CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 10722|Reply: 130

"Aku Tak Pantang Langsung,"-Baru Beranak, Syatilla Melvin Dah Keluar Jalan-Jalan Cari Barang

  [Copy link]
Post time 24-5-2022 05:55 PM | Show all posts |Read mode
Syatilla Melvin baru sahaja melahirkan anak ketiganya 9 Mei lepas.


Baru-baru ini di Instagram, Tilla mendedahkan yang dia langsung tak berpantang.




Foto: IG




Ada peminat yang tanya, "Apa yang Tilla suka tentang berpantang?"


Isteri kepada Shaheizy Sam ini jawab, "Suka semua sebab aku tak pantang langsung."










Lagi menguatkan bukti, ada peminat yang mendedahkan dia terjumpa Tilla di sebuah pusat membeli belah Melaka.


Sementara itu ada yang bertanya kos bersalin Tilla.






Jawabnya, kos keseluruhan dia bersalin secara pembedahan atau ‘caesar’ sama harga dengan sebuah motosikal berkuasa tinggi jenama Yamaha.


Berpantang dah keluar beli barang, Wah, kuat betul badan Tilla tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-5-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm siann
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape nak heran??
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantak kaulah..badan kau bukan badan aku
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kira tak perlu la cuti bersalin lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Persoalan I kepada semua ibu ibu muda baru bersalin atau dah lama bersalin, Kenapa dorang ni bangga sangat tunjuk dorang Tak pantang??? Bukan tilla ni je, tapi ramai…
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
captainQUE replied at 24-5-2022 11:45 PM
Persoalan I kepada semua ibu ibu muda baru bersalin atau dah lama bersalin, Kenapa dorang ni bangga  ...

Nak tunjuk depa kuat
Kosserrr. Duk rumah rehat2, tido lagi best time pantang
Dah la czer payah nak melangkah, nak jaga luka lagi
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau rasa lifestyle sebelum beranak mmg sihat x perlu pantang. contoh kerap bersenam, hari2 kegel, ke sauna, jaga pemakanan etc etc
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-5-2022 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah hilang ke sakit kepala dan tulang belakang sampai takleh susukan baby?

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tentu arah lah dia ni. Haritu dia duk hotel kan sbb alahan duduk rumah sendiri...siap bwk TV besar masuk hotel...TV hotel kecik sgt utk dia.. Skrg dia takleh menyusukan anak ..sakit kepala lah...tapi gigih nak tunjuk org dia kuat...ntah apa2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 25-5-2022 12:42 AM
Nak tunjuk depa kuat
Kosserrr. Duk rumah rehat2, tido lagi best time pantang
Dah la czer payah na ...

Iols tak reti nak pantang2 ni. Sebab iols jenis aktif. Bile duduk relaks rasa macam tak best pulak. Lagipun iols kesian pulak kat mertua terkedek2 nk jaga iols dengan baby.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 01:30 AM | Show all posts
Artis kot so semua kata menunjuk..

Kalau orang cam kita ni takda sapa peduli..

Mak mak zaman dulu tu, entah pergi bendang menoreh bagai lepas beranak. Terus basuh pinggan layan laki anak bagai..

Ni setakat jalan shopping..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 25-5-2022 12:42 AM
Nak tunjuk depa kuat
Kosserrr. Duk rumah rehat2, tido lagi best time pantang
Dah la czer payah na ...

Knp u payah nk melangkah sis? Ada komplikasi apa2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Rugi la xberpantang..pantang ni nk rehat kan badan sebetulnya..
nk ada bonding dgn baby & reshape balik body kita
Bukan la semata diet makanan yg berkhasiat..time ni la nk pampered diri dgn sauna..mandi air herbs..bertungku..berbarut..sebab bila kita dah lepas time frame 'fasa berpantang' tu org dah xberapa care dgn kita..pandai² la kita handle baby & diri kita sendiri
Biasa dlm pantang org akn extra care utk kita..tlg jagakan baby..jagakan makan kita
Bila dah habis pantang tu..pandai2 la kita uruskan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada je confinement lady jaga dan provide makanan berpantang kat dia kan. Dia yg rase badan dah fit. Keluar shopping je pun. Bkn buat kerja berat.

Anyway, comel baby salama
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 07:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantak kome lerr bingit
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-5-2022 07:47 AM | Show all posts
masa muda memang kau tak rasa effect dia..tunggu la bila dah berusia sikit nanti..iolls bersembang dgn ramai orang2 yg sedang meningkat usia yg bercerita tentang betapa menyesal diaorang tak betul2 pantang masa lepas bersalin time muda2 dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Lps tu bawa keluar product. Tak pantang pilun masih bertenaga sbb adanya product itu
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:10 AM | Show all posts
captainQUE replied at 24-5-2022 11:45 PM
Persoalan I kepada semua ibu ibu muda baru bersalin atau dah lama bersalin, Kenapa dorang ni bangga  ...

mungkin sebab tengok makcik2 skrg pantang pun tetap sakit2 sebaik masuk usia 40an.
tak berbaloi seksa diri 44 hari


Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo rajin bersenam..badan ok je smpai ke tua..sakit2 org tua je la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 05:33 PM GMT+8 , Processed in 0.084994 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list