CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung

  [Copy link]
Post time 18-7-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 09:23 PM
CP memang scene stealer…
Minggu depan nmpk gayanya masuk scene cintan-cintun…hopefully x byk sgt ...

Hrp depa kekalkan bromance sbg penghibur hati penonton. Mcm scene rasuah biskut semata tamo CP repot dia ngular balik rumah. Tp queen nnt nk gunakan CP bunuh hero kn?

Lagi iols suka Master Lee dgn mak mengasuh hero koh2.. mak mengasuh tu bg iols sgt lawa utk umur2 dia.

Mmm pastu iols tak puas hati jika sekedar roh raja jah yg main dgn mak hero dah dikonsider tu anak raja. Hello... sel2 tu masih milik bapak dia yach.. ni mesti raja tuh tidoq time belajar sains kt blkg kelas nih. Tp sbb konsep citer ala2 magic terpaksa la mbenarkan plot tak logik innih.... yihhhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2022 12:02 AM | Show all posts
lynn_dmm replied at 18-7-2022 10:09 AM
i suka bila jang uik dapat decode buku/ surat cinta ni...walaupun dapat hint...tp dia sendiri dapa ...

jang uk dpt decode surat chenta sbb dia tu pun tgh angau berchentaa.... hahahahahah...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:39 AM | Show all posts
sitisbp replied at 18-7-2022 06:11 AM
Ye la baru halfway...byk lg 10 epi..kompem janguk x mudeok ada gaduh2..salah paham etc. Tu belum c ...

bkn cp jahh berebuk mudeok... seo yul pun nak tapi dia for sure tak dpt la walopon iols rasa dia paling hensem dlm citer nih... bg harapan pelesu kat idol fans nnt.. ntah2 ada babak jang uk dan cp bergaduh berebutkan mudeok.. kuang kuang kuang..


jinmu mmg plan dari awal sbb dia tau siapa bapak naksu.. so dia tau naksu ada capabilities as a mage. so dia suruh bunuh mage lain sbb jinmu nak naik pangkat cepat.. kalau tak, jadi assistant jang gang sampai mati je laa.. dia bknnya tere mage sgt... queen lagi tere.. haha.. sbb queen yg bekalkan bebola alchemy of souls tuh.. sbb tu jinmu perlukan eunuch utk kluaq masuk istana, nak bekalan bebola soul ejectors tuh..


iols speku mmg queen tere tapi dia tak tunjuk sbb dendam terhadap songrim mcm kome speku. mungkin dia dolu2 kluarga mage yg hebat tapi tersungkur sbb kemarau ke, perang sedara 200 tahun dolu2 ke.. atopon kalah masa perang kat master seo, pengasas songrim. so end up, voley jadi queen jahh.. itupun nasib baik tak end up as gundik semata. babak dia habaq our family will rise again, iols konpius gakss.. iols speku, bapak dia dari kuarga queen, dan jinmu share same mother dgn madam jin, ketua jinyowon.. so mungkin bapak dia kena bunuh, dan mak madam jin bg surname jin sbb nak selamatkan jinmu.. tapi madam jin mencik la sbb surname, jadi ketua, reta apa sumer patutnya utk pompan jahh.. ala2 adat perpatih n9 giteww..


kalau hangpa ingat, kan jang uk jumpe mu deok/bu yeong masa dia tgh soul shift.. iols rasa mudeok ada kat situ, dan tenaga dia ada bersemadi dlm tubuh dia. sbb tu naksu voley soul shift ke dlm dia, sbb tenaga dia besaq, tenaga naksu pun besaq.. equal giteww.. tapi mudeok/buyeong hanya voley kluar kalau naksu tidoq lena tak bangun2, sbb mudeok stuck di alam pemindahan souls.. kalau proper soul shift, kan patutnya mudeok/buyeong pindah ke jasad naksu.. tapi takde sapa pindah ke jasad naksu, kan? sbb tu mudeok/buyeong tak bg jang uk ikut gilju ke apa nama mamat jahat tu, naik ke atas sbb dia tau soul gilju naik balik ke jasad dia, bkn bertukar jasad dgn jang uk. dan iols speku, sbb kuasa deme berdua kuat sgt, sbb tuh tiba2 mudeok voley melihat.. atopon slama ni mudeok/buyeong mmg scam sumerang sbb maleh nak wat keje.. giteww...


cuma tak tau la camne nak separate tubuh mudeok dgn naksu.. ke jadi split personality, kejap mudeok, kejap naksu? hahaha.. atopon korbankan mudeok/buyeong supaya naksu hidup? atopon mati, pastu hepi ending masa reincarnation nnt mcm citer bulgalsul? atopon, tiba2 deme wat lawak, rupanya tipu jahh body naksu kena bakar.. rupanya itu dummy yg kena bakaq, the real naksu body ada disimpan dlm peti ais? so voley la pindah balik..




