CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[SBS/viu] Why Her? (Seo Hyun Jin, Hwang In Yeop)

  [Copy link]
Post time 23-7-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 23-7-2022 10:05 PM

Happy ending.
Mekap Soo Jae pun dah berubah.
Nmpk lebih manis.
Mekap x nmpk garang mcm bfore ni.
Ye la, hidup pun dah tenang n happy2 kan.

Nasib baik la ending x join mcm eve / penthouse. Hihik.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-7-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnti tgk balik yg dah bersubtitle lak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita ni, bground muziknya lebih best dr ost. Tp, lum jumpa bgm kat u tube.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ciss xde lak juwan mati d gilis Lori..
mne 7billion Soo jae sampai nk bg reward 20k pun claims broken sudeyh..
ending bahagia tp x cukup umphh la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 12:27 AM From the mobile phone | Show all posts
nasib ko lah Choi tae guk..dpt anak sorg mmg loser x boleh harap nyusahkan bapak x abes2..yg lg sorg lak slumber je betrayed dia..nway cm sedap lak jajan Choi tae guk mkn tu...sekali amek segenggam..pasni nak Cari ROTA la
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 03:02 AM | Show all posts
Ep 16

Why Her  ? Why Oh So Jae

the answer is...
well, she is the one holding  many secrets and who could bring  Choi Tae  GUK  to his knees... that 's it , the major conclusion.

terjawab semua


apa jadi ye kat Choi  Yoon Sang - sebab tak nampak dia babak akhir sekali...

actually dia yg berjasa sekali dalam menolong So Jae tu , his sense of justice is so so good, agaist his farher's line of working principle , and putting aside his crish towards her  = he helped her.

okaylah

i suke drama ni again, plot and sub plot bagus. semua ade makna and membawa satu impression kesemua watak tu dan siapa mereka...pandai strategi dia...

okaylah  tak boring pada i lah ...sebab curiosu nak tengok So Jae ni bela diri dia..dan keluarkan diri dia caripada cengkaman CTG itu...

keji sungguh  CTG, tu  sama personality macam GU Jingyi jugak..


Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Mengantuk tul semlm. X larat tunggu yg dah bersubtitle lak.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 06:41 AM From the mobile phone | Show all posts
rukia2 replied at 24-7-2022 12:21 AM
ciss xde lak juwan mati d gilis Lori..
mne 7billion Soo jae sampai nk bg reward 20k pun claims broke ...

Klu cerita Makjang mungkin yessss juwan akan digilis lori uols.


So, psl 70 billion tu mmg takde jwpnnya la?
Aku dah bygkan dah klu Soo Jae dpt mmg kaya raya la dia.

Mungkin skrg ni Soo Jae tu xnak fikir psl duit bagai. Yg penting dia dah dpt tegakkan kebenaran termasuk apa yg jdi 10 thn lps, n hidup makin gembira.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-7-2022 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
rukia2 replied at 24-7-2022 12:27 AM
nasib ko lah Choi tae guk..dpt anak sorg mmg loser x boleh harap nyusahkan bapak x abes2..yg lg sorg ...

Keropok tu aku terbyg double decker perisa udang. Terus terdetik jgk nak beli masa tgk chairman choi mkn.
Tp aku x berapa minat sgt la perisa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2022 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 24-7-2022 03:02 AM
Ep 16

Why Her  ? Why Oh So Jae

Watak Soo Jae n Mi rim yg mybbkan aku terus melekat tgk. Girl power uols. Watak2 mcm ni mmg aku suka tgk.
Cerita ni menyebbkan aku makin minat SHJ.
Sbb mmg dah minat dia lps tgk dia dlm dr romantic. Itu yg sbb awal aku tgk why her.

Ada plot twist sana sini.
Cintan cintun penambah perisa jek. Choon pung tu minat mirim kan. Kemain dia.
Tp gong chan jgk menang, couple jgk dia ngan Soo Jae.


Akhirnya terungkai apa yg jdi. Dpt jgk Soo Jae jatuhkan enam org tu. Ngan pertolongan team dia jgk la.
Aku pun terfikir ke mana yoon sang lps bgi pendrive kat Soo Jae. Writernim lupa kot nak buat closure utk watak dia.
Mcm @rukia2 ckp ending ada kurg umphh sket la. Tp ok la.

Yg penting,  Soo Jae pun happy dgn kehidupan dia skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Final epi, rating why her... 10.7%.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 02:08 PM | Show all posts
hijau88 replied at 25-7-2022 01:51 PM
Final epi, rating why her... 10.7%.

yes drama ni berentap dengan doktor lawyer yg rating 7.0 kot  tapi dedua bagus...


Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-7-2022 02:08 PM
yes drama ni berentap dengan doktor lawyer yg rating 7.0 kot  tapi dedua bagus...

Yup. 2-2 tyg waktu yg sama kan, 2-2 pun ok.
Tp aku prefer why her sbb watak wanita lebih menonjol gtuuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 06:24 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 25-7-2022 06:27 PM
hijau88 replied at 25-7-2022 02:22 PM
Yup. 2-2 tyg waktu yg sama kan, 2-2 pun ok.
Tp aku prefer why her sbb watak wanita lebih menonjol  ...

