CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: kp5x

Putera Mateen Dan Pasangan Di Istiadat Perkahwinan Diraja Brunei

  [Copy link]
Post time 9-7-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 8-7-2022 12:54 PM
Mesti ada yang tak suka uols. Kolig chuols pun tak suka , pun ada satu asbab . But am sure bakalan ...

Kan....sbb pernah baca kutukan di ig fan bamlih....kaw2 kutuk...ayoooo tapi i suka je tgok bamlih hehehehe......
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-7-2022 02:24 PM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 9-7-2022 10:26 AM
Kan....sbb pernah baca kutukan di ig fan bamlih....kaw2 kutuk...ayoooo tapi i suka je tgok bamlih  ...

apa deme nak kutuk???mamat tuh bknnya kenai kita ni sape... enggang mana nak bertembung dgn pipit?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2022 02:25 PM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 9-7-2022 10:20 AM
Hehehe....sofa merah......seyessss serammmm

usah dikenang sofa merah itu...
la ni dia bikin havoc sbb masih gaduh dgn ex-bini... iols tak paham kenapa kat bodgos, deme sokong mamat sofa merah ni.. kata mereka, si ex-bini yg cari pasal.. pelik2 org2 jaman now..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 9-7-2022 02:25 PM
usah dikenang sofa merah itu...
la ni dia bikin havoc sbb masih gaduh dgn ex-bini... iols tak paha ...

Jaman now....ermmmm pening2
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Redvelvet3 replied at 15-7-2022 04:04 PM
Jaman now....ermmmm pening2

Iols yakin mateen takde la mcm ni dan takde la haters. Takat org2 yg bangkang isu hudud tuh expected.. kena tempias.. nasib bdn.. tapi dia elok2 jahh hepi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap psl hudud itu kan, iols mcm nak ngata je negara sana hypocrite gilos. Jahat ke kata? Ye lar.. kaum kerabat pun lifestyle kalah keluarga2 digi kat malaysia.. tapi buat hukum tuh kat rakyat dier
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-7-2022 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 15-7-2022 07:39 PM
Cakap psl hudud itu kan, iols mcm nak ngata je negara sana hypocrite gilos. Jahat ke kata? Ye lar..  ...

Kaum kerabat dorang selamba je tak abide rules, kalau nak imply hudud bagi sama rata dgn kaum kerabat tu semua. Masa kena gertak dgn west pasal hudud tu, dengan 360 darjah terus tarik balik statement. Apooo lah
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mendeluk at 20-7-2022 05:59 PM
treschique replied at 20-7-2022 05:01 PM
Kaum kerabat dorang selamba je tak abide rules, kalau nak imply hudud bagi sama rata dgn kaum kera ...


To me ketua2 digi kat msia lagi ok kot banding dekat neg bru.. at least org msia blh bagi pendapat neg-pos. For what i know those yg duduk sne kalau hari sultan or wtv.. semua wajib sembah ratu kat sultan b. Tv national pun sultan ajek.. semua la. At least msia ni ada pilihan.. nakk kutuk benda salah ke benci sayang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 20-7-2022 05:56 PM
To me ketua2 digi kat msia lagi ok kot banding dekat neg bru.. at least org msia blh bagi pendapat ...

Betul tu tapi tak pernah dengar lagi Bruneians openly kutuk raja and kerabat2 dorang, atau ada? Kt thailand dah ada sikit puak yg rebel dgn king vajira tu even policy raja2 dorang agak strict. Geng2 digi kt sni kaw2 kena kutuk. Royals sini susah taw jaga standard bila ada socmed
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mendeluk at 20-7-2022 08:21 PM
treschique replied at 20-7-2022 07:21 PM
Betul tu tapi tak pernah dengar lagi Bruneians openly kutuk raja and kerabat2 dorang, atau ada? Kt ...


A bit strict kan. Mcm ada jurang gilos lvl manusia from A to B. Semua wajib sembah ratu gilos lagi2 hari leader b , sama dgn thai. Sampai tunduk kat kaki umpama dpt blessing. Iols sukaa Msia lagi. MLaysia muchhhh better. Kalau iols rimas duduk negara mcmtu, mcm negara tahun 90-an ajee gaya .. mcm takde development haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2022 11:42 PM | Show all posts
Uolls know the girl's dad tu penasihat SB kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 04:54 PM GMT+8 , Processed in 0.067707 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list