CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 3541|Reply: 121

[KBS2/Disney+] Bloody Heart - Lee Joon, Kang Hanna, Jang Hyuk

[Copy link]
Post time 12-5-2022 09:45 PM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: Bloody Heart

Native Title: 붉은 단심
Also Known As: Red Heart , Bulgeundansim , Red Single Heart
Screenwriter: Park Pil Joo
Director: Yoo Young Eun
Genres: Historical, Romance, Drama, Political

Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: May 2, 2022 - Jun 21, 2022
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: KBS2
Duration: 1 hr. 10 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
A fictional historical drama that begins when Lee Tae, the eldest legitimate son of King Sunjong who became king after the rebellion, ascends to the throne of Joseon.

Lee Tae’s father deposed the king with the help of Park Gye Won and his father became the king of a new dynasty. After succeeding his father, Lee Tae then became the next king. Lee Tae believes any action is justifiable to achieve his goal. He wants to rule as an absolute monarch, but First Vice-Premier Park Gye Won opposes that idea. Park Gye Won is even more powerful than the king.

Meanwhile, Yoo Jung is a daughter of a noble family. Lee Tae thinks of her as his wife. Due to that, her family gets involved in a power struggle in the royal court.


Cast
Lee JoonKang Han-NaJang Hyuk
Lee TaeYoo JungPark Gye-Won
Royal Family
Park Ji-YeonAhn Nae-SangWoo Mi-HwaPark Ji-BinHam Eun-Jung
Queen Dowager Choi Ga-YeonKing SunjongQueen InyoungLee Tae (young)Queen Yoon (ep.1)
Royal Court
Heo Sung-TaeKang Shin-IlJeon Jin-KiLee Seung-HoonLee Chang-Jik
Minister of War Jo Won-PyoChief Scholar Kim Chi-WonYoon Jae-HyungNo Kyung-MunMinister of Personnel Ou Han-Yul
Lee Dong-HeeLee Dong-Yong
government officialgovernment official
Minister of War Jo Won-Pyo's Group
Choi RiJo Young-HoonOh Min-Jung
Jo Yeon-HeeJo Sa-HyungJo Yeon-Hee's nanny
Yoo Jung's Group
Yoon Seo-ASeo Hye-WonRyu Seung-SooJo Hee-BongKim Sun-Hwa
Ddong-GeumHyang-YiIm Jin-SaMa SeobangMa Seobang's wife
Shin Eun-SooJo Seung-Yeon
Yoo Jung (young)Scholar Yoo Hak-Soo (ep.1)
Park Gye-Won's Group
Lee Tae-RiSeo Yu-JeongJung Young-Sub
Park Nam-SangMadam YoonPark Song-Baek
Royal Palace
Ha Do-KwonCha Soon-BaePark Ji-APark Sung-YeonLee Sun-Hee
Eunuch Jung Ui-KyunEunuch HeoCourt Lady HanCourt Lady Choicourt lady




source : mydramalist, asianwiki

trailer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 12-5-2022 10:11 PM | Show all posts
@hijau88 & @mbhcsf jemput masuk benang ni...
since korang dah tgk citer ni, boleh teruskan komen2 uols kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang ada dekat disney+ je ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yunbin replied at 14-5-2022 01:01 AM
Memang ada dekat disney+ je ke?

Yup. Tyg kat situ jek.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit hati tgk ahli majlis park (jang hyuk). Jahat sgt. Bru dgr dia bckp pun dah menyakitkan hati. Sabar je la tgk dia bwa watak jahat dlm ni.
Gerammm sgt tgk. Semua org ikut ckp dia jek.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal2 mmg xnak tgk. Tp sbb tyg kat disney+, cuba la tgk. Well, best jgk.
Even x minat lee joon n kang hanna. Tp aku bleh je terima dorg blakon dlm sini. Storyline pun ok setakat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hijau88 at 14-5-2022 07:39 PM

Yg menggeramkan, psl kejahatan ahli majlis park tu, dia ni asyik je la menfitnah. Kesian org baik asyik terkena jek.

Lps tu, dia je la serba tau segala rncgn king tu.
Kesian lee tae, dia xtau yg ahli majlis park tu tau semuanya apa yg dia tgh buat. Mmm.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Sgt kesian kat watak lee tae (lee joon) n jung (kang hanna) dlm cerita ni.

Xtau la pengakhiran cerita ni mcm mana. Klu la bukan happy ending. Mcm akan rasa rugi je follow. Tp so far, mmg tetap nak follow la. Wakakkakaka.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-5-2022 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kiranya ahli majlis park dah tau tu jung tu bakal isteri king masa dia masi crown prince kan.

Sanggup ugut smpi jung tpaksa menyamar jdi anak buah (park aok) ahli majlis park.

Still tertanya park aok tu mmg wujud or sekadar rekaan semata mata? Aku bru tgk smpi ep 3.

Ntah apa motif ahli majlis park buat mcm tu, utk jadikan jung tu jadi queen? Agaknya spy king tu terikat ikut ckp dia, ye laa kan king akhirnya nak lepaskan jung spy pastikan jung selamat.

