CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1439|Reply: 2

Money Heist: China Bijak Cetak Duit Sama Dua Kali

[Copy link]
Post time 24-12-2021 06:06 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 24-12-2021 06:12 PM

Kerajaan tak cukup duit? Menteri rasa nak songlap sikit? Kalau dulu kerajaan PRC susahkan rakyat sendiri untuk widthraw duit sendiri, kini ada trick baru diorang buat dan kantoi (tapi news tak keluar, kerajaan keluarkan penafian sekali je dan lepastu semua senyap). Renminbi "palsu" bernilai trillion di China didapati sebenarnya "tulen".



Dicetak sendiri oleh China Banknote Printing and Minting Corp (CBPMC). Semuanya tulen termasuk nombor siri. Maknanya setiap nombor siri dicetak pada dua wang kertas, satu untuk kementerian kewangan dan satu lagi untuk pengurus besar CBPMC yang kemudiannya forwardkan duit kepada saudara mara keluarga Zhongnanhai (Keluarga-keluarga dan kerabat enggang di China yang pegang kerajaan), yang kesemuanya bernilai trillion untuk diforwardkan kembali kepada kerajaan atau juga disonglap sesama mereka.



PS: Menteri kita hijau lagi ni. Tak perlu rasuah, tak perlu penggubahan wang haram, tak perlu yayasan kutip derma, tak perlu cipta agensi pelaburan acah-acah bangunkan negara. Print duit sama dua kali je.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-12-2021 06:25 PM | Show all posts
kalo 5x cetak pun aku rasa nk kantoi pun amik masa juga...
yelah BNMesia pun org dia gak
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 06:27 PM | Show all posts
btw...nice content gituwww...ade link share....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:29 PM GMT+8 , Processed in 0.193000 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list