CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7511|Reply: 191

[SBS/viu] Why Her? (Seo Hyun Jin, Hwang In Yeop)

  [Copy link]
Post time 24-5-2022 09:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 24-5-2022 09:25 PM



Profile
Drama: Why Her?
Native Title: 왜 오수재인가
Also Known As: Why Oh Soo Jae? , Wae Osujaeinga?
Screenwriter: Kim Ji Eun
Director: Park Soo Jin
Genres: Romance, Drama, Melodrama

Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Jun 3, 2022 - Jul 23, 2022
Airs On: Friday, Saturday
Original Network: SBS, Viki, ViuTV
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
The youngest partner at one of the nation’s most prestigious law offices, Oh Soo Jae has already proven she has what it takes to be one of the country’s best lawyers. Driven by her self-righteous principles and a never-ending desire to win, Soo Jae is well on her way to becoming one of TK Law Firm’s top attorneys. But when one of her cases takes an unexpected turn, Soo Jae is forced to watch as all of her hard work comes crumbling down around her. Demoted at work, Soo Jae is forced to take on the role of adjunct professor at a local law school. Determined to win back her position within the firm, Soo Jae does her best to settle into her new role but the sting of demotion still lingers. Only after meeting Gong Chan, a university student whose path frequently crosses with Soo Jae, does that sting begin to lessen. Despite carrying the burdens of a painful past, Gong Chan’s warm heart remains strong, especially as his affection for Soo Jae grows.

Obviously smitten with Soo Jae, Gong Chan stays by her side, even as she struggles to find a way back into the firm’s good graces. Will her determination and Gong Chan’s support be enough to restore her position, or will the powers that be continue to push her down?

(Source: Viki, mydramalist)


Cast
Seo Hyun-Jin - Oh Soo-Jae
Hwang In-Yeop - Gong Chan
Heo Jun-Ho - Choi Tae-Kook
Bae In-Hyuk - Choi Yoon-Sang
Ji Seung-Hyun - Choi Joo-Wan
Park Shin-Woo - Han Dong-O
Lee Jin-Hyuk - Nam Chun-Poong
Cha Chung-Hwa - Chae Joon-Hee
Lee Joo-Woo - Song Mi-Rim
Jeon Jin-Ki - Ha Il-Ku
Bae Hae-Sun - Ji Soon-Ok
Lee Kyu-Sung - So Hyung-Chil
Lee Kyoung-Young - Han Sung-Beom
Son Ji-Hyun - Na Se-Ryun
Ji Joo-Yeon - Jung Hee-Young
Kim Joong-Don - Do Jin-Myung
Seo Jin-Won - Kim Sang-Man
Jo Dal-Hwan - Ku Zo-Gab
Kim Jae-Hwa - Jo Gang-Ja
Lee Jin-Hee - judge



teaser
https://youtu.be/9EwRGRsim_I





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 24-5-2022 09:28 PM | Show all posts
citer ni 3 jun baru start...xtau nak tgk ke idak...tunggu sapa2 review dulu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 10:24 PM | Show all posts
ini i dah baca sinopsis dia, interesting.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 24-5-2022 11:47 PM

Minat seo hyun jin. Berharap sgt dia blakon dlm dr romantic 3.
Last tgk drama dia yg beauty inside.
Drama2 dia lps tu, nak tgk jgk tp tak tertgk. Yg kali ni mungkin akan cuba follow. Kot2 la best. Fuhhhh. Mcm berderet list kdrama dah nak tgk ni.

Lagi best klu tyg kat tv.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2022 07:39 PM | Show all posts
yet again, a few familiar faces :
yg dalam gumiho tu yg jadi 2nd male lead pun ade : Choi Yoon Sang ( Bae In Hyuk)
Cho tae soeb, Lee Kyoung Young - hahahah jadi Assemblyman juga, Chairman jugakssss. adoi...mamat ni.

dan ratig citer ni naik , bagus bagus...

sebab i suke the pkiot episodes, i think the pilot episdes dia mantap - we know who, what and how she becomes the person she is now...

Watak Oh Soo Jae ni - menarik, macam Do bae Man - dia tak finish school tapi ambik law study, so she reads law by stages...cayalah dan sampai dia jadi competent and popular lawyer kat TK Firm tu, cume setelah sekian lama nilai and personaliti dia jadi business and client -goal oriented berbanding principle.
sebab dia terpkasa ikut firm tu kata ape, walhal dulu masa dia defended gong Chan ( Hwang In Yeop ) ketika muda , dia puny anilai untuk mempertahankan truth and justice tu kuat.
Cara dia layang Park So young and Na Se ryun, dalam kes sexual harassment tu macam tak membantu , lebih kepada ladies kena being opologetics.walhal dia pun kena harass denga professor Seo tu ( familiar this guy ...)...so hmm

i suke babak dia bertembung Hwang In Yeop ( gong Chan) dan cara depa interacting.
I suke tengok kuliah dia hahaha lawak ...asyik lambat je , sekali student tak nak datang , 5 org je yg datang ...hahaa sekali sape pi buat iklan gitu , wah berduyun duyun masuk kuliah balik...

dan We see Choi Yoon Sang tu a repeater rupanya dan dia anak kepada Chiarman TK firm tu ...i see...

niceee.....


suke plot dia and character development ...goodcasts..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 24-5-2022 09:28 PM
citer ni 3 jun baru start...xtau nak tgk ke idak...tunggu sapa2 review dulu kot...

