CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6070|Reply: 70

[SBS/viu] Again My Life - Lee Jun Gi, Kim Ji Eun

[Copy link]
Post time 21-3-2022 10:40 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 29-6-2022 12:29 PM



Profile
Drama: Again My Life
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Apr 8, 2022 - May 28, 2022
Airs On: Friday, Saturday
Original Network: SBS, ViuTV
Duration: 60 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older

Native Title: 어게인 마이 라이프
Also Known As: Eogein Mai Laipeu
Director: Han Cheol Soo
Screenwriter: Kim Yool, J
Genres: Mystery, Law, Drama, Fantasy





Synopsis
When Kim Hee-Woo (Lee Joon-Gi) was a high school student, his academic grades ranked at the bottom of his school. Through hard work, Kim Hee-Woo entered a university and eventually passed the bar exam. He now works as an enthusiastic prosecutor. While he is investigates possible corruption related to a politician named Jo Tae-Seob (Lee Kyoung-Young), he gets killed by an unidentified men. But, Kim Hee-Woo wakes up and finds himself alive again.

Notes
1. "Again My Life" takes over SBS' Friday & Saturday 22:00 time slot previously occupied by "Through the Darkness."
2. Based on novel series "Again My Life" by Lee Hae-Nal (published from May 13, 2016 to November 10, 2017 via Kakao).

Cast
Lee Joon-Gi as Kim Hee-Woo
Lee Kyoung-Young as Jo Tae-Seob
Kim Ji-Eun as Kim Hee-A
Jung Sang-Hoon as Lee Min-Soo
Choi Kwang-Il as Kim Seok-Hoon
Cha Joo-Young as Han Ji-Hyun
Kim Jae-Kyung as Kim Han-Mi
Lee Soon-Jae as Woo Yong-Soo
Park Chul-Min as Hee-Woo's father
Kim Hee-Jung as Hee-Woo's mother
Kim Hyung-Mook as Jang Il-Hyun
Kim Jin-Woo as Choi Kang-Jin


source : asianwiki

trailer

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-3-2022 10:44 PM | Show all posts
siapa nak tengok citer ni, tengoklah ye...
iols  tak tengok kot sebab dah ada drama lain dlm watchlist...
tapi SBS tolonglah, gambar tu boleh bagi cantik sikit tak...
nanti macam Through The Darkness, citer dah best tapi gambar kelam & muka pelakon nampak kusam...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2022 09:33 PM | Show all posts
oh , he is the actor ...i know him dalam Lawless Lawyer tu...o okay....mlm ni ye....cool. menarik juga.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2022 03:21 AM | Show all posts
Citer ni best, well ini bukan kali pertama  Lee joon Gi is acting a lawyer , kan?
okay he is like what he was in the Lawless lawyer but with a twist , the twist tu best.

menarik sikit fantasy plot dia...lain sikit, so i dah tengok pilot two episodes ni and very good ' seeting the scene'.
kiranya seorang diberi peluang kedua and ade misi...so it is his journey towards achieving the mission goal.

tapi menarik sebab dia dapat showcasing many characters...lawyer, student law, a son , etc.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tengok epi 1 n epi 2. So far so good. Seems like dia dah start ubah the history in the new life/ timeline. So anak taesob yg langgar parents dia previously kali ni mati. Basically now dia kenal org2 yg akan jd yes man taesob. Lady in red tu apa? Gream reaper ke? New life dia jumpa kan yg pompuan ni kat hankuk uni buat charity n kat restaurant gaduh tu. Cuma heewoo tak ingat .
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2022 11:45 PM | Show all posts
Ok lah. Cerita not so bad. Biasalah cerita2 lee joon gi mmg ada scene gado2 yg menarik.
Tapi cerita ni macam very predictable. Go back to your past. Yadda yadda. Semoga ada plot twist
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-4-2022 02:49 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-4-2022 06:55 AM

ep 3

wow ...so far the plot is very exciting lah, plot twist dia wow lah i suke ...kalau pilot and subsequent eps  to  pada i engaging  wow , drama ni dah set the scene yg bagus ...

wow - dr K tu adalah  jeng jeng ....suspense ye. fuhh...

anyways - Kim He Wee dah membina reputasi dan merancang tindakan yg tersusun untuk menjatuhkan Cho Tae Soeb - dengan cara  yg tak sengaje pun.

