CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1286|Reply: 2

Apa persediaan untuk hadapi kemelesetan ekonomi..sekadar persediaan

[Copy link]
Post time 17-5-2022 11:11 PM | Show all posts |Read mode
Hi all kawan kawan forummer  bod ekonomi...
Rasanya bod ini yg paling sesuai nak tanya pasal ekonomi kan..sbb byk geng geng expert dan minat ekonomi kat bod ni...
Nak tanya kalau kadar inflasi naik pastu  masuk zmn ekonomi meleset..
Apa ye cadangan tuan tuan puan puan pakar ekonomi utk rakyat marhaein prepare...spy tak terkejut sgt..

Yg sedia tahu...
1. kalau ekonomi meleset, keje susah nak dpt...so kpd yg masih ada keje tu jgn nak try ubah keje kat company lain dgn alasan nak ubah angin..unless dpt keje gomen.
2. Harga brgn keperluan makin mahal...solution: dah boleh buat simpanan  bekalan makanan...tapi utk berapa lama ye?
3. Kadar interest pinjaman naik...solution:1. jgn tambah hutang aka beli rumah/ kereta/peralatan rumah. 2. Gunakan kredit kad dgn lebih berhemah..
4.
5.
6.

Lagi apa ye tuan tuan puan puan expert sekalian...
TQ in advance ye..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-5-2022 10:41 AM | Show all posts
hi back TT,

Good topic tapi sejak dua menjak ni bod ni sendu so awak kena tag tag poremer untuk beri sepatah dua kata. I pun agak busy nak bukak topik.

Anyway i rasa paling utama is

Bertenang jangan cepat panik
Stay dgn keja sedia ada
Upgrade diri la kot dgn join apa apa entreperenuer class yg membantu beri ilmu atau those yg dah sedia ada business bolehla pikir cemana nak expand
berjimat
invest yg low risk
beli rumah


Alhamdulillah, so far semua still ok je ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2022 06:58 PM | Show all posts
elok la get ready buat business sambilan secara online. Tak kisah la nak guna platform shopee ke lazada, jual dekat whatsapp ke, FB ke IG ke tiktok ke.

Semua benda perlu ada ilmu, oleh itu pilihkan tok guru betul2, jgn lepas dah bayar 10k dekat ajib asadok lepas tu jualan tak menjadi salahkan itu ini.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 04:52 PM GMT+8 , Processed in 0.561414 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list