Oh So jae tu - ideally i nak dia berakhir dengan Jae Yi anak dia and se Pil ke atau dia denga anak dia ajeee..Ging Chan  tu  pilah buat study ke ape kehehehe

tak pe, apa yg i tertarik drama ni ialah ketika dia lalu and park so young terjatuh tu...itu yg wow pada i , i mean yg pilot two epsiodes tu yg menggamit dan i am curious.....dan seronok tengok  macam mane dia bangun and keluarkan diri dia dari cengkaman CTG tu..tu best.
yg doctor layer tu sebab , masa pilot episodes ( 1 and 2 ) tu , wow terbelah dada sorang tu and somebody just bunuh someone and ambik jantung dia buh kat jantung org lain whoaaa...giler

tu lah tu ...dedua drama plot kemas . organized and sub plot pun membantu mengukuhkan main plot ...dia tak terlari dari landasan , tersasar jauh  and merapu rapu atau letak filler episodes bebanyak yg tak relevent atau contribute sikit atau tak langsung pada perkembangan plot and watak main drama tu. ini terjadi kat link, eat love and kill..sakit hati je.
dedua drama ni pacing dia bagus...secret secret tak simpan lelama , movement from one sequence of event to another, nice and nampak tersusun..logik. best ...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 23-7-2022 06:45 PM
Aku sj tgk balik artikel psl why her.
Lupa lak yg awal2 dlu kim young dae yg kena offer bw watak gon ...

Nasib baik bukan Yong Dae eh. Heols tu hensem tapi muda naw lah pulak nak pair dengan Seo Hyun Jin   Plus acting heols.. tak terkejar SHJ for now. Iols tak kenal Hwang In Yeop before drama ni, tapi HIY not bad.. Character Gong Chan tu saja yang underdeveloped but blend jugak sebab Soo Jae yang main. Nasib baik ending tak hauk macam Penthouse yach female lead bijak banyak

Apa pun, iols harap ada lagi project SHJ dgn In Yeop in the future. Macam tak puas tengok gandingan fresh ni
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 23-7-2022 02:03 AM
Napa aku tgk mcm seo hyun jin makin kurus kat epi ujung2 ni berbanding epi awal2.
Mungkin demi tuntu ...

Haah, kurus..  Nampak betul beza bila letak gambar sheols masa episode 1,2 dengan hujung hujung drama ni. Tapi khen, visually Seo Hyun Jin lawa gila dalam Why Her ni!!! Macam menonjol aura dan karisma sheols yach   baik pulak tu dengan adik adik juniors sheols
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-7-2022 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-7-2022 06:24 PM
Oh So jae tu - ideally i nak dia berakhir dengan Jae Yi anak dia and se Pil ke atau dia denga anak  ...

Suka tgk oh soo jae mcm dlm video ni. Memek muka, intonasi suara n cara jln.
Ending aku tak kesah sgt yg penting happy ending utk soo jae.
Kira ok la why her x ikut jejak langkah penthouse n eve.




Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Lucavendetta replied at 25-7-2022 07:53 PM
Nasib baik bukan Yong Dae eh. Heols tu hensem tapi muda naw lah pulak nak pair dengan Seo Hyun Jin ...

Itu la. Nasib baik bkn young dae. Heols lgi la nmpk muda sgt utk jadi hero SHJ.
In yeop not bad jgk la. Aku penah tgk dia dlm true beauty tp aku bkn team dia, aku team 1st hero.
Wpun awal2 aku agak skeptikal jgk bila baca sinopsis psl prof n student.
Tp bila dah start tgk, bkn itu fokus utama.
Storyline pun lebih fokus kat soo jae.

Penthouse tu syg tau buat ending mcm tu.

Watak Oh Soo Jae n Soo Ryeon (penthouse) ni tetap antara watak ikonik bgi aku.
1 lgi, yoo jung dlm bloody heart.
Bijak2 dorg ni.

Aku suka tgk klu female lead menonjol n bijak2 gtu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 25-7-2022 08:59 PM
Itu la. Nasib baik bkn young dae. Heols lgi la nmpk muda sgt utk jadi hero SHJ.
In yeop not bad jg ...

Yiih sampai sekarang iols rengsa dengan Writernim Penthouse tu yach Dah cantik iconic watak Shim Soo Ryeon tu, gitu ending writernim bagi. Comeback drama Jiah.. First Lady tu pun writernim Pentha chuols harus kita siap mental dan jiwa kot2 writernim nak buat gila lagi bagi ending hauk

Anyway, In Yeop ni rupanya tak muda mana. Dah 30s rupanya..  age gap 6-7 tahun jah dari hyun jin. Tapi wajah muda belia yach
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Lucavendetta replied at 25-7-2022 08:02 PM
Haah, kurus..  Nampak betul beza bila letak gambar sheols masa episode 1,2 dengan hujung hujung dr ...

Kan.
Nmpk beza. Masa PC why her tu dah nmpk kurus sbb masa tu dorg dah shoot episod hujung2 kan.

Serius visual SHJ cantik sgt dlm why her.
Masa tgk dia dlm dr romantic tu besa2 je.
Dlm beauty inside terserlah kecantikan dia. Tp dlm why her berganda ganda cantik. Baju lak lawa2 semuanya. Sesuai ngan dia sbg lawyer.
Haih. Pelakon korea ni klu dah 40-an confirm makin cantik dorg ni. Makin muda pula.

Soo jae tu mmg baik nmpk je dingin tp hati baik. Tgk la mirim pun leh setia utk kerja ngan dia. Grup 8 pun tetap setia ngan dia.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 02:53 AM GMT+8 , Processed in 0.078121 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list