CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 8446|Reply: 70

Khairul Aming Kini Ada Kilang Sambal Nyet Sendiri Selepas Berjaya Raih Jualan RM7.5 Juta

[Copy link]
Post time 3-3-2022 02:58 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Google Image




Seperti yang kita semua tahu, sejak Khairul Aming memulakan perniagaan Sambal Nyet Berapi, dia sentiasa berkongsikan tentang kelemahan dan perkembangan bisnesnya kepada peminat dan pengikutnya.


Kini sudah setahun berlalu sejak Sambal Nyet pertama kali dijual. Baru-baru ini Khairul Aming telah berkongsikan update terbarunya mengenai perniagaannya di laman Twitter.







Menurut Khairul, selepas setahun Sambal Nyet dilancarkan, dia berjaya menjual sebanyak 540,000 botol Sambal Nyet dengan keuntungan sebanyak RM7.5 juta.




Sumber: Twitter Khairul Aming







Khairul menambah, dia hanya memulakan perniagaannya dengan memasak di rumah dan kini dia mampu untuk membuka kilangnya sendiri dengan keluasan 14,000 kaki persegi.


Katanya, walaupun berisiko tinggi, Khairul berkata dia bertekad untuk buka kilang kerana mahu belajar dari mula.




Sumber: Twitter Khairul Aming







Khairul Aming juga mengatakan semasa dalam proses pembukaan kilangnya, dia banyak membuat kesilapan dari segi kesilapan membeli mesin, bahan dan banyak lagi. Selepas menghabiskan perbelanjaan lebih dari RM1 juta, kilangnya kini beroperasi secara penuh.


Namun katanya, kilang yang dibuka ini masih belum siap sepenuhnya tapi cukup untuk memuatkan kapasiti dua produk. Mesti ramai yang tertanya-tanya apakah produk kedua yang bakal dilancarkan oleh Khairul Aming.




Sumber: Twitter Khairul Aming




Akhir sekali, Khairul Aming juga sempat luahkan rasa terhutang budi kepada semua pihak yang telah menyokongnya sejak hari pertama. Dia juga turut berharap arwah bapanya dapat melihat kejayaannya sekarang.


Kami warga CARI mengucapkan tahniah dan selamat maju jaya kepada Khairul Aming! - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
x yah main forex ….juta juta….
x yah tunjuk lamborghini porche bagai duit secekak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2022 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun sambal dia nih viral, aku tak terasa menggelupo nak beli. Kawan aku siap carik kat shopee takde, cari merata2 baru dpt itu pun sanggup menunggu restock. Tak kesio lah aku haih. Lain org lain kegemaran.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhirnya dapat juga beli … memanjang sold out … murah betui rezeki ming
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2022 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Asyik sold out tk kuasa aku nk membeli dah. Byk lagi option sambal lain.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum pernah ada peluang beli. Sedap sangat ke? Ada yang kata pedas namatey. Aku tak berkenan makan sambal pedas melampau ni.. Cukup yang sederhana saja..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-3-2022 10:02 AM | Show all posts
penah beli sekali je...u pun x abis...suku je luak...penah beli lg sedap dr sambal nyet ka ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
imransulaiman replied at 3-3-2022 07:59 PM
Belum pernah ada peluang beli. Sedap sangat ke? Ada yang kata pedas namatey. Aku tak berkenan makan  ...

buat sebagai rencah nasi goreng sedap, makan sahaja dengan nasi so-so je. Iols di antara yang terawal beli, minyak sambal tu banyak gila. But now, dia dah improvekan product dia. Jadi, dah makin elok lah kan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2022 12:08 PM | Show all posts
reenz013 replied at 4-3-2022 10:02 AM
penah beli sekali je...u pun x abis...suku je luak...penah beli lg sedap dr sambal nyet ka ni

share boleh ,hihi
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah!!!
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 02:19 PM | Show all posts
Terbaik anak muda
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Murah rezeki dia ni. Takyah nk buat content merapu.. tp hakak blm terbukak hati nk beli sambal segera ni, suka masak sndri
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 05:33 PM | Show all posts
zizan semang can only wish...

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2022 09:36 PM | Show all posts
genap setahun 7.5 juta.... mamasabariah dan mamakentut.. genap setahun... ratus2 juta... tapi masih duk umah teres tanah sekangkang kera...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 02:11 AM | Show all posts
Iols dah pernah terai sambal kerolming. Berjayalah gak dapat 2 botol sbb incik somi yg belikan. The verdict - emmm jujur kang dikata nak jatuhkan sesama melayu..tapi setelah mencobanye..out of 5 stars i ols bagi 3 je la. Mungkin lidah Minang iols pekat maka level kepedasannya masih dikira manjah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 4-3-2022 09:36 PM
genap setahun 7.5 juta.... mamasabariah dan mamakentut.. genap setahun... ratus2 juta... tapi masih  ...

Siapa mamakentut hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-3-2022 02:50 AM | Show all posts

mak jahlop kesayangan porumer kaka...
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 08:59 AM | Show all posts
sejenis sambal dalam botol ni
dia akan ada satu bau masam
tak caya try beli mana2 sambal memang ada bau
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa2 pun tahniah.. ni betul2 contoh yg mula dari bawah
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2022 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka je KA Tahniah ni baru betu Usahawan. Betul juga sambal2 dlm Botol ni I cannot la. Tp kalau sambal hitam okay, I taktau tp sambal warna merah mesti lama2 jadi tak sedap. Dah byk beli jenis sambal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 01:33 AM GMT+8 , Processed in 0.160852 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list