CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2853|Reply: 42

[MBC/viu] From Now On, Showtime - Park Hae Jin, Jin Ki Joo

[Copy link]
Post time 23-4-2022 09:01 AM | Show all posts |Read mode


Profile
Drama: From Now On Showtime / From Now Showtime! (working & literal title)
Revised romanization: Jigeumbuteo Showtime!
Hangul: 지금부터 쇼타임!
Director: Lee Hyeong-Min
Writer: Ha Yoon-A
Network: MBC
Episodes: 16
Release Date: April 23, 2022 --
Runtime: Saturday & Sunday 20:40
Language: Korean
Country: South Korea


Synopsis
Cha Cha Woong (Park Hae Jin) is a popular if somewhat sardonic stage and TV magician with a taste for the spectacular. His tricks dazzle audiences, but little do most people know – he has a gang of secret “employees!” In fact, these are no ordinary magician’s assistants: They are actually ghosts. But Cha Cha Woong is not afraid of beings from the spirit realm – in fact, he treats them as members of staff...and they, in turn, believe him to be their “boss.”

One day, his path crosses with that of Go Seul Hae (Jin Ki Joo), a young, passionate police officer who can also see ghosts – but is afraid of her abilities. He attempts to brush her off when she investigates an incident connected to one of his magic shows. But she soon realizes that the magician’s unusual abilities could be the perfect crime-fighting tool. She manages to convince him to join the police force in its efforts to catch fiendish criminals – and use his ghostly “employees” to help foil evil masterminds! But in the course of their unorthodox partnership, could romance also make an appearance on the scene?

“From Now On, Showtime!” is a 2022 South Korean drama series that was directed by Lee Hyeong Min and Jeong Sang Hee.


Cast
Park Hae-JinJin Ki-JooJung Joon-Ho
Cha Cha-WoongGo Seul-HaeChoi Geom
Cha Cha-Woong's Group
Jung Suk-YongKo Kyu-PilPark Seo-YeonKim Won-HaeCha Mi-Kyung
Nam Sang-GoonMa Dong-ChulKang A-ReumCha Sa-GeumNa Geum-Ok
Jang Ha-Eun
Cheon Ye-Ji
Go Seul-Hae's Group
Kim Jong-TaeKim Jong-Hoon
Ko Young-SikSeo Hee-Soo
Police
Jung Jae-SungChoi Moo-InAn Joong-KwonKim Hee-JaeYang Joo-Ho
Seo Chang-HoMin Hong-SikKim Il-KyungLee Yong-RyulByun Tae-Sik
Choi Young-Woo
Ahn Chi-Hoon
source : asianwiki, viki

Teaser



Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 23-4-2022 09:05 AM | Show all posts
citer ni start malam ni...esoklah baru ada kat viu...tgk trailer mcm menarik tapi tak tau sempat tgk ke tak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2022 06:12 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 25-4-2022 06:15 AM

dah tengok the first 10 mins...hmm creepy chillly sebab ia pasal shaman yg buat exorcism...kat org le...dan ia ade flashback then ade generasi baru ni lah yg akan teruskan legacy that old man tu ,  tapi lepas tu i switch ek drama lain  hhuhhuhhu...

so sapa yg tengok ep 1  boleh kasi review okay ke tak creepy seram ke? kalau tahap ksereman dia like sell your haunted haouse tu okaylah ......atau drama ni  memangs eriously seram ?  ke camne -  nampak menarik bila  that guy buat macam houdini like show? itu macam nak tengok balik..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 25-4-2022 06:12 AM
dah tengok the first 10 mins...hmm creepy chillly sebab ia pasal shaman yg buat exorcism...kat org l ...

Tak seram lebih kepada kelakar je..hantu pun helok je semua..

Cha wong tu boleh nampak hantu. Dia recruit hantu untuk berkerja dgn dia jadi ahli silap mata.

Sekali boleh terlibat dgn hantu yg dibunuh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-4-2022 06:58 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 25-4-2022 06:12 AM
dah tengok the first 10 mins...hmm creepy chillly sebab ia pasal shaman yg buat exorcism...kat org l ...

mana ada seram pun...tu mula2 je...shaman tu atuk hero...
hero pulak magician...dia punya assistant semua ghosts...and of course xde sapa tau yg dia guna bantuan ghosts utk show2 dia...
tapi ghosts tu semua tak menyeramkan pun...
then somehow he got tangled up dgn satu kes kematian, possibly kes bunuh...
yg mati ni jiran kpd sorang polis pompuan ni...
by the end of epi 1 atuk dia mati...
tu je setakat epi 1...
xde seram pun...hotel del luna lagi seram...


Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 25-4-2022 06:58 AM
mana ada seram pun...tu mula2 je...shaman tu atuk hero...
hero pulak magician...dia punya assistan ...

