CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 2115|Reply: 7

Covid-19: Done Booster. Sinovac + Pfizer. Setakat ni masih okay.

  [Copy link]
Post time 20-12-2021 09:09 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 11-1-2022 07:25 PM

Dua dos Sinovac. Sekarang 1 kali booster pfizer. Ambil pagi tadi dia check blood pressure 159. Still proceed. Muda lagi, tapi suspek darah tinggi stage-1 dah I ni nampaknya walaupun belum official, maybe sebab bertahun berjaga malam (tidur lewat). Juga ada asthma hari2 sedut okay. So "menarik dan merisaukan la juga" nak monitor kan? ada sakit masih ambil Pfizer (mRNA vaccine).



Setakat beberapa jam ni, tak payah pakai aluminium foil pun. Dan badan I belum dapat signal 5G seperti dipopularkan kebanyakan skeptik Pfizer.

Juga badan masih okay, belum ada bengkak sana sini, yang biasa bakal berlaku selepas dua tiga hari. PS: Masa dos 1 dan 2 Pfizer, ramai ahli keluarga/ kenalan/ jiran yang bengkak, ada kat lengan ada kat kaki bagai sebelum ni, tapi doktor kata bukan sebab vaksin. Nasib semua pun sembuh dan tak berpanjangan.

Harap tiada apa-apa lah, sebab lupa baca doa sebelum serah borang, tapi siap sempat sudahi dengan alhamdulillah lepas kena cucuk. Selepas musibah covid dan sekarang banjir (dua-dua tu tak kena pada I, setakat I, harapnya selamanya tak kena), tapi I sekarang lebih redha dan humble, sikit-sikit mula hilang ego dah, prinsip hidup dah berubah, usaha je, lain-lain jika ada.. ada, tiada.. tiada, ada kemudian tiada, tiada kemudian ada, tu semua I anggap sebagai kisah-kisah kehidupan.

Ya Allah, berikan hamba kerdil mu ini kesihatan dan keselamatan ya Allah.

Ambil 10am:
1st Day (9pm): Still okay. Tempat point kena cucuk je rasa sakit normal macam orang lain juga.
2nd Day (5:30pm): Semalam tak boleh tido, panas badan macam nak demam tapi tak demam. Sepanjang pagi rasa berat lenguh-lenguh badan. Start petang, semua sakit macam dah beransur hilang. Okay dah. Dalam keadaan/ mood kebah. Uh malam je simptom semalam/pagi datang balik.
3rd Day (7:17pm): Sebelum Isyak semalam telan panadol sebiji, guna pillow massager kat belakang 15 minit. Harini okay. Tapi bila guna mesin check darah tinggi, time kena cengkam tu ngilu dari bahu hingga hujung jari, kejap je tapi ni tak normal. Selain dari tu, semua okay harini.
4th Day (11pm): Semua okay. Selesema sikit je.
6th Day(7:30am): Ok dah kot setakat ni. Kita tunggu dos ke-4 pulak.
2nd Week: Hampir empat hari panas area tepi kanan belakang leher. Suhu dahi 36.6. Biasa suhu I macam vampire je.
3rd Week: Ulcer depan mulut. Hampir 10 spots bintik gelembung putih ulcer. Seminggu pedih2 mulut panas je. Suhu dahi 36.6.
4th Week: Alhamdulillah semua okay balik.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 21-12-2021 03:10 AM From the mobile phone | Show all posts
ai booster 2 disember lepas. 2 sinovac + pfizer. alhamdulillah ok ja setakat ni..

sister ai 3 dose pfizer pun ok ja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 06:39 AM | Show all posts
report back in few weeks ok guys.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols 28hb ni appt booster
Tgk laki iols melepek last month
Takut plak iols
Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa bengkak jugak la kat lengan. Tapi ok takda apa je rasa nak demam tapi tak demam. Yang paling ketara beza ialah tempat inject tu itchy. 4-5 hari jugak
la. Garu slow2 je sebab bengkak kan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2022 05:29 PM | Show all posts
haritu terlepas appointment for booster sbb time weekdays tak dapat nak pergi. appt kt mysejahtera hilang pulak dah takleh nak update / tukar date.

i tunggu je la klu mysejahtera set another appointment. malas nak serah diri sendiri kt klinik.

i doa kat Allah tunjukkan jalan yg sepatutnya, and mohon perlindungan dr sebarang mudarat related to vaccine.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2022 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sinovac n tak booster pun. bila baca mcm2 side effect mrna vaccine, mmg syukur sgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2022 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Officemate aku 2 AZ.nadi dia jadi laju. Duduk sesaje pun laju.kalau naik tangga sampai tingkat 3 lagi laju. Dia tak boster.takut katanya.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

Forum Hot Topic

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-8-2022 12:13 PM GMT+8 , Processed in 1.592837 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list