PM | Show all posts
nadie90 replied at 10-12-2022 01:14 PM
Hari ni start ep. baru....saya bru lyn smpai ep. 8....dok berkejar lgi ni lol

jgn kejar...relaxxxxx...chill....lagipun kan habis je ep part II ni  u dah boleh binge semua sekali...
kire OK lah tu....
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 12:30 AM | Show all posts
okay

i dah tengok yg ep 1 part  2

so,

citer fast forward to 3 years after the incident / event


err ...i dunno

sapa yg dah tengok

a) boleh kita ssumed yg cacaing dalam darah Sol - I  the fake Bu Yeon) tu dah berpindah ke badan Seo yul tu dah  tak beri kesan kot pada badan Seo yul - sebab  citer fast forward 3  years after

b) Yes , the Jinyowon lady clans are crazy again, thsi time matchmaking Naksu/ Bu yeon with X bride ( seo yul 's Uncle rom Seo Fortress)

c) dunno what happened to Mudeok

d) hmmm....yeah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-12-2022 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
I still x faham camna Bu Yeon blh dpt body Naksu…bukan ke yg org2 Jinyowon retrieve dari tasik kat epi 20 dulu tu body Mudeok (Jung So Min)? Camna blh tukar jadi Naksu pulak? But the character is matched…what was portrayed by Jung So Min as Mudeok dlm epi 1-20 in sync dgn Go Youn Jung’s portrayal as Bu Yeon…witty & hyperactive…

Kesian Park Dang Gu x jadi kahwin dgn Jin Cho Yeon…patah hati betul mamat tu…
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
I abis tgk epi 1

Mula2 tgk mcm mudeok/buyeon (so min) and mudeok/buyeon (yoon jung) tu sama..and di angkat dr tasik oleh org2 jinyowon..so i ingt somin xleh commit dgn aos2 sbb ada job lain...tapi bile jmpa jang uk dia xkenal each other so i rasa soul mudeok/buyeon tu ada dalam body naksu ori..

Naksu ori tu seo yul sorg je kenal kan..myb park jin pun kenal..orang lain sume x kenal..so uk pun xlen naksu..cuma naksu ni xde power lg..

Iols tgk buyeon skang ni mmg terbyg mudeok (somin).haahha..makeup lbh kurg kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian diorg sume terkesan dgn kisah 3 tahun tu..jang uk dpt ice stone lg sedih tgk idup dia org xnk kwn..donggu x jd kawin..cho yeon pun dh lain..
Iols rasa watak pakcik yul pun jahat tu..hahahaah

Tetap la iols menyampah dgn sol-i dengan tersengih2 tu..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
I think semua org pun belum dpt huraikan misteri buyeon/ mudeok body with naksu and hidden buyeon soul mati masa ending s1..... tapi hidup balik as naksu body with buyeon soul.
As if naksu soul betul2 mati lps kena pukau .. walopon kita nampak dia mcm cuba suicide terjun tasik sblm mati sepenuhnya. Kita tak tau pun buyeon soul kat mana masa kena pukau tu kan.

Character wise..current naksu body with assumed buyeon soul mirip mudeok dulu(buyeon body n naksu soul ). Thus another puzzle here .. at least for me  sbb s1 most of the character shown i rasa is naksu..the witty n active side with sprinkle of clumsiness sbb she lost her power. S1 buyeon character / soup hardly appear on screen... kalau keluar pun mostly dia very serious n prideful mcm jin matriarch. So the merging of naksu body with buyeon soul katanya tp character maintain mcm naksu in s1 contradicting sgt. Sengaja kah writer nim taknak bg team naksu or team buyeon menang?? So writer nim mixmatched kan the s2??
If naksu real body pun dicampak ke tasik instead of bakar blh la nak kata swapping was possible masa mudeok suicide tu. Tp kalau dah bakar abu je la kan? Even master lee pun tak dpt body dia balik sbb dah kena bakar.

A bit annoyed dgn part memory loss buyeon...like we have to go through that again? S1 buyeon pun memory loss sampai epi 18 je 19 kan. Does she even know how she looks like? Naksu sampai mati tak tau pun dia pakai badan buyeon kan. Yg tau cuma seoyul kan? Ke i dah silap. Ahhh pening hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 11-12-2022 05:25 PM
Kesian diorg sume terkesan dgn kisah 3 tahun tu..jang uk dpt ice stone lg sedih tgk idup dia org xnk ...

Bila starting  tu 3 years later kan..i mcm terus flatline   
Mcm kalau org yg jantung tgh laju dgn adrenaline rushed tiba2 kiok hahaha.
The excitement tu terus mendatar.
Epi 1 ni pulak mcm byk mirror s1..dulu janguk yg merayu ke mudeok now buyeon yg merayu ke janguk.
Dulu janguk yg ajak kawin masa mula2 jumpa...now buyeon yg ajak janguk kawin.
Dulu janguk dlm sampan...now buyeon dlm sampan.
Byk lg scene yg mirror last season.

So i ni mcm tak tau nak rasa apa..haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
I rasa jang uk tu mmg dia sedih pasal dia tau mudeok mati...dia xleh lupakan mudeok..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Episod 2 merungkai pasal buyeon/mudeok n naksu...kenapa buyeon jd rupa naksu..fuhh..nsb jugak la x drag lama2 pasal body n soul ni..

So kesimpulan jin seol ran nak selamatkan soul buyoen tp guna power naksu..so mula buyeon/mudeok jd muka naksu..gituu..tp buyeon n naksu x ingt apa2 and power sume takde...master lee yg selamatkan dia...ermmm...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Lupa plak iols pada jinmu yg mmg kenal naksu...so yeol n jinmu yg kenal naksu selain mak dia n master lee..
Harap writer nim xbuat complicated sgt la s2 ni..dh la 10 epi je...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 11-12-2022 11:17 PM
Lupa plak iols pada jinmu yg mmg kenal naksu...so yeol n jinmu yg kenal naksu selain mak dia n maste ...

Ye la so now jin hogyeong, master lee n jinmu kenal naksu. Seo yul nampaknya lupa roper naksu sbb td dah jumpa tp dia tak cam *eyeroll*.. saja la kan sorang lg putus urat saraf.
Then minah i have no cinggu soli tu kenal muka buyeon sbb dia tau mudeok tu buyoen. Geram plak bab2 muka sapa  n sapa tau sbb memasing rahsia rahsia. Jin hogyeong jahat nya sama level dgn jinmu tp feeling classy..cehhh. sanggup eh nak breed anak dia semata2.

Yg janguk lak masih tak dpt connect the dot.. 3 years ago mudeok mati buyeon idop balik...aishh geram hahaha. Walopon ko declare dah kawin acik still tak puas hati. Sabar2.

Master lee plak apa masalah ko deal dgn jinhogyeong tp.taknak bgtau janguk. What the fish nya ??
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2022 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 11-12-2022 11:05 PM
Episod 2 merungkai pasal buyeon/mudeok n naksu...kenapa buyeon jd rupa naksu..fuhh..nsb jugak la x d ...

Ye la dah explained.. terima je la blh tukor2 soul n body camtu. Hogyeong sanggup eh pilih camtu sbb nak keep her line / keturunan.
Plg kesian naksu.. dari kecik sampai besar ni kena manipulate dgn org lain..
I mcm tak puas hati master lee involved dlm kes ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 04:52 PM GMT+8 , Processed in 0.310084 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list