CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1287|Reply: 1

Tangkap tokan dadah atau kes samun?

[Copy link]
Post time 27-5-2022 10:01 PM | Show all posts |Read mode


Tangkap tokan dadah atau kes samun?


TULAR sebuah video di Facebook tentang kejadian seorang penunggang motosikal melarikan diri apabila cuba ditahan tiga orang lelaki dipercayai berlaku di Taman Maluri, Cheras pada Khamis.
Menerusi perkongsian video oleh Calvin Tan di laman sosial Facebook, kelihatan penunggang itu baru sahaja berhenti di kawasan lampu isyarat sebelum dia dihalang oleh seorang lagi penunggang dari arah depan dan dua lagi lelaki dari arah belakang.

Berdasarkan video berdurasi 52 saat itu, sebaik sahaja dihalang, ketiga-tiga lelaki berkenaan cuba mencekup penunggang motosikal itu tetapi gagal apabila dia berjaya meloloskan diri dengan menaiki penghadang jalan, dan membahayakan diri melanggar lampu merah.

Susulan perkongsian itu, video tersebut telah mendapat pelbagai reaksi orang ramai di ruangan komen yang berteka teki sama ada kejadian itu merupakan seorang penjenayah yang membawa dadah ataupun kes samun.

"Itu unit 42 ke? Setahu aku unit ini sahaja yang ambil kisah pasal budak motor sahaja, rasanya polis baju hitam itu dari bahagian jenayah," tulis Ghani Syazrina.
"Yang bawa motor itu kalau kena langgar dengan lori sampah sia-sia sahaja hidup. Baju oren itu nasib tak kena langgar dengan lori sampah," kata Izzat Farid.

"Kes samun ke itu, kesian 'brother' sebelah terauma, cara macam ini selalu polis, setahu aku bahagian jenayah atau narkotik," jelas Mohamad Farez Lah.

"Aduhh kalau betul itu polis menjawablah dengan pegawai atasan, kerja tak bersih, boleh pula lolos lepas itu terakam dan viral, kalau bukan tokan dadah mungkin peragut yang terlepas itu," ujar Is NisMo.

Sehingga kini, video tersebut meraih lebih 18,000 tontonan dan 488 tanda suka di Facebook.

Tiada kenyataan rasmi dikeluarkan pihak berkuasa berhubung kejadian itu dan Majoriti kini cuba mendapatkan maklumat lanjut kes tersebut. — Majoriti

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-9-2022 02:17 AM | Show all posts
ko tak pandai la bang…. patutnya ko senggol moto tu bagi dia terbaring then kawan ko kat belakang boleh grab dia terus…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-7-2024 11:24 PM GMT+8 , Processed in 0.073509 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list