Atas dasar nak tolong Kyu Ri tu sebenarnya, so niat yg baik dan perlaksanaan yg betul tu membuahkan hasil yg baik. dia terserempak dengan one of the deceased magnates in his future who was found dead , drowning in the river ...so kali ni dia terserempak dengan Woo Yoong ni - Uncle Woo Yong ni. dan banyaklah trick of the trades he learnt about  real estates ni  ...and then dia berkongsi cita cita dengan Uncle Woo Yoong ni..nicelah dynamics depa dua , i like it.
tapi  apa yg  i suke dalam citer korea ni seba budaya commerce and business dah jadi budaya , so bila scene macam ni nampak macam bersahaja je...kan? macam u tak paayh dok dalam office ber kot tali leher bagai acting as in megah holdings lah apalah  but just macam ni nampak like wow so cool lah...macam pak cik pakcik ajaq apprentice ...hahaha  

kebetulan dia dapat tips yg syarikat Cho Tae Sob ni dah mula menjalarkan taring kerakusan monopoli mereka dengan melibatkan aktiviti mereka dalama pembanguna hartanah - wah tak sangka  dia langkah kanan !! hasil dia buat baik maka dia dibalas baik, sebab gang  Cho Tae soeb ni targeting this Uncle actually.
100  million Won tuu dah tersedia kat dia...akhirnya....kan He Wee dah plan apa di anak buat ...dengan tunjuk hp, hotels and automotive tu...Chunha...dia nak bina cukup and cari cukup bullet untuk kalahkan Cho Tae Soeb....

wow...dan Uncle Woo Yong tu baik ye, dia dapat baca  yg  kim Hee Wee is a good guy..last last dia bagi nasihat yg positif juga...

i think  Uncle ni dah dapat sense that Kim He Wee knows what the future may hold...
part yg best ialah dia mula may be esok nak kenal pasti wajah wajah yg diarasa familiar from his future past  tu ...

yeslah future past lah kan ? sebab di kembali ke zamam lampau nak betulkan dan tangkap Cho Tae soeb ni...

wow i suke plot dia..

i dapat tengok variasi plot play dalam drama korea lah dua tiga menjak ni

1. Jirisan - plot backstory dia like occupying 80% of the air time...selang seli  
2. Bulgasal - plot current time ep 1 kemudian dilemaskan penonton secara bijak dengan backstory demi backstory yg tak terasa pun in the past till ep 12 hahahah
3. Now drama ni - future past - put a mark there - then redefining his mission ...and into the future by rectifying all the misdeeds / errorneous plan  from his past ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2022 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
best tak? rating 8.1% mcm best
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-4-2022 07:10 PM | Show all posts
zehra2 replied at 16-4-2022 11:29 AM
best tak? rating 8.1% mcm best

banyak citer best you ...after red sleeve heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2022 01:01 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 22-4-2022 07:55 AM

ep 4

wow.....Cho Ate Sob sekali lagi menggunakan Dr K untuk get rid of the issues hmm...menarik

cume - kali ni - dia tak dapat invest lagi dengan gunakan duit Uncle Woo Young Soo tu , hahah jujur mamat ni , dia nak gune duit kawan ni pun bagi tau walhal Uncle tu has given him the money to use for a good cause.

cume dia tak dapat nak ubah jugak fate Sung Hwan tu ( med student yg buat HAHA talk ) tu untuk macam nak buat start up sendiri ke?

i mean dia tentu tak faham the backstory yg CEO chunha ketika  tu dah jumpe Cho Tae Sob?

Tapi yg lebih confusing now - he is back to his future past? atau dah grad ?

i think preview ep 5 tunjuk dia dah jadi prosecutor...

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2022 05:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by shoyuna at 17-4-2022 02:31 PM

So far dah tengok 4ep memang best.

Teringat Lawless Lawyer tapi ni better sikit lah. Dapat chance perbetulkan apa yang silap.

