CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3184|Reply: 114

Malaysia Era 80-An Adalah Negara Sebenar Sebab KFC Hidang Carlsberg?

  [Copy link]
Post time 9-12-2021 05:31 PM | Show all posts |Read mode
Gambar hiasan



Tular di Twitter ciapan seorang pengguna yang berkongsi pandangannya mengenai penjualan arak di restoran makanan segera terkenal, KFC.


Pengguna Twitter dikenali sebagai Lucius Maximus @Icsmxms itu mendedahkan sekitar era 80-an, KFC pernah menghidangkan arak dan menyifatkan negara ketika itu seperti sebuah negara yang sebenar.








Melihat ciapan pengguna Twitter tersebut, orang ramai mula membidas dengan memberi pandangan masing-masing mengenai perihal sensitif itu.









Kredit foto: Twitter




Bagaimanapun, menerusi carian Murai.my terkini mendapati akaun tersebut tidak lagi kelihatan di laman Twitter dipercayai telah dinyahaktifkan olehnya.




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Triggered terus ummah holier than thou.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau nak kau sebut
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Beer pun nk kecoh, 7e n 99speedmart pun jual. Pi la beli minum mcm anjing
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa
Skang kene self service
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Minum arak baik untok kita







http://youtu.be/weRFhrWY5Yg

P/S: masa tu belum ada perintah bungkos kepala lagi tau, bila Revolusi Iran berjaya bawak imej moslemah bertudung baharu Malaysia tetiba rasa perempuan mesti bertudung, sebelum era 1980-an tak payah pakai tudung, cuba tengok felem P. Ramlee yang scene perempuan pergi mengaji tu, bungkus kepala hala-hala selendang tu jah.

take beeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr!!!!!

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:07 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 9-12-2021 05:57 PM
KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa
Sk ...

Kannn.. Masuk dalam je bau ayam semerbak. kita dok diam je, dia datang serve. Bila makan je dengar ketang ketung berlaga pinggan garfu pisau. Time2 dapat makan KFC terasa cam golongan kayangan.

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:07 PM | Show all posts
kesalahan kepada rakyat kerana salah memilih pemimpin
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:13 PM | Show all posts


Dinner plate cuma $4.95. Skrg dekat RM20 kan?
Ok. Aku nak kembali ke zaman tu. Barulah negara sebenar.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
ultra78 replied at 9-12-2021 06:13 PM
Dinner plate cuma $4.95. Skrg dekat RM20 kan?
Ok. Aku nak kembali ke zaman tu. Barulah negara seb ...

#rinduzamanatokcowijau RM50 penuh satu troli
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:16 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 9-12-2021 02:17 AM

Ummat ni dengar sahaja nama arak terus fikir mabuk dan membunuh. Betul betul otak sudah dibancuh oleh lobai!
Cuba bandingkan negara peminum arak dengan negara bukan peminum arak?
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by umbut at 9-12-2021 06:33 PM

Turki selamba minum arekkkk.
Ko jgn tweet camtu. Habis ko kena hencap mulayu lobai jadian.hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
murahnya rega thn 80an..alah ruginya xhidup dizaman tu..zaman skrg semua mahal..tp kepsi awat dorg xbuat drive thru..i suka loaded potato bowl jerr..tp kalau dh smpai kt kepsi beli lain pulakkk..kalau area umah ada drive thru kan sng..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:35 PM | Show all posts
cmf_premierleag: KFC zmn 80s dulu siap table service lagi hokehhh....duduk2 je terus org dtg tanya nk order apa Skang kene self service


Hahahahaha..i sempat time masih guna sudu garpu. Sos thai life tu pn xmasok grocery store lg. Tp dh kna bratoq kt cashier.

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 9-12-2021 06:35 PM
Hahahahaha..i sempat time masih guna sudu garpu. Sos thai life tu pn xmasok grocery store lg. Tp d ...

Akak suka sos cili botol kaca KFC tu, boleh curik-curik botol bawak balik rumah agittewww
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:38 PM | Show all posts
Melayu isley pantang dengaq arak & babi. Terpaling haroommmmm. Rasuah xpa
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:42 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-12-2021 06:38 PM
Akak suka sos cili botol kaca KFC tu, boleh curik-curik botol bawak balik rumah agittewww

Lg senang nk curik kalo p kepci 2 tingkat ya auloh.ampon kn akuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Thunderclouds replied at 9-12-2021 06:42 PM
Lg senang nk curik kalo p kepci 2 tingkat ya auloh.ampon kn akuu

Anggap sahaja lah souvenir hotel agittewww
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
I sempat merasa time ni tapi time ni oran gkaya pun tak mampu makan kfc selalu.  Bila dapat gaji once a while my parents bawa la i ngan brother makan kfc kat pj state tu.  Tak de lak derang order beer tapi fanta strawberry (yucks).  Bila dah tambah adik2, tak de bawak dah makan sana.  Bila sebut nak kfc mak beli tepung goreng kfc dlm kotak brown tu lepas tu goreng ayam seekor tapi tak sama rasanya  huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2021 06:55 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 9-12-2021 06:45 PM
Anggap sahaja lah souvenir hotel agittewww

Potayto, potahto gituhhh..What difference does it make?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Pian Cecupak meninggal dunia
annadonnaPian Cecupak meninggal dunia
Views : 5022 Replies : 86
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 57557 Replies : 1909
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52513 Replies : 367
Dato Seri Mahadi 34 tahun
akumakDato Seri Mahadi 34 tahun
Views : 81567 Replies : 120
Netizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
ToungeSoupNetizan Marah DSV Gelar Anuar Zain ....
Views : 6791 Replies : 122
Bapa Danush cakap berpisah sementara bukan cerai : Selepas 18 tahun hidup bersama, akhirnya berpisah sementara? Ex menantu Rajinikanth
ZaienBapa Danush cakap berpisah sementara buk
Views : 1883 Replies : 46
AKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF, AMELIA HENDERSON]
eddlisa_uyukAKASIA : KISAH