Tup2 tak psl2 jung terlibat balik ngan istana.
Confirm terganggu rncgn king nak balas dendam kat ahli majlis park tu. Mana lgi nak jaga jung tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2022 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ep 4,
Jung dah jdi gundik tp atas nama aok.
N finally king dah jumpa jung.

X sbr nak tgk epi seterusnya.
Kku org lain tau perkara sebenar,
mesti ahli majlis park dan2 buat2 dia pun tertipu. Konon2 yg jung tu menyamar jdi aok.
Abis la jung.
Sdgkan dia yg suru jung tu yg menyamar.

Tp mesti king akan cuba sedaya upaya utk lindungi jung tu nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 14-5-2022 03:35 PM
Yup. Tyg kat situ jek.

Hermmm xkan nak kena subscribe disney+ pulak..netflix, youtube, viu, iqiy pon subscribe tp jarang guna ☹️
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 02:09 AM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 14-5-2022 03:39 PM
Sakit hati tgk ahli majlis park (jang hyuk). Jahat sgt. Bru dgr dia bckp pun dah menyakitkan hati. S ...

Alamak, jang hyuk kalau berlakon slalu best.. belum tengok lagi dah boleh agak cmne geram kalai dia jd jahat..lgpon mostly cerita sageuk mst penasihat raja lah paling jahat skali
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Yunbin replied at 15-5-2022 02:07 AM
Hermmm xkan nak kena subscribe disney+ pulak..netflix, youtube, viu, iqiy pon subscribe tp jarang  ...

So far, drama2 korea yg latest yg tyg di disney+, agak so-so,
Tp bloody heart je yg best setakat ni.
Yg kdrama yg lama2 pun x berapa nak best jgk.
Tp klu ko jenis peminat tgk marvel/disney tak rugi la.

Aku ni ada pun sbb subscribe movies pack.

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Yunbin replied at 15-5-2022 02:09 AM
Alamak, jang hyuk kalau berlakon slalu best.. belum tengok lagi dah boleh agak cmne geram kalai di ...

Itu la, jang hyuk mmg blakon best, itu yg mula2 malas nak tgk sbb jang hyuk bw watak jahat.
Tp, try tgk 1st epi, best jgk. Lee joon n kang hanna pun ok bw watak masing2.

Kan geram, klu tgk sageuk klu bukan raja, mesti penasihat raja mesti jahat2... Lps tu penasihat raja dlm ni sgt2 jahat n licik. Pengaruh kuat sgt.

King hanya dpt harapkan sida2 jung (mcm org kepercayaan Ayah king yg diamanahkan menjaga king).

Ketua sida2, semua dayang2 pun jdi spy utk ahli majlis park. Melapor segala pergerakan king kat ahli majlis park.

King pun ada rncgn dia utk menjatuhkan ahli majlis park tp ntah la akan bjaya or tdk nnti ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 15-5-2022 06:01 AM
So far, drama2 korea yg latest yg tyg di disney+, agak so-so,
Tp bloody heart je yg best setakat n ...

Ohh sbb jarang ada masa nak tengok pon..just tengok 1 drama or show pon pilih2 episode je..hope nnt masuk viu / netflix
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 15-5-2022 06:11 AM
Itu la, jang hyuk mmg blakon best, itu yg mula2 malas nak tgk sbb jang hyuk bw watak jahat.
Tp, tr ...

Hermmm betul kalau tak king tua jeles dgn anak sendiri, mst king muda yg nak dijadikan puppet oleh penasihat utama tu..lee joon pon slalu pandai bawak watak jugak..tu yg mcm berminat nk tgk wlupon slalu malas nk tengok cerita siyes2

So far jalan ceritanya meleret ke tak?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2022 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yunbin replied at 15-5-2022 07:12 PM
Hermmm betul kalau tak king tua jeles dgn anak sendiri, mst king muda yg nak dijadikan puppet oleh ...

Aku rasa setakat ni storyline ok jek.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku bru tgk sket2 sedutan ep 5.
Byknya alahai cabaran hubungan lee tae n jung. Kesiannya.
Even dah ada kat disney+, aku tunggu smpi ep 6.

Trus tgk 2 epi sekaligus.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 01:49 PM | Show all posts
citer ni best.
Ep 1- 4 memang best

now tengah ep 5 , hmm kesian Lee Tae ( the King tu ) apa sahaja stepnak jatuhkan Gye Won ( Jang Hyuk ) yg jahatss itu semuenyeerrr tak menjadikss...

kalau dia kata Lady Park yg sekarang dipaksa Gye Won suruh jadi niece dia tu adalah wanita lain dari AIk Beum maka habislah...


adeh semua selama ni , Lee TAe setakat ni  di 'check- mate' oleh Gye Won.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2022 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-5-2022 01:49 PM
citer ni best.
Ep 1- 4 memang best


Kannnnn. Rncgn lee tae asyik x menjadi. Sakit hati tgk.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 02:32 PM GMT+8 , Processed in 0.102250 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list