CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[SBS/viu] Again My Life - Lee Jun Gi, Kim Ji Eun

[Copy link]
Post time 30-4-2022 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-4-2022 04:14 AM
Ep 7

Okay bermulalah pertembungan secara formal antara Cho Tae Soeb and Kim Hee Wee..

Min soo mungkin ada agenda dia sendiri. Dia mcm x suka taesob jugak tp at the same time dia suspicious dgn heewoo sbb now dia nampak mcm heewoo ni seok hoon punya lackey. If dia org taesob , kenapa kena tukar bila dia kacau mirae kan. Masa awal2 kan ada taesob bg ceramah kat kolej n masa tu hee ah n minsoo tak suka sgt kan.

I suka subplot pasal budak medic kena tuduh  bunuh girlfriend dia tu. Ujung2 nampak mcm heewoo nak plan jung ill tu failed to sensationalised the kes so that attention ke mirae tu senyap. My anticipation goes up nak tau apa plan heewoo. Cuma snipped preview ada muka tanjat heewoo tu buat i cemas cikit. Jgn plan dia tak jadi sudah.

Lagi satu how he want to get closed to taesob wihout being cought red handed. Byk benda dia kena  buat nak chop off all the limb/ org2 tae sob. Dia kena protect family n all his friend/ acquaintance jugak. Thiss is his only chance...kot mati lg takde dah nak back to the past kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-4-2022 10:11 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 30-4-2022 07:48 PM
sitisbp replied at 30-4-2022 05:42 AM
Min soo mungkin ada agenda dia sendiri. Dia mcm x suka taesob jugak tp at the same time dia suspic ...

oh thanks for  the input about lee Min soo.

yes , i teringat yg masa kat uni tu  yg  Min soo tak join pun tengok talks by Cho TAe Sob. yes yes. So min soo bukan org Tae sob.
cuma i suspicious mamat ni sebab last ep 6 tu yg dia dapat agak tindakan Hee wee nak bawa kes Gim Sam and Yuchae gang tu sebagai tiket ke Seoul - ingat tak scene di mana Hee Wee being a bit creepy about the fact that min so bolehbaca setiap tindakan dia....

tapi okay - i ambik penjelasan you ttg min soo nyer motive tu, isk sayang kalau min soo tu org cho tae soeb je...

tang hee wee kat seoul tu , yes  , agak susah kan  dia nak bertindak...

kes budak medic yg bunuh gf dia tu menarik sebab - u perasan tak , kes kes sebelum ni , like kes park sang man 's dad tu - dia tahu apa konteks kes tu, tapi kes ni , dia tak ada prior memory of nor any past input kan , so dia ambik kes ni ...i hope so too he is ok tonite cume preview tu  i takut lah di mana min soo said to him - you should stop....and he realised that someone is tailing / observing on his action ...creepy lah ...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2022 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-4-2022 10:11 AM
oh thanks for  the input about lee Min soo.

yes , i teringat yg masa kat uni tu  yg  Min soo tak  ...

Yes, dia takde recollection pasal kes budak medic tu. Tu yg saspen.
I was hoping minsoo akan jd side kick heewoo but who knows if dia backstab kan. What if minsoo pun on his 2nd chance in life mcm heewoo? Thats why dia blh baca tindak tanduk heewoo, maybe??
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2022 02:51 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 30-4-2022 07:48 PM
sitisbp replied at 30-4-2022 01:37 PM
Yes, dia takde recollection pasal kes budak medic tu. Tu yg saspen.
I was hoping minsoo akan jd s ...

kalau macm tu lah seperti yg dikatakan , it really breaks my heart lah sebab tak sangka kawan sekuliah semua  buat pangai macam tu, eeee jahat sangat rasa.

tapi tulah suspens semalam bile , u dengar kan yg Han Ji Hyuk the lady grim reaper  tu nyer respons bila Hee Wee cakap : i will realise my promise, then dia boleh cakap : what promise have i made to you? something along that line

eh  bukan ke dia ni Hades/ pluto dalam ep 4  ke 3 yg drop the text message tu dulu?

so la ni awat macam buat kenal tak kenal je.
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2022 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-4-2022 02:51 PM
kalau macm tu lah seperti yg dikatakan , it really breaks my heart lah sebab tak sangka kawan seku ...