Iols dh tgk..bg iols best...epi 1 tu dh rs best..lakonan seo hyun jin mantap as always..so iols rekemen uols tgk..nnti leh la meriahkan tred ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2022 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 5-6-2022 07:39 PM
yet again, a few familiar faces :
yg dalam gumiho tu yg jadi 2nd male lead pun ade : Choi Yoon San ...

Yg dekat penjara tu watak dia masa muda ke?
Mmg iols tau watak yg kena penjara n gong chan ni org yg sama..tp jd persoalan sbb nmpk sebaya je...x nmpk peralihan umur watak tu..mungkin ke casting yg bermasalah? Hwang in yeop tu nmpk terlalu budak sgt?

Ke ada story yg blum tunjuk kt penonton lg..sbb dia tukar nama kan..adakah tukar muka skali buat plastik surgery bagai..persoalan ni berlegar2 di minda iols..haha..

Ke iols je yg rs mcm ni?uols semua ada rs pelik camni jugak x?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2022 12:23 AM | Show all posts
wima replied at 5-6-2022 11:00 PM
Iols dh tgk..bg iols best...epi 1 tu dh rs best..lakonan seo hyun jin mantap as always..so iols re ...

xpe uols tgklah dulu...tgh catch up citer park hae jin tu...
iols nak tgk citer kelakar2 je buat masa ni...
rasa emotionally drained lepas tgk MLN dgn Our Blues serentak...



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2022 08:31 AM | Show all posts
wima replied at 5-6-2022 11:06 PM
Yg dekat penjara tu watak dia masa muda ke?
Mmg iols tau watak yg kena penjara n gong chan ni org  ...

masa tu kes pertama Oh Soo Jae masa dia muda  , defending budak belasan tahun yg dikatakan membunuh sibling dia tu...cume Su Jae je yg percaye budak tu tak bunuh ,  malangnya depa kalah dalam kes tu dan pada i lah but if you think watak tu terlalu mude hahaha dan tak tunjuk perubahan , may be Hwang in yeop tu bukan watak male lead  yg depa berikan pilihan pertama? may be ...may be ?? who knows  sebab bende ni pernah berlaku dalam drama One The woman...Lee honey tu bukan watak pilihan pertama pun, watak female lead tu , i dapat tahu  yang sebenarnya ditawarkan kepada minah  yg jadi  watak Dr dalam drama lived by your name tu atau dalam Grid tu - jadi penyiasat polis wanita Jung Soeb Byuk tu ..haaaa... sebab tu watak dan wajah Lee Honey waktu mude tu lain ...hahahaha ini yg i dibagi tahu lee... macam tu , it is okay too, i  okay je dengan watak budak belasan tahun tu, sebab tu budak gong Chan tu ingat dia...walaupun Gong Chan tu dibebaskan sebab depa jumpe pembunuh sebenar - tu tak tahu sapa yg buat keje..sebab scene Gong Chan keluar penjara tu dia tak tunjuk sapa yg susah payah nak buktikan mamat ni tak bersalah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana nk tgk cerita ni?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-6-2022 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hidden_fear replied at 6-6-2022 09:34 PM
Kat mana nk tgk cerita ni?

Kat viu ada…
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2022 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sementara ada masa, aku dah start tgk ep 1. Malas nak kumpul2 epi. Kang bz, lama2 terkumpul terus bbrp epi. Dah la byk on going drama aku tgk skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2022 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
So far, cerita ni pun best. Mmg akan follow jgk.
Kena bertabah la bila tgk byk on going drama yg best2 semuanya genre berat lak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2022 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ep 1,
Kiranya suasana kerja soo jae tu agak toksik.
Tgk la masa dia mula2 keja dlu.

Tu yg lama2 dia pun berubah. Berubah jdi tegas la.

Mesti ada org lain yg penyebab insiden org jatuh bgnn.
X psl2 dia la yg kena menanggung akibatnya jdi prof kat U.

Tp kata2 soo jae tu agak menusuk ke hati jgk. Ye la, dah dia tpaksa defend client dia kan.

Bila tgk dia ngan besfren dia tu, helok je dia happy2 bagai. Ada pula kwon sang woo jdi cameo.

