CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5493|Reply: 97

[Dunia] Lata Mangeshkar meninggal dunia

[Copy link]
Post time 7-2-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mumbai: Penyanyi lagenda dan bintang Bollywood, Lata Mangeshkar, 92, meninggal dunia pada Ahad akibat dijangkiti Covid-19

Dia dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Breach Candy pada 11 Januari lalu selepas dijangkiti Covid-19.
Menerusi ciapan di Twitter, Perdana Menteri India, Narendra Modi pada berkata, "Saya sedih tidak terkata. Lata Didi yang baik hati dan penyayang telah meninggalkan kami. Dia meninggalkan kekosongan di negara kita yang tidak boleh diisi," katanya.
Mangeshkar dilahirkan pada 28 September 1929 di pusat bandar Indore dan memulakan kerjayanya pada usia 13 tahun, apabila bapanya meninggal dunia dan dia terpaksa menjaga ibu dan empat adik-beradiknya.

Lima tahun kemudian, dia mendapat peluang pertama menyanyikan lagu untuk filem "Aapki Sewa Mein".

Dalam kerjaya yang prolifik, dia menjadi vokalis terkemuka industri filem India dan menyanyi dalam lebih daripada 1,000 filem.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-2-2022 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sekngucing at 7-2-2022 10:20 PM

sbg peminat filem bollywood kuceng memang terkesan dgn pemergian beliau
kuceng membesar dgn filem filem.bollywood nyanyian beliau
rip Indian Nightingale...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 10:20 PM | Show all posts
Wah. Kucing bukak thread ni.

tak sangka.

RIP Lata Mangeshkar. Ada ja pengganti.

Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 10:34 PM | Show all posts
RIP nek Lata

ai suka lagu2 adik dia... ada bad girl vibes sebegitu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 7-2-2022 10:36 PM

Sedap sore nek ni wpun umo dah 90...tak de lg kot yg bolwh lawan beliau
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-2-2022 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Legend sungguh.. Tah berapa ribu lagu yg dia sumbang suara dlm muvi bollywood
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mendiang ke yg tak nak kahwin sebab takut suara berubah?

Anyway, dulu2 cerita hindustan ni mcm zaman kegilaan org sekarang tgk cerita korea. Ada kwn2 i sanggup pergi tgk konsert srk, beli buku belajar bahasa hindi.. i tak la

Anyway, mendiang adalah one of my fav singer.. kebanyakan lagu2 popular zaman i membesar dinyanyikan oleh mendiang.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-2-2022 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama tak dgr nama dia.. dulu time skolah kan suka nau ejek nama org. Hang nak manggiska? Rip nek..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
So long Lata. Sedap suara dia. Banyak menghiburkan akak di zaman childhood melalui lagu2 Bollywood.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2022 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 7-2-2022 11:03 PM
Mendiang ke yg tak nak kahwin sebab takut suara berubah?

Anyway, dulu2 cerita hindustan ni mcm zama ...

SG pon penah baca yg Lata ni sanggup x kawen sbb xnak suara dia berubah…so mmg bujang laa dia sampai ke tua…tp nenenk lata ni sure kaya gila kan

Pastu kat india, kalau diorg suka, mmg diorg puja mcm level dewa la…so x heran kalau lepas ni ada yg puja2 lata ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-2-2022 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
iols lg minat suara alka yagnik sebenarnya
suara lata ni nyaring sangat
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
"ngntd"   
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Bole chudiyan tu suara dia kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Katanya Kajol pun dlm hospital sebab covid?
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-2-2022 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:45 AM | Show all posts
takziah

masa hujung 90an dulu mmg demam bollywood
dgn rancangan hindi power andy hakim
pastu ada majalah klu tak silap manis 17 ke hapa entah
adoi cepat betul masa berlalu sedar tak sedar aku pun dah makin kertu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Jitu replied at 8-2-2022 12:45 AM
takziah

masa hujung 90an dulu mmg demam bollywood

Kat TV3 ka RTM pulak ada rancangan bollywood.com circa 1999-2000
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2022 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik dia pon legend, Asha Bhosle
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 07:52 PM GMT+8 , Processed in 0.458296 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list