CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[KBS2/Disney+] Bloody Heart - Lee Joon, Kang Hanna, Jang Hyuk

[Copy link]
Post time 23-6-2022 07:09 PM | Show all posts
hijau88 replied at 23-6-2022 04:18 PM
Cerita mets tu, smpi skrg, klu bosan2 aku still tgk. Cerita byk konflik tp ending perfect puas hat ...

citer yg i tak ade high expectation sangat macam Woori the virgin , tomorrow tu pun belum habis...adoilaaa pending..paling tak sangka expectation cam hape worse than Doom at   your service ialah GRID , tu yg disney tu ntah haper2 sakit ati jee..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-6-2022 11:55 AM | Show all posts
hijau88 replied at 23-6-2022 04:18 PM
Cerita mets tu, smpi skrg, klu bosan2 aku still tgk. Cerita byk konflik tp ending perfect puas hat ...

gumiho pun da tgk..baru perasan..kang hana slalu jadi seken lead..ni baru jadi star kan dia...tp mmg deabak dia berlakon jdi org bangsawan..cantik nau..sesuai..sftspoken...just nice la

semua blend so nice dlm watak n perwatakan dia..

ha ahh..tu aku ckp..bila finale epi ni msh ada scene gadoh2 ..xpuas hati...apoo??? kita nak ending yg clean..yg mmg happy terus..xde gantung2..xde nya nak suh aku pikir apa next dia lagi..aku malas nak pikirr....bhahahahahah

so skrg smbg pula cite soul shifter tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 11:56 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 23-6-2022 07:07 PM
yeah sort of macam meleret sikit and tak nampak kepayahan Lee Tae tu nak juang sampai dapat apa yg ...

kaann..ok ...da boleh katup cerita ni..cukupla skali ni je tgk...takkan nye nak seken time marathon or wat so ever.. bhahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 28-6-2022 02:30 PM
cantleyi replied at 27-6-2022 11:55 AM
gumiho pun da tgk..baru perasan..kang hana slalu jadi seken lead..ni baru jadi star kan dia...tp m ...


Suka aku tgk watak mcm jung tu.
Itu yg lama2 suka tgk lakonan kang hanna. Mmg sesuai utk dia, dah la cantik.
Tgk watak dia dlm gumiho pun kelakar even 2nd lead.
Finally jdi heroin dlm bloody heart. Sbb dr sini bru aku kenal sepa kang hanna... Hrp2 lps ni, maintain jdi female lead la.

Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 04:01 PM | Show all posts
hijau88 replied at 28-6-2022 02:28 PM
Suka aku tgk watak mcm jung tu.
Itu yg lama2 suka tgk lakonan kang hanna. Mmg sesuai utk dia, dah  ...

yer..orait boleh sambung membawang kat uma achlemy of soul pula..
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
cantleyi replied at 28-6-2022 04:01 PM
yer..orait boleh sambung membawang kat uma achlemy of soul pula..

Ala. Aku x tgk cerita tu pula.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-6-2022 09:13 PM | Show all posts
hijau88 replied at 28-6-2022 04:13 PM
Ala. Aku x tgk cerita tu pula.

awat tak tengok? best laa...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2022 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 28-6-2022 09:13 PM
awat tak tengok? best laa...

Ntah. Mcm x minat genre mcm tu kot. Hahhahaha.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 10:16 PM | Show all posts
hijau88 replied at 28-6-2022 09:58 PM
Ntah. Mcm x minat genre mcm tu kot. Hahhahaha.

i minat drama macam tu, tapi set set yg macam soap opera, set set macam i am psychomeric yg bunuh org kejam2 hooooo...i tanaklah stress me out ...especially kalau yg jahat tu right under your nose and depan mate aiyooo sakit jiweeee...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 03:11 PM | Show all posts
hijau88 replied at 28-6-2022 04:13 PM
Ala. Aku x tgk cerita tu pula.

bestlaa...g la layannn...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Harini sbnr bru settle tgk final epi sepenuhnya. Haritu tgk live jek. Lps tu, bila dah ada kat disney, tgk scene yg ada jung n lee tae je dlu.

Scene lee tae bckp ngan ahli majlis park tu ingtkan flashback. Rupa2nya bygn lee tae jek.
Tp mmg dlm cerita ni byk jgk scene ala2 mcm tu.
Scene lee tae ngan Bonda dia.
Scene ahli majlis park n yoo hak soo.
Scene Jung bckp ngan Ayah dia.

Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 3-7-2022 10:11 PM

Menarik jgk kata2 lee tae tuju ke queen yoo kat ending...
Jadi, beta akan berjalan dgn kamu.
Kerana kamu adalah pedang d atas kepala beta dan tmpt plindungan beta.
Kamu kekasih beta, permaisuri beta dan pesaing politik beta.

Nmpk la kedudukan jung kat sisi lee tae mcm mana. Bkn sekadar pengikut sedia jek.
Pengaruh jung pun kuat jgk sbb ada pengikut2 dia jdi menteri kan.
Apa2pun, dorg mmg saling memerlukan utk memperkukuhkan kedudukan memasing dlm istana.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hero dlm ni tenggelam dgn jang hyuk n kang hana.. acting x boleh challenge dua ni.. jang hyuk n kang hana pnye chemistry mcm sgt special... kalau org x tau msti anggap sceret lover...hero masik x boleh express rasa sedih marah kecewa gembira dgn betul. kalau im siwan yang berlakon msti lg daebak
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:56 PM | Show all posts
hijau88 replied at 3-7-2022 10:09 PM
Menarik jgk kata2 lee tae tuju ke queen yoo kat ending...
Jadi, beta akan berjalan dgn kamu.
Kerana  ...

cewah....mengahyati  tu wow lah , u suke yeee citer ni...hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 01:58 PM | Show all posts
lonso replied at 4-7-2022 12:23 PM
hero dlm ni tenggelam dgn jang hyuk n kang hana.. acting x boleh challenge dua ni.. jang hyuk n kang ...