X sangka soo jae ada penyakit. Hrp2 bleh pulih.


Gong chan tu kiranya client soo jae masa dia jdi lawyer masa muda2 dlu.

Besa la tu muka waktu remaja n dewasa berubah. Itu yg x perasan langsung tu.


Aku hrp soo jae leh capai apa yg dia nak. Tlg jatuhkan org2 jahat n x berguna tu.


Lakonan seo hyun jin mcm besa mmg best la.
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2022 02:48 AM | Show all posts
hijau88 replied at 6-6-2022 11:58 PM
Sementara ada masa, aku dah start tgk ep 1. Malas nak kumpul2 epi. Kang bz, lama2 terkumpul terus bb ...

ni long weekend ni sempat la i catch up balik from now on showtime and bloody heart tu ...shooting stars or woori belum sempat tomrrow pun pending ape ntah jadi drama tu...

memang drama bulan June ni best best , summer time kot ...alchemy tu nampak best
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 01:59 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 11-6-2022 09:20 AM

Ep 3
In general , semua kesan - akibat daripada peristiwa suicide Park  So Young ,  her sister - Park Jin Young dok kacau and ganggu Oh So Jae ( OJS). minah ni  pi tuduh tuduh and fitnah. OSJ jadikan kes dia sebagai case study dalam kuliah so group 8 yg ade Ging Chan and Choi tu pun terlibat sama dalam perbincangan tu lah...kelakar lah sebab Choi tu ada kaitan dengan CEO TK firm hahaha

jadi kita lihat walaupun OSJ tu di luar  TK fir tapi CEO dia asyik dok minta tolong OSJ juga untuk selesaikan kes kes salah laku anak dia  hishhh...

lagi satu OSJ kan kita tahu ambil semua files kepunyaan  Hansu Bio ( Cho Tae Soeb tuu nyer company) so CEO tu dah habaq kat anak lelaki dia yg jadi managing director TK Firm to work closely with OSJ and OSJ in the long run is to be their  / his scapegoat je...so

okay now OSJ memang berminat kes Park So Young tu , sebab dia rasa mesti ada orang di belakang Kematian Park tu ...

so bestlah tengok depa discuss case OSJ yg viral, sebab ade video viral tunjukkan OSJ tu jumpa Park so Young sebelum kematiannya di rooftop building firm depa , while having nil knowledge of what was discussed by the deceased and OSJ.

babak yg awkward juga ade, and i think ia melanggari etika pengajar - student of that really happened...

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2022 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg rasa lain je klu tgk soo jae n gongchan bercinta. Tp xtau la nnti klu nmpk helok berdua.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 09:25 AM | Show all posts
hijau88 replied at 11-6-2022 07:23 AM
Mmg rasa lain je klu tgk soo jae n gongchan bercinta. Tp xtau la nnti klu nmpk helok berdua.

yups , a bit off really...sbb ini dalam situasi  depa ade hirarki yang susahlah kalau crossing the line.

Kalau dalam drama NWABU Hye Kyo and Jan Ki Yong tu lain lah pulak , depa 2 different individuals...so mamat ni mude sangat ...dalam encounter tu Park bo gum and Hye Kyo tu  antara junior staff and CEo tu pun dah hmm...

kalau  dalam Business Proposal  itu rasa Ok , sebab mamat Tae Moo tu CEO dan Shin Ha ri tu senior researcher...so  still 2 individuals  tapi satu organisasi  hahaha...

tapi minah OSJ and GongChan ni tak leh lah cross the line sebab ade banyak issues nanti timbul...tak tau lah  depa ni..pada I strictly and totally unprofessional of OSJ le...if that scene really happened.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-6-2022 09:25 AM
yups , a bit off really...sbb ini dalam situasi  depa ade hirarki yang susahlah kalau crossing the  ...

Xpe. Tunggu gongchan keja mesti ok.

Mcm dlm dr romantic 1 tu, hero tu junior dia.

Tp aku still leh terima la tgk gandingan SHJ n HIY. Drpd gandingan pelakon utama dlm encounter tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2022 01:17 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 11-6-2022 01:28 PM
hijau88 replied at 11-6-2022 10:18 AM
Xpe. Tunggu gongchan keja mesti ok.

Mcm dlm dr romantic 1 tu, hero tu junior dia.

oh my god...Encounter tu mamat tu , yalah Park Bogum tapi hmm i feel a bit off mamat tu...
amboi Oh So JAe dengan Gong chan u terima pulak adoiiiiii..noona - donsaeng jeee depa , i think she is alone and in needs of supprt though, so Gong Chan ni pulak hmm jadi ... strategik pula timing tu adoi laaa


eh awat you  tak tengok Kiss Sixth Sense itu menarik , ini two mature individuals

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 03:53 PM GMT+8 , Processed in 0.111921 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list