dgn kemampuan buyeong/mudeok, dia tak nampak kott niat jahat.. kan minah solyi dah habaq, mudeok baik sgt walopon org buat jahat.. so iols rasa dia tak tau camna nak kembali.. master jin tuh nampak tapi tak tau apa citer... psl jang uk lahir dgn king's star pun baper kerat jahh tau.. sbb tu queen nak jang uk join skolah jinmu sbb nak gunakan jang uk.. tapi yg tau jang uk ialah anak king lama, hanya park jin dan jang gang. itu mmg rahsia kaw2.. park jin mmg tanak ajaq, sbb dia pun takut kena hukuman treason kott.. lain la kalau cp geng baik dgn jang uk, pastu jang uk agree utk tak amik takhta dan keje bawah cp.. jinmu probably saspek jang uk ialah hasil king lama dgn dohwa sbb dia tau jang gang dan king lama tukaq badan.




Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:42 AM | Show all posts
MissyMolly replied at 18-7-2022 10:38 PM
Hrp depa kekalkan bromance sbg penghibur hati penonton. Mcm scene rasuah biskut semata tamo CP rep ...

yg vodonya jang gang laa.. sbb kalau dia senyap2 jah, pastu watlek watpis, ngaku jang uk anak dia, pastu konon2 mcm anak dia mmg tere segala mcm, genius as a mage, takde sapa pun tau itu anak king.. king dah mangkat punnnn...

ada babak nnt jang uk akan terjun tasik ke mana, pastu realize sapa diri dia yg sebenar... tapi tak tau la hantu king lama mai menghasut ke apa... mcm tengkorak darth vader menghasut ben solo..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:48 AM | Show all posts
sitisbp replied at 18-7-2022 06:55 PM
Ya betul. Lepas tu i rasa CP bukan anak dr queen ni. Perasan tak derang mcm takde mother n son rel ...

yg memerintah, royalty.. yg mages ni bg iols mcm askar perang deme.. keluarga generals ala2 mcm citer mulan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:52 AM | Show all posts
sitisbp replied at 18-7-2022 12:37 PM
Tu la janguk ni smart la jugak kan. Masa dgn cermin relic tu pun dia fikir sendiri mcm mana nak te ...

king salah doa.. doa nak anak yg hebat.. tapi tak doa nak anak yg bakal memerintah negara dgn hebat... so tuhan bg anak yg hebat laa.. sbb tu voley tau trick cermin tuh..

iols rasa master lee dgn pengasuh jang uk.. sbb ikut history, master seo pengasas songrim pun nanes tepi bucu katil lepas tulis surat chenta.. mcm apa yg bakalan berlaku kat seol yul..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-7-2022 12:42 AM
yg vodonya jang gang laa.. sbb kalau dia senyap2 jah, pastu watlek watpis, ngaku jang uk anak dia, ...

Koh2... kan. Tapi nk ckpnya jika jang gang bijok spt sis tinot ckp... maka tedalah kdrama yinnih koh2

Iols lg suka watak picisan la drp watak utama koh2.. like kwn dia yg blondie tu... such a nais guy... kepochi sumore koh2

Ot sat.. takdak sapa ka tgk citer makjang its beutipol naw? Lawak tp of cos la selow moving like senail since makjang 50epi hikssss
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 08:30 AM | Show all posts
The reviews by Watching Sundays

best best
  


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2022 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 19-7-2022 08:24 AM
Koh2... kan. Tapi nk ckpnya jika jang gang bijok spt sis tinot ckp... maka tedalah kdrama yinnih k ...

Kawan blondie dia baik dlm citer ni tapi pegang watak jahat dlm citer zombie highskool.. tere la dia blakon..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-7-2022 09:11 AM
Kawan blondie dia baik dlm citer ni tapi pegang watak jahat dlm citer zombie highskool.. tere la d ...

CP tu pun jahat namatey jugak dlm citer DP…tapi dlm citer ni lawak pulak…
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 09:55 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 19-7-2022 09:56 AM

dalam watching sundays tu , yesss depa pun tak missed the fact that Queen tu and mention Choi Family- cume macam kite , depa tatau ape signifikan Choi ni.... so ade something signifikan about this Choi Family ni...and Jinyowon ni significant sebab depa ade longgg history with Master Founders of the Magi - song Rim ( Master seo Gyeong ) and Maternal Jinyowon SeolRan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 11:15 AM | Show all posts
MissyMolly replied at 18-7-2022 10:38 PM
Hrp depa kekalkan bromance sbg penghibur hati penonton. Mcm scene rasuah biskut semata tamo CP rep ...

lawaklah komen uols
diorg mana belajar sains dolu2...
iols suka citer ni sebab ada unsur2 lawak yg menghiburkan gitu...xdelah stress asyik kena tgk siapa tikam siapa...

harap jugak maidservant Kim pilih master Lee...biar padan muka Park Jin melepas utk kali kedua...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 11:16 AM | Show all posts
salah satu teori...