Suspicious dengan Min Soo. Genius. Hee Woo masih tak cam dia pada ‘hayat’ lepas. Pastu Min Soo jugak yang bagi idea pasal Haha Talk. Tak sure klu Hee Soo pun sebenarnya pernah mati. Kot lah grim reaper/Han Ji Hyun yang keja dengan Cho Tae Sub tu memang dah ada mission nak jatuhkan Cho Tae Sub, hence Min Soo dihidupkan semula untuk bertemu dengan Her Woo untuk jatuhkan Tae Sub.

Ji Hyun ni mesti ada kejadian sebelumnya yang buat dia keja dengan Tae Sub.

Tapi yang pasti antara ketig-tiga pelakon wanita, ai prefer Hee Woo dengan Han Mi walaupun nampak chemistry dengan ketiga-tiganya nampak sesuai sangat
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2022 06:08 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 17-4-2022 06:22 AM
shoyuna replied at 17-4-2022 05:17 AM
So far dah tengok 4ep memang best.

Teringat Lawless Lawyer tapi ni better sikit lah. Dapat chance  ...

i think so ,

He Wee ni dia , setelah diberi 2nd chance bertemu dengan individu yang may be telah mati and dianiayai  oleh Cho Tae Soeb pada  era his future past...so Han Ji Hyun yg lady in red / grim reaper tu  macam He Wee dan terfikir kan , mesti something berlaku kat dia atau dia memang meninggal atau dibunuh sebelum He Wee.
Min Woo si genius ex med student - ex acting student - now law student may be .....i memule ingat Min Soo tu jelmaan DR K versi 1.0 tapi bila nampak Dr K dalam era past life He Wee then i rasa okay he is not.

I suke He Wee and Hee AA tapi Han Mi pun OK gak tapi yg best ketiga  wanita ni may be ade peranan yg besar lepas lepas ni ....
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 17-4-2022 06:08 AM
i think so ,

He Wee ni dia , setelah diberi 2nd chance bertemu dengan individu yang may be telah  ...

Best citer ni. Makin tak sabar tunggu the plot unfold. Agree minsoo maybe same mission dgn heewoo. I rasa penting dia ni as side kick weehoo sbb dia adik menyelit kan. Peranan 3 pompuan near heewoo belum jelas lg tp berdasarkan screentime derang byk jgk so penting kot.

HeeWoo dpt selamatkan woosong ke apa nama pokcik tua real estate tu. Tp in no way dia blh tau part tae sob n bapak hee aa  ada deal utk haha talk tu. Sayang la sbb ujung2 epi 4 tu , mmg kawan tu sign up dgn chunha. I ingat HeeWoo akan sempat invest duit pokcik tu utk hahatalk.

Tp if dia manage tu get the patent n copyright semua maybe la chunha tak blh simply abandon him later mcm yg dah jd in the future.

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2022 06:08 PM | Show all posts
sitisbp replied at 18-4-2022 10:21 PM
Best citer ni. Makin tak sabar tunggu the plot unfold. Agree minsoo maybe same mission dgn heewoo. ...

yes , agreed. tulah tu cant wait thsi week.

actually thsi week ade premiere Shooting Stars rom com TvN  jugakss on 22nd april tapi TvN asia on 23 april premiere so ...ade jugak weekend ni happeningz
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2022 11:04 PM | Show all posts
ep 5

wow best , i think dia nyer approach  - macam Vincenzo, nak kills the giant kena buang the limbs , appendages first , must chop off the  digits, the toes , the feet and the hands  earlier on ...

i tatau lah tapi dia sangat professional bila dia kata kat Han Mi ketika Han Mi wanted to sit for her CSAT, when Han Mi said to him : as a man  ? he said : i come to support you as a friend...terus dia sambung kawan ...hahaha

Hee Aa, well..she is kinda nice , i quite he ended up with Hee A but we dontknow that for sure whether this could happen because it will put his and her life at risk of being murdered or hamred by Jo TAe Sob .. so susah jugaks


ade webtoon dia actually ...150 eps

i tak bother ...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 23-4-2022 11:04 PM
ep 5

wow best , i think dia nyer approach  - macam Vincenzo, nak kills the giant kena buang the li ...

