CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 431|Reply: 5

3 Polis Ditahan Peras Ugut Jurujual Kereta, Berdepan Penjara 10 Tahun

  [Copy link]
Post time 13-1-2022 04:38 PM | Show all posts |Read mode
Tiga anggota polis ditahan di Ampang kerana memeras ugut seorang jurujual kereta.


Polis daerah Ampang berkata, jurujual berusia 30 tahun itu ditahan di sepanjang Persiaran Pandan Prima pada 11.30 pagi Selasa.


Katanya, dua anggota unit peronda motosikal menggeledah telefon jurujual itu dan mendakwa dia telah melakukan kesalahan kerana dia memiliki dokumen tertentu, walaupun mereka tidak menyatakan apa.




Gambar hiasan




“Suspek kemudian meminta sejumlah wang untuk menyelesaikan masalah itu. Kerana takut, pengadu menyerahkan wang itu melalui pemindahan dalam talian,” kata mereka dalam satu kenyataan.


Tiga anggota polis berusia 36, 40 dan 44 tahun itu, masing-masing berpengalaman lebih 10 tahun, ditahan semalam.


Mereka direman sehingga 16 Jan dan disiasat atas penglibatan mereka dalam kes ini serta kes lain menggunakan modus operandi serupa.


Siasatan dijalankan mengikut Seksyen 384 Kanun Keseksaan kerana memeras ugut, yang boleh membawa hukuman penjara sehingga 10 tahun atau denda atau sebat, atau kombinasi, jika sabit kesalahan.




Sumber: Suara Merdeka
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-1-2022 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg elok baik, baik la. Yg takde etika malas gheja nak duit senang buat busuk nama je..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha pulis buduh.

Kene la dgn pangai bangsat kau Pau orang.


Apa ke bangang amek rasuah/pau pakai online transfer???

Kau nak buat apa dgn online transfer Tu? Bayar income tax? ????
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:29 PM | Show all posts
sukanya hati aku baca berita ni

sila sebat bontot polis tu kasi hancur jgn kesian2 ya

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya dengar yg selalu jadi mangsa indon² bangla². Tapi tak report sebab kosong takde permit.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 09:04 AM | Show all posts
10 tahun lebih dah experience

bukan budak2 cap jari tak kering lg

nak kesian pun tak boleh bodoh dicari sendiri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-10-2022 02:38 AM GMT+8 , Processed in 0.081253 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list