Itu lah..confusing lady reaper future n past ni have the same memories as heewoo ke tak. Kejap mcm kenal..then buat2 tak ingat. I pun ingatkan dia yg bg mesej. Kita tgk mlm ni ada clue lg tak.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2022 03:20 AM | Show all posts
ep 8

Okay

about Lee Min Soo...

ahaaa. no, even Hee Wee did a background check on him as ell, right ? He Wee then seek for an apology about this. So we know, that Lee Min Soo's dad was an assemblyman who had been framed by the goon? of Cho Tae Soeb..okay , he has secret which he has yet to reveal to Hee Weel.

At least i know , now he is #HeeWesteam.
Tapi Hee Wee ni dia ada banyak support from his colleagues  yang memperjuangkan prinsip yg sama, clean state prosecutor...

okaylah and best tengok that lawyer yg dia pernah buat attachment tu tolong dia fight for the med student's case.

baguslah...

So - he is chopping off Jang Il Hyun?
So far
gang Yuchae - gimsan is out
Jang Il Hyun

next week daripada trailer  nampaknya  akan lebih tougher fight dia...tak tahu sape yg jerit tu...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-5-2022 03:54 AM | Show all posts
again my life ep 9

pandai!!! Hee Wee gune proxy untuk jatuhkan kejahatan  Jo tae Soeb satu persatu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2022 01:22 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-5-2022 01:29 AM

ep 10

hmm...Kim Hee Wee is Cho Tae Soeb's next target . Dia nak perangkap mamat ni dah.
ep 10 melihat sedikit kegagalan atau glitch pada plan asal Kim Hee Wee yang nak jatuhkan another evil prosecutor Choi Kang Jin. ade lah sikit  sabotage  bukti pada dokumen asal yang ada pada Kim Seok Hoon tu sebab list tu diberi oleh Cho Tae Soeb.
Jang Il Hyun dah history , masuk ke penjara 7 years.  Dia suruh Prosectr Choi tu jatuhkan Hee Wee sedangkan sebaliknya berlaku di mana Choi tu suke aje Il Hyun tu ke dalam , hahaha  he is the one taking over his position ...hahahah

so ...ep 9 and 10 lebih kepada operasi Kim Hee Wee menjatuhkan corruption gang.
cuma Jin Seok warning kat Hee Wee supaya slow down a bit , jgn make it too obvious.


yg menark next week, Cho TAe Soeb dah mula kacau Hee A and family dengan perangkap abangnya dalam scandal video so...hmm ayah Hee A dah marah and suruh Hee A Ambik alih management Chunha . Then Hee A 's brother yg sulung yg teruk tu  tak tahu macam nak handle scandal tu pi pulak minta tolong Cho TAe Soeb, Cho  akan mula mengatur strategy dah kat chunha...

ph ade nice scene between Hee Wee and Kim Hee A....nice. sweetlah. that was it.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-5-2022 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 8-5-2022 01:22 AM
ep 10

hmm...Kim Hee Wee is Cho Tae Soeb's next target . Dia nak perangkap mamat ni dah.