Lee Joon dalam Bulgasal memang best, dalam drama ni i agree. pengalaman and penjiwaan  serta dinamik Jang Hyuk and Kang Ha Na nampak zahiran yg best . macam kang ha na tu nampak dia as in Lady Jung yg bebetul struggle for her safety, her people, and etc .
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 4-7-2022 12:23 PM
hero dlm ni tenggelam dgn jang hyuk n kang hana.. acting x boleh challenge dua ni.. jang hyuk n kang ...

hero tenggelam bukan kerana lakonan dia tapi kerana penulisan watak dia tersangat lah flat, no depth, not multi layered, tak macam watak yoojung and park gyewon. kalau im siwan yang berlakon pon output still sama, sebab watak Tae ni adalah yang paling lemah penulisan nya oleh script writer. lakonan lee joon for his first historical drama ni dapat passing marks dari knetizens yang rata rata bagi pujian kat dia and nama lee joon tak pernah keluar carta top 10 most buzzworthy actors kat korea tu sepanjang tayangan drama ni meanwhile na ma janghyuk tak pernah pon muncul dalam carta top 10 untuk gooddata. Rata rata knetz pon kritik kenapa watak Tae ni tenggelam, walaupun dia first hero. Diorang memang suka suara Lee Tae and nada historical dia menjadi, masa episode awal awal lagi lee joon dah tunjuk sehabis dan sebaik mungkin lakonan dia yang jarang aktor semuda dia kat korea ada.  Meanwhile janghyuk pulak dapat kecaman dari pihak knetizens kerana lakonan dia yang seakan akan sama dengan watak dia pernah mainkan dulu2.  Jeritan park gyewon pon dapat kritikan, sampai knetz ada yang tanya, "kenapa pgw ni suka/asyik menjerit?"
lee joon pon awal2 tu ada dapat kritikan sebab wajah dia ada dark circles tapi rupanya sebab watak tae yang tak cukup tidur/insomnia /sebab minum racun.  maksudnya lee joon as actor tak kisah untuk hodohkan wajah dia semata mata demi memainkan peranan dia as tae.
janghyuk siap pakai eyeliner lagi tu i nampak. pelik jugak pembesar zaman dulu dulu pon dah pandai pakai celak ke.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-7-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-7-2022 01:56 PM
cewah....mengahyati  tu wow lah , u suke yeee citer ni...hehehehe

suka saeguk
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
selembutbicara replied at 4-7-2022 08:49 PM
hero tenggelam bukan kerana lakonan dia tapi kerana penulisan watak dia tersangat lah flat, no dep ...

even penulisan skrip mcm tu dia kena pandai layerkan... itulah namanya pelakon.. as pakai eyes liner ke tak itu kerja stylish depa... x ada kena mengena dgn bakat lakonan. meols ttp sure im si wan pasti boleh bawa dgn baik sekali atau lee jun ho..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
lonso replied at 5-7-2022 12:07 AM
even penulisan skrip mcm tu dia kena pandai layerkan... itulah namanya pelakon.. as pakai eyes lin ...

stylist hanya ikut apa production nak. so production cter ni pon ada logik yang pembesar zaman dulu wajib pakai celak ke macam mana? untuk tae diorang bagi mekap dark circle biar hodoh meanwhile untuk gyewon kena bagi celak so nampak ala ala pendukung ajaran sesat gitu?

actually the actor boleh request untuk stylist diorang sendiri bagi pakai celak, it’s not rocket science pon. especially senior actor macam janghyuk.

anyway writing drama ni memang banyak dapat kecaman dari knetz, i selalu lawat forum dc gallery diorang so i baca komen2 diorang yg rata2 kata pelakon dah bagus, directing pon bagus, cuma writing yang menyebalkan, especially untuk watak Tae. and diorang kata park gyewon tak pernah dapat hot topic pon but lee joon yang selalu dpt buzzworthy so agak rugi di situ sebab drama ni lebih banyak fokus ke parkgyewon and even romeo juliet pon actually pasal gyewon and the queen dowager. the synopsis pasal lovers who pointed swords at each other neck rupanya pasal gyewon and qd gak, at first i pon igt ni pasal tae and yoojung sebab diorang first main couple kan.

pasal lee junho siwan boleh lakonkan watak tae lagi meyakinkan i doubt sikit sebab masalah dia bukan pada lakonan tapi pada karakter. tapi ikut suka u lah nak komen apa. but yang i nampak kalau bab emotional scenes lee joon lagi cepat keluar air mata dari kang hanna, hanna susah gila nak keluar air mata tapi muka dah berkerut kerut. u can see in finale episodes masa gyewon mati and tae meratapi kematian dia sambil peluk jung. his expression way more sincere and nuance lah. to me tae and Queen dowager punya lakonan agak sama level. both pon lahir tahun sama 88 an.





Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 07:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Klu aku lak, lakonan lee joon sbg king lee tae pun dah cukup bagus. X expect pun dia leh bw watak king ngan baik, dr segi appearance pun sesuai bila pakai baju king tu. Nmpk auranya.
Xyah tukar2 ngan pelakon2 lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 08:18 AM GMT+8 , Processed in 0.090894 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list