CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10491|Reply: 139

10 Hari Fasha Kuarantin Baru Tahu Siapa Kawan, Yang Paling Rapat Tu Tanya Khabar Pun Tak

  [Copy link]
Post time 9-2-2022 05:44 PM | Show all posts |Read mode
Fasha Sandha terkilan apabila insan yang rapat dengannya seolah-olah menyisihkannya apabila menjalani kuarantin.


Getusnya dalam hantaran di Instagram, dalam keadaan sukar baru kita tahu siapakah kawan yang betul-betul kawan.




Kredit foto: IG




Pelakon berusia 37 tahun itu memuat naik hantaran berkenaan bersama video memaparkan anaknya, Putra Rayfal dan Putri Jemyma yang tamat menjalani kuarantin.


Dalam video itu, kelihatan anak-anaknya teruja dapat bertemu rakan mereka yang dari jauh berkejaran mendapatkan mereka.










Kredit foto: IG




Siap terlompat berpelukan melepaskan rindu. Sungguh menyentuh hati!

“Barulah tahu siapa yang langsung tak peduli, selalu singgah depan rumah tanya khabar. Siapa yang takut dengan kita.

“Lebih mengejutkan, yang rapat itulah yang tak peduli dan takut dengan kita. Tanya khabar pun tak,” tulisnya.




  



Mungkin salah faham saja dan kebetulan masing-masing sibuk dengan urusan masing-masing hingga tidak sempat bertanya khabar. - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2022 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by awanearisu at 10-2-2022 11:47 AM

Bersangka baik mungkin rakan-rakan sekolah anak juga sama-sama sedang kuarantin kendiri kerana terkait kontak rapat.

Edit: konteks ayat
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:12 PM | Show all posts
awanearisu replied at 9-2-2022 05:52 PM
Bersangka baik mungkin rakan juga kuarantin kendiri kerana terkait kontak rapat dengan orang lain pu ...

kannn....time2 ni toksah dok sensitip sgt.....duduk hotel kuarantin pun org layan mcm pesakit kusta....padahal ribu2 kita bayar....tp kita kena paham la...covid ni mmg lain macam...so org extra berhati2....

Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan rapat pon ade famili sendiri nak kena fikir.. ni soal hidup n mati kot. Xyah la nak terasa sgt
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Gedik aihh nak mengukur friendship macam tu. Orang doakan tu dah cukup baik. Kalau ada org benci ko untung tak didoa lekas mati. Semua org ada struggle masing2. Tak perlulah entitled sangat nak orang terpaling bagi perhatian kalo ko sakit. Suami, anak dan family cukuplah bagi aku. Kawan kawan tu klu boleh aku tak nak dorang tau aku sakit.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
tembun betul si rayfal
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-2-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
kuarantin je pun kannnn.. Bukannya cobid tahap 4 pun yg nak meroyan sangat tu dah nape.. Dia expect kawan2 nak hantar beras gula susu ayam kat dia kot. Kemon pasha, be realistic sikit. Semua tu ko boleh beli online je pun
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm laaa klu dia sihat hari2 dia nk tny kabar kawan2 bagaim.. choiii..feeling entitlement sgtt
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2022 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Pastu upppp utk dramatic n clout pfft
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi sentap dengan kawan2 gesek2 pipi ke. Dah kawen beranak pinak ni fokus family jelah, koser la kawan nak bff sangat pun bukan muda lagi. Dah tua banyak pengalaman hidup pun nak sentap. Biasalah ada ja friend for benefit lagi2 sebab hang retis pasah oi
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Different people, different kind of coping strategies. 10 hari tu pun pejam celik je. Kadang2 lepas tu ade je yang care. Kan dah awkward bila keluar statement gini.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:42 PM | Show all posts
Hek. Quarantine is equal to hardship kaa?? Ya ampuuunnn..terasa xkena tempat dikkk. I yg noboby pn waktu kobid dlayan bak raja baik jiran2 @ family sendri/mertua. 2mggu xmasak hari2 org antaq mknan. Xmasok lg gula beras susu ayam org dok bg. Sedih idop u pasahhh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Obernya nak tacing2 kawan rapat tak tanya khabar bagai. Ko nak apa dari dia? Nak melayan ko macam ratu ke.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lohhhhhhh smol matter laaaa
memang member kena 24 jam wasap jumpa ang kaaaa acik pasah oiiiii
ang kuarantin diam2 sudaaa laaaa
macam boleh mati kalau member tak bertegur
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 07:53 PM | Show all posts
eleh masa kawan rapat tu positip ke kuarantin ke dlu sheols pun entah2 bz shooting sana sini...
lainla kalau suami sheols yg buat tak kisah
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengadanya giler perhatian..
bersyukurlah Allah panjangkan umur kau dan keluarga..
tak payah nak meratap hiba sgt org tak tanya kau itu ini..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-2-2022 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku rasa no 4 tu mcm positif. Nmpk line dekat t walupn kabur. Tabah la fasha. Aku pn tgh quarantine skrg. Positive c19
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lol, tu pon nak sensitip. Bila masa sakit aku lagi suka x diganggu. Malas nak layan orang mesej melainkan keluarga rapat.mungkin pasah sejenis mengharap orang layan dia je
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols lagi curious nak tau kawan rapat sheols tu sapa. Yg iols tau, jozlynn.. rita.. sapelah????
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgh positif hati mmg cepat jd tissue..hahaha
Tapi aku rasa skg kurang kot..dulu2 sblm vaksin mmg yg ke a down giler
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 02:14 AM GMT+8 , Processed in 0.456554 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list