Busy betholl raya terkujat haha. Ni baru abis tgk epi10. I cemas je ni bila tgk sbb takut derang dpt trace heewoo nye handywork in all the exposures. But chief seok hoon tu sharp la mmg betul la nasihat sunbae tu suh heewoo extra careful n slowdown. Tp at the same time i tak sabar gak nak tgk kejatuhan chotaesob. Geram betul 9, 10 ni turn out makin memperkasakan taesob. 6 epi lg plak tu. Next week mesti psal hee a x chunha xtaesob.
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2022 12:02 AM | Show all posts
sitisbp replied at 8-5-2022 11:05 PM
Busy betholl raya terkujat haha. Ni baru abis tgk epi10. I cemas je ni bila tgk sbb takut derang d ...

yeah, i pun dah letih beraye semua tercelaru nak tengok mana , yg best tu i follow dulu...hahaha

next week mendebarkan sebab somehow Tae Soeb dah mual nak kenakan Hee Wee...and i hope Hee - A is okay tu sebab TAe Soeb  dah mula ..mengganaz...tapi han ji Hyun ni apesal masih control ayu ayu  ?

Lee Min Soo.....i KIV dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Preview epi 13 lg saspen
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 11:22 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-5-2022 11:48 PM

ep 11 and 12,

Wow, ep ni...

The real battle now, he is entering the battle field , by proxy , kekawan dia . Eastern district prosecutor , lee min soo , Jeon Seok Kyu , Jin sung Ho , finally.


Okay best best, dah banyak Hee Wee belajar daripada kesilapan and peristiwa yg lepas, planning kena lebih detail and wow yg best dia jadi 'batu api/ provocateur' gitu , hantukkan kepala Kim Heon Seok and Cho Tae Soeb. last - last kita tahu kan ape jadi kat Kim Heon seok.  Bijak betul jadi batu api hahaha
Apa yg best ialah berlakunya pertemuan bermakna dan bersemuak antara hee Wee and Han Ju Hyuk - wow best.  yang nak tergelak ialah - dia tak minta atau expect ape apa balasan when asked by Cho Tae Soeb , but he only asked for Han Ji Hyuk ( director Han tu ) just to accompany him to meet Jang Il Hyun.

hahahaha Jang Il Hyun minta dikurangkan tempoh hukuman , and what dis Hee Wee say?

alaa bagilah mamat tu kurangkan hukuman by 1 BULAN je , by one month ....

hahahaha


and satu lagi - dia tahu ye yg  he was being tailed by someone, and his reaction when Choi Kang Jin. Funny  yg Choi Kang Jin tu yang bagi tau  kat Kee Hee bahawa Kim Seok Hoon yg suruh dia ikut Hee Wee....Hee Wee punya reaction was pricelss he just palyed along saying , aaah look, he is targeting me , look at what happened to Jang Il Hyun...Choi Kang Jin memang tak sangke ye yg Hee Wee mampu pi jumpa Cho TAe Soeb, wow lah...

lagi satu berani sungguh masa ep 14 tu He  is like , yeah I am rady for the battle ahead..with carefully crafted steps...

wow lah..epic betul citer ni

i must say , it's like watching Vincenzo in Hee Wee's guise.

really.

best citer ni.

so yes  i suke juga ketegasan Hee A tu - dia tak ambil mudah Kim Hee Wee , dia seisast semua okay  ye background Hee Wee kecuali Park Sang Man ...dan bestnya Park Sang Man tu, diberikan tugasan yang setimpal dengan bakat dan kebolehannya.

Kim Hee Wee jst warned  Hee A not to get herself involved with the politicians. oh yes, one more thing, i suke scene kat art gallery , between Hee A and Hee Wee..

Tapi kesian bapa Hee A tu , jahat ye Dr K ...kali ni nampak watak Dr K tu buat dua mission to silent the opponents.