Mcm menarik jugak drama ni...setakat epi 2 ni klakar n best jugakla...mcm ada pelbagai genre dlm drama ni kan..hantu2 roh2 bagai..pastu biasala kombo dgn crime skali kan..n rasanya romkom skali ni..harapnye smooth je la bergerak smpai ending...suka tgk park hae jin..nmpk hensem dan lg matang lakonan dia...

Byk btul drama iols layan ongoing skrg ni..terutamanya wiken stat dr jumaat-ahad tu..jenuh nk kejar..semua best plak tu setakat ni..ada la yg so so..tp sayang jugak nk drop bile dh layan tu..dh kenal watak2..jd curious ape kisah2 dorg...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2022 11:27 AM | Show all posts
wima replied at 26-4-2022 07:52 AM
Mcm menarik jugak drama ni...setakat epi 2 ni klakar n best jugakla...mcm ada pelbagai genre dlm d ...

iols belum tgk lagi epi 2...tapi yelah menarik jugak citer ni...iols tgk drama yg airing weekend je sebab xde masa nak tgk drama yg airing time weekdays...
tu pun x semua sebab byk sgt...nampak gayanya skrg cenel2 TV semua masing2 nak berentap kat weekend slot tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 12:06 PM | Show all posts
tak seram ekk? nak tgk...tapi ingat cite hantu...kalau momok seramm...iols tak kuat nak tgk...hahhaha...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 26-4-2022 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 26-4-2022 12:06 PM
tak seram ekk? nak tgk...tapi ingat cite hantu...kalau momok seramm...iols tak kuat nak tgk...hahhah ...

Bukan citer horror…genre campur2…ada komedi, crime investigation, fantasy & mungkin jugak romcom…hantu ada tapi rupa manusia lah…bukan hantu yg menakutkan tu…
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 12:21 PM | Show all posts
xyla73 replied at 26-4-2022 12:15 PM
Bukan citer horror…genre campur2…ada komedi, crime investigation, fantasy & mungkin jugak romcom ...

bole la iols try tgk..kalau hantu muka manusia ok lagi laaa...hehehe....x sabo jgak tgu nk tgk cite kwangsoo baru tu mgu ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 01:08 PM | Show all posts
lagipun lama tak tengok drama park hae jin ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
uols maaf tumpang tanya sini, mana lg nak tgk selain dramacool atau kissasian? byk betul iklan susah nak tgk kat dua web ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2022 03:25 PM | Show all posts
hotmak replied at 26-4-2022 03:03 PM
uols maaf tumpang tanya sini, mana lg nak tgk selain dramacool atau kissasian? byk betul iklan susah ...

kat viu ada...kalau portal2 haram tu memang byk iklan...tu sebab free
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-4-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
lynn_dmm replied at 26-4-2022 01:08 PM
lagipun lama tak tengok drama park hae jin ni

Iols pun tgk citer ni sebab park hae jin…last tgk dia dlm kkondae intern…forest x tgk sebab heroin x best…
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2022 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-4-2022 03:25 PM
kat viu ada...kalau portal2 haram tu memang byk iklan...tu sebab free

tulah kan geram betul asik iklan je, haritu dramacool ok sikit skrg ni adoi mmg tak bagi tgk free lah ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2022 01:00 PM | Show all posts
I baru tengok drama ni semalam lepas pulang beraye ....so far best best  ep 1 - 4
tak lah mengerikan malah kelakar and seram juga , ala ala TOTNT  tu ...okaylah citer ni best best ...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 4-5-2022 01:00 PM | Show all posts
I baru tengok drama ni semalam lepas pulang beraye ....so far best best  ep 1 - 4
tak lah mengerikan malah kelakar and seram juga , ala ala TOTNT  tu ...okaylah citer ni best best ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2022 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo..ada pun benang drama ni...iols ngk sbb lite2 n lawak2 gitu....agaknya ini org kata silap mata pakai jin2 tu...then bila tjk saka dia si general tu..iols terpikir..ooo..kalo kita melayu ni saka jenis panglima2 tu....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2022 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 26-4-2022 04:57 PM
Iols pun tgk citer ni sebab park hae jin…last tgk dia dlm kkondae intern…forest x tgk sebab hero ...

Forest tu mcm dia tak blend in dgn FL..so mcm tak best sgt...yg ni mcm hae jin elok partnering dgn FL....
Epi 5-6 ni ML and FL hampir nak menjauh..siap si cha wong nak juai murah2 rumah dia sbb tak nak cross path dgn seul hae...nsb la ada hantu2 tu tolong ...look like roh jahat mcm targetting seul hae sbb ada something pd seul hae...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2022 12:28 AM | Show all posts
Ep 5 and 6 ni  best sebab now Cha Cha Woong dan  Seul Hae tu memasing dapat tahu versi citer sebenar and ..Miss Go tu dapat interaksi dengan hehantu Cha Cha Woong , so ..yes.
dan  tu long time friend Miss Ko tu dah jealous ...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 02:43 PM GMT+8 , Processed in 0.092372 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list