CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

"Tak Tahu Untuk Apa Atau Pergi Ke Mana,"-Khai Bahar Tak Nak Beli Kereta, Rela Naik LRT

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 07:40 PM | Show all posts
Edited by faraway1 at 14-1-2022 06:44 AM
Suchi replied at 14-1-2022 12:40 AM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Orang Korea memang camni, my Korean friends time summer, 3 jam lebih pergi balik pun sanggup jalan kaki pi kedai..

Kalau me, maaflah dengan anak lagi, so keta penting.

Sekolah anak 600 meter pun me hantar naik keta nak nak bila snowstorm, angin kuat atau hujan..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dah ada anak bini baru nak belajar bawak kereta, x cekap dah. Dah la duduk ibu kota yang pemandu semua pelesit, parking kecik.
Kalau ada anak bini, mak bapak ada penyakit yang kena ulang alik hospital, susahnya nak kena cari kenderaan awam bagai. Dah la bas, lrt, ktm tu  lembab, tak tepati masa & trip jarang2.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaa..x gentlemen lah ni....patutlah xde awek..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Jalan kaki kat korea atau jepun lain oi... Kat sini panas lit lit... Lecah terus.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
"Saya tak ada kemahuan nak beli kereta sebab tak tahu untuk apa atau mahu pergi ke mana,"

Hahaha for me pulak.. Penting ooo kenderaan sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 14-1-2022 07:40 PM
Kalau dah ada anak bini baru nak belajar bawak kereta, x cekap dah. Dah la duduk ibu kota yang peman ...

Jap dia tak pandai bawak keta ke? Tp iols mcm penah baca berita dia menang lumba keta toyota kat trek bbrp tahun lepas. Time tu ada artis2 lain gak berlumba mcm wani hasrita, janna nick, nabil bagai.
Maybe dia ada keta tapi malas nak bawak kot, baca komen2 kat fb ada je abang2 grab yg penah bawak dia. Katanya baik je tak sombong tambang RM30 tp bayar RM50.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 14-1-2022 07:40 PM
Orang Korea memang camni, my Korean friends time summer, 3 jam lebih pergi balik pun sanggup jalan  ...

Oh mmg budaya dorang rupanya patutla badan slim belaka.
Org malaysia yg g melancong kat korea pun selalu merungut penat hahah sbb sana byk guna pengangkutan awam je so kena la byk jalan kaki.

Kat malaysia ni selain faktor cuaca boleh buat kita rentung tgh jalan tu, faktor keselamatan.
Ade je org jahat takleh tgk org senang huhu kang jln kaki sorang2 tak memasal kena itu ini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dejure replied at 14-1-2022 01:27 PM
I pon lebih prefer nak public trans dan e hailing dari ada kereta ni..senang rilex xpayah nak peni ...

Same lah...public trans atau motor je.....duk kl dgn jem bagai nak gi keja ngadap jem balik ngadap jem....org yg bukan penyabar mcm I nih mmg taklaaaa....kalo balik kmpg je guna keta hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
cikpisang replied at 14-1-2022 01:35 PM
Ye ye je lah tu. Entah2 takut nak drive

Mustahil la dia tkut nak bawak kereta. Dia joint lumba kereta toyota ke apa entah yg ada nabila razali wany hasrita nabil syuk yahya sume tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tahu la dia urus keperluan kehendak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
okedbiru replied at 14-1-2022 01:45 PM
apa punya pemikiran lah  . kete ni keperluan tau...sakit pening parent, even dgn kau2 skli sang ...

PA DIA DATANG PICK UP!! Haaa ko ada PA?
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 08:53 PM | Show all posts
duduk bandar senang
kawan aku dah ada anak bini pun takde kereta lg

tp klu mcm aku duduk kampung ni susah takde kereta

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la mcm tu.. kdg2 naik public transport , grab lagi mudah. Call je dah sampai. Tak payah pikir nak parking bagai... Tp mentaliti malaysian, ada kereta besor, banyak duit..  takde kereta besor, miskin..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak pakai kereta, sewa je.. apa susah... Tak payah pikir maintenance, insuran, bayar bulan2..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
OK Khai....
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah tu. Tiada keperluan kalo dok bandar senang naik public transport. Ada kawan i elok je tak de kereta. Byk save duit. Bila trip naik kete kwn pandai2 lah tong2 duit.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:14 PM | Show all posts
pinkzara replied at 14-1-2022 02:02 PM
dia ni sesuai kahwin dgn perempuan mcm wife izzue islam atau wife Aaron Aziz. Wife uruskan kerjaya ...

aah.. sebab dia pon nmpk jenis good2.. tp bukan heshe sesuatu ke
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:15 PM | Show all posts
Piramida replied at 14-1-2022 07:51 PM
"Saya tak ada kemahuan nak beli kereta sebab tak tahu untuk apa atau mahu pergi ke mana,"

Hahaha fo ...

mingkin dia xnak berhutang.. tgh kumpul duit nak beli cash kot...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:30 PM | Show all posts
Suchi replied at 14-1-2022 01:40 PM
Org malaysia je selalu kalut rasa keta tu keperluan penting padahal bersepah je org lain hidup sel ...

Faktor cuaca jugak. Kat sini panas melekit heheh
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tunangku replied at 14-1-2022 04:41 PM
Biasanya grab ni time pick hour je lmbt kan
Time biasa2 cepat je
Maybe dia bole book awalla klau n ...

Peak dik peak
Pick tu pilih2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 07:04 AM GMT+8 , Processed in 0.074859 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list