Tapi best lah akhir ep 12 ,  walaupun kita tahu yang Cho ATe Soenb kana cuba diamkan atau bunuh prosecutor  yg nak juga korek jenayah keawangan JQ construction / Bando Bank...

hmm..Kyi Ri and her junior tu yang  dah dipantau keselamatan depa ye oleh Hee Wee, makna kata dia dah covered the bases, lah. Dia pun tak nak semua yg terlibat dalam kes yg dia kensdalikan tu dicemari kematian kekawan dia...i respect him lah for being morally and ethically correct - dia bagi tau kat Han Mi yg dia target Kim Heon Seok...so Han Mi pun okay lah , sokong lagiks, siap cakap kalau dia tak dapat tangkap bapak dia tu maka dia tak akan kawan dengNA Hee wee...

wow best lah , dia mula gune duit yg  Uncle Yong Soo bagi dalam misi dia...bagus  dia. I suke the way he mentioned to Uncle yong Soo that he will use his money and it's for a pretty risky investment ..

baguslah ...Uncle tu dok asyik cakap gunelah , itu duit you....

hah baru tengok dedua ep malam semlam , memang ep yg best best best...

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 11:30 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-5-2022 04:19 PM

music tema and lagu dia yg rancak tu best lah ...music dia memang dancy. dan masa ep 11 and 12, the entry tunes of this song memang very timely, kena  tepat pada scene yg mendebarkan, crucial  steps , dangerous moves made by Hee wee...




Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2022 11:56 PM | Show all posts
sitisbp replied at 15-5-2022 09:21 PM
Preview epi 13 lg saspen

oh yes, i nak tahu ape jadi kat scene Dr K and Hee Wee tu ye ...bertembung semula, terkejut Dr K tu, sebab dia kata dia tak pernagh gagal dalam misi bunuh dia tu, tapi hee wee reply t yg best ....hahaha something along the line that death had walked pass him somewhat...wow...

Han Ji Hyuk ni dia ni okay ke...nampak semacam je ep 12 tu..macam blur2 ayam je ..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-5-2022 11:56 PM
oh yes, i nak tahu ape jadi kat scene Dr K and Hee Wee tu ye ...bertembung semula, terkejut Dr K t ...

I pun suka 11,12..puas tgk. I baca sikit kat IG director han tu parents dia cho tae sub bunuh . Tp cho tae sub keep her close gitu. I takmo baca habis kang spoiler la pulak hahaha so tunggu la the episod unfold.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2022 02:03 AM | Show all posts
sitisbp replied at 17-5-2022 04:11 PM
I pun suka 11,12..puas tgk. I baca sikit kat IG director han tu parents dia cho tae sub bunuh . Tp ...

i tengok preview spoiler ep 13, macam macam theories tapi yg nyata  Lee Min Soo...apa stand point dia...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-5-2022 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 20-5-2022 02:03 AM
i tengok preview spoiler ep 13, macam macam theories tapi yg nyata  Lee Min Soo...apa stand point  ...

OMG....apsal minsoo.tetiba jd macai taesob n nak fight dgn hee woo... tak tunjuk scene how he deal with tae sob but masa minum dgn hee woo tu dia ckp ini last kes derang as partner. Demmm.

Masa tae sob ckp cari org dlm prosecution yg boleh keep an eye on hee woo i terpikir minsoo...tp ye la sbb minsoo takde kan dlm previous life heewoo so a bit gamble la dia side sapa.

So far how deep ya minsoo tau pasal heewoo x taesob punya history? Or is it so far only derang hanya share info on cases they involved? Malas nak gali  balik rewatch. Hee woo tak share semua plan dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 01:22 AM | Show all posts
sitisbp replied at 21-5-2022 12:25 AM
OMG....apsal minsoo.tetiba jd macai taesob n nak fight dgn hee woo... tak tunjuk scene how he deal ...

Oh my GOD!!!!!! Oh My ALLAH....