But so far the story focus on weehoo agenda to stop taesob. So i am glad the ladies not yet involved as in rom drama..as it should la sbb they did not have the time pun kan nak pikir pasal relationship selain as friends and acquaintance. Masing2 pun ada hala tuju utk kehidupan masing2. Tp yes i agree nampak gaya mcm hee a la kot jd partner dia, she has the closest acquaintance to taesob through her farther corporation. Han mi is for him to get insight on her father yg akan jd org besar prosecutor kan. Semua ni ada benefit to weehoo.

Pace laju gak kan...now weehoo dah 7 years back in time. Isnit 10 years total before sampai timeline dia kena bunuh tu? I lupa dah 10 ke 15? Ada 10 episod lg. Hopefully pace maintain laju n each episod they keep it interesting.jgn la nnt ulang2 or drag plak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-4-2022 12:09 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 25-4-2022 08:41 AM

Ep 6

best best best ....

dah mula mengorak langkah untuk ke minor sub war zone ,  he is not into winning those short term small battles anymore,  he is a practicing  Prosecutor   now,  so  no more small , low - stake battles  like the past, but  more to a transition zone between war and battle.
he is working on a case , multi crime cases , good enough for those Jo Tae Sob pawns  to  be alert about him - He wants Seoul but with a good comrades sharing similar good fighting cause. So dia ambik Sanng Man, Chief jeon and his own Gim San Boss tu , dan mula nnegotiate dengan ....Kim Seok Hoon....yg menjadi puppt Jeo tae Soeb.

Tapi apa yg i tak expect ialah kemunculan Lee Mon Soo - his friend, kan..as if he could read Kim Hee  Woo  like the back of his hand je , sending that kinda of chilly creepy feelings down Kim Hee Woo 's spine je...pandai je dia agak agenda Kimm hee Woo ni macam chess player .

so , i hope Lee  Min Soo bukan jahat .....

Han Mi and Hee A- oh i like that shot - bababk depa dua , the two ladies by  the pier with Hee Wee...hmm interesting. Bila park Sang Man usik usik ..and Han Mi tanya apa nye Hee A tu lebih sangat ...

hahahaha  cool...

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2022 12:11 AM | Show all posts
sitisbp replied at 24-4-2022 08:43 AM
But so far the story focus on weehoo agenda to stop taesob. So i am glad the ladies not yet involv ...

it 's kinda cool la ni to see all his friends back with theor new roles and position. Just that I am cautious about Lee Min Soo now...that guy memang suspicious pun kan from the beginning , dok tagging along Hee Wee je...

Tapi tak nampak peranan jelas Han Ji Hyun sekarang...the grim reaper tu , diam saje...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2022 04:14 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 30-4-2022 04:17 AM

Ep 7

Okay bermulalah pertembungan secara formal antara Cho Tae Soeb and Kim Hee Wee..
so now they are in Seoul,  the target location of which #hee Wee's team will be extending their mission to chop off a few of many tentacle of crimes , orchestrated  by only one person - Cho Tae Soeb.  susah jugak mamat Hee Wee ni nak carry out his mission freely - sebab dia diawasi dengan bugs in his office and banyak kaki lah Cho Tae Soeb ni pasang rupanya. Chief prosecutor Kimm Heok seok ni memanglah kan...

tapi i suke tengok the way by which Hee Wee  manipulated the evil goons and pawns of Cha Tae Soeb  in his favour - like he paired up Tat Lady director of the arts museum / academy with Jung ill Suk ke ape ke yg corrupt tu...dan dia noticed kes  CEO Mirae electronics to yg sebelum ni diuruskan oleh Lee Min Soo telah diurus oleh team lain...

dan Lee Min Soo again...


adalah dia org suruhan Cho Tae Soeb?

and dah tengok preview 8 - apa jadi ye?

suspicious betul Lee Min Soo niiiii...
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2022 04:18 AM | Show all posts
Citer ni memang best ...i feel like i am watching Cassano is different settings...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 01:55 AM GMT+8 , Processed in 0.073327 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list