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-7-2022 12:39 AM
bkn cp jahh berebuk mudeok... seo yul pun nak tapi dia for sure tak dpt la walopon iols rasa dia p ...

Samalah i pun agak part mudeok / buyeon share physical body dgn naksu sbb soul dia tak pegi masuk badan naksu. Uniknya..dia stay hidden..mcm u ckp energy sama besar so org tak perasan beza that ada 2 soul dlm tu. Dia mcm hovering kot..not exactly sama2 dlm tu. Kan pelik kan mcm mana dia blh kawal soul dia utk tak masuk ke badan naksu..infacf dia jemput sendiri soul dia masuk dlm alchemy tu...naksu terkejut tgk muka dia instead of the other lady kan. Lps tu masa soul shift dgn gilju, pun pelik dia blh ada dlm torrent/ dimensi tu sedangkan yg diseru janguk je. Kira dia mcm ada ability utk perform astral projection kot. All this without naksu punya knowledge, tp dia tau apa jd dgn naksu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 12:12 PM | Show all posts

iols buat perbandingan translation poem master Seo Gyeong dlm 3 bahasa...ikut penilaian uols yg mana lagi menepati context?
iols suka indo punya translation sebab rasa lagi puitis...malay translation tu hmmm, sounds weird...tapi both malay and indo subs miss out part 'the faint blue light makes me sigh' tu...

English
You cannot grasp water but it is inside the soil
You cannot touch fire but it is inside the tree
You cannot hold the wind but it is resting on the rock
If you let them be, they will exist everywhere
The faint blue light makes me sigh
My white breath turned into snow and tears
I could not let them drop and hid them
Despite knowing that they will fill up once again
I am a fool who dares not shed a single tear


Malay
Aku tak boleh beri air, tapi ia mengandungi tanah
Aku tak boleh beri rumput, tapi ia mengandungi pokok
Aku tak boleh tangkap angin, tapi aku berehat di bawah batu
Jika dibiarkan sahaja, semua objek di serata tempat akan mekar kembali di bawah tumbuhan yang kering
Asap putih yang keluar dari mulut bersinar bak salji putih, lalu air mata bergenang
Aku tak mampu mengalirkannya dan hanya menyorokkannya
Aku tahu ia akan mekar kembali jika dibiarkan
Namun aku hanyalah si bodoh yang tak mampu mengalirkan air mata

Indo
Air tidak dpt digenggam, tapi tanah bisa menampungnya
Api tidak dpt disentuh, tapi kayu bisa memeluknya
Angin tidak dapat ditangkap, tapi beristirahat di atas batu
Jika dibiarkan begitu sahaja, apa pun yang ada di mana pun akan terlihat sangat mempesona dan membuat berdecak kagum
Hembusan nafas yang keluar merekah seperti salju dan membentuk airmata
Tapi tidak mampu diititiskan dan terpaksa disembunyikan
Meski tahu akan terisi lagi walau dikosongkan
Airmata kebodohan dan kesedihan tidak mampu dititikkan setetes pun


Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-7-2022 12:12 PM
iols buat perbandingan translation poem master Seo Gyeong dlm 3 bahasa...ikut penilaian uols yg man ...

Yg in indonesia lebih puitis bait2 nya banding yg melayu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-7-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 19-7-2022 12:43 PM
Yg in indonesia lebih puitis bait2 nya banding yg melayu

Kan? Mcm yg malay tu just buat direct translation, tu pun salah, tapi tak translate ke dlm bentuk bahasa puisi…
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-7-2022 09:39 AM
CP tu pun jahat namatey jugak dlm citer DP…tapi dlm citer ni lawak pulak…

Iols tak cam cp.. iols bknnya peminat tegar drama korea.. iols tgk kalau ada plakon comey2 jahh..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 19-7-2022 11:38 AM
Samalah i pun agak part mudeok / buyeon share physical body dgn naksu sbb soul dia tak pegi masuk  ...

Yg voley nampak tenaga besaq dlm mudeok hanyalah hemp master jin..
Tapi dia pun taktau apa maksudnya.. sbb tu dia beriya nak jang uk jadi stodeng kott.. sbb nak siasat mudeok.. tak rasa dia tau psl king star jang uk..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 19-7-2022 09:11 AM
Kawan blondie dia baik dlm citer ni tapi pegang watak jahat dlm citer zombie highskool.. tere la d ...

Aiyoh sis layan eh citer highskul koh2.. iols xley go la citer2 bbnu. Dah tuwaaaa. Dulu ok jur skang ni tah nape
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:08 PM GMT+8 , Processed in 0.296691 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list