LEE MIN SOOO....

a skunk he is ...well he is honest , i must say , like he is adopting the  TRUMP LIKE ATTITUDE , brother , it's not personal and this is just bizzzznessss...

oh god

oh my

both are equally and ideal chess play mates really, intelligent - calculative making informed judgment and  stretegist too in their own rights . One knows  each step...


oh my god...this srama  hmm...bànyak i nampak , insan nipelbagai sifat kan bila ada unsur unsur duniawi
wang, kedudukan dan kuasa...


i dah tengopk preview and katanya Lee Min Soo tu terpaksa jadi kuli Cho Tae Soeb because ..Cho TAe Soeb berjanji nak kembalikan atau bersihkan nama baik bapa Lee Min Soo...
well u know Min Soo's dad is mentioned to get himself embroiled with semua yg tak eloklah..

my god....



well i menyampah kat Lee Min Soo and i respect juga pada masa yg sama his honesty...

i mean dia nak tolong Kim Hee Wee buat kali  terakhir

tapi watak dia memang something , dulu i syak dah bila nampak his visual gestures and dia asyik cakap , the game must more fun lah itu ini , then i think dia munagkin baik

now oh my goddddd...
jahatnya

betullah kata saidina Ali  kematilan yg tersususn akan meranapkan kebaikan yang dibuat

damn

but

drama ni best lah...seriously
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 01:28 AM | Show all posts
sitisbp replied at 21-5-2022 12:25 AM
OMG....apsal minsoo.tetiba jd macai taesob n nak fight dgn hee woo... tak tunjuk scene how he deal ...

well masa ep 9 ke 10 ke Hee Wee siasat latar belakang Lee Min Soo and dia tau siapa lee Min soo as his background not for whom he is working for TAPI , ini tapi  yaaa...dia dah terciter yg main goal and long term absolute goal of his to TAKE DOWN CHO TAE SOEB... ( scene ni u ingat yer , depa dua tengah kat restaurant makan pizza ke ape ke , dan masa tu Hee Wee dok benamkan Jang Il Hyun tu )
so itu as much as Min Soo busuk ni tahu .., implicating kalau ikut tafsiran kita - dia akan tahu semua steps, methods , plan Hee Wee is definitely will aim towards Cho  TAe Soeb , his master now.

so lagis atu Hee Wee kan  felt creepy around this guy sebab dia pandai agak moves Hee Wee...

damn....

alaa dia tolong hee wee taking down heok soon pun sebab hee Weel yg perah bantu dia dalam kes mIrae electronics
yg taking dowm Kim Heon Soo mission tu sebab Cho ATe sob pun nak Kim Heon Seok tu out pun...


tapi awat prosecutor Jeon Seok Kyu tu sedih ye , i think dia tahu yg lam bat laun Cho TAe soeb akan mepergunakan dia jugak and this implicate seriously on Hee wee's agenda...

aiyoooooo Hee Wee ni telah banyak serabut ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2022 01:32 AM | Show all posts
oh i  dapat tahu kat astro citer ni kat channel either  393 ke  yg OK Tv ke? 9.45 pm sabtu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Kenapa Biri Biri Jalan Lambat?
XimKenapa Biri Biri Jalan Lambat?
Views : 21672 Replies : 64
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 5694 Replies : 75
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 205096 Replies : 4906
Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "saya kecewa dengan prestasi kerja kamu". Apa yang korang nak jawab?
admin6Semasa meeting boss tiba-tiba cakap "say
Views : 4338 Replies : 8
Cinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup putuskan hubungan dengan ibu bapa demi berkahwin lelaki 80 tahun
YgBenarCinta itu buta:Gadis 23 tahun sanggup pu
Views : 3593 Replies : 23
Makan separuh kak
jueazMakan separuh kak
Views : 12349 Replies : 9
upsr bocor versi murid, cikgu, bapak
jonedoeupsr bocor versi murid, cikgu, bapak
Views : 5692 Replies : 24
Oh ni lah dia sebabnya....
RalineOh ni lah dia sebabnya....
Views : 3679 Replies : 28
Transfer aset trading?
KogoromouriTransfer aset trading?
Views : 5829 Replies : 11
Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma
khairulikhwanCara-cara nak tonton siaran TV dan Astro
Views : 30438 Replies : 30

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 04:11 PM GMT+8 , Processed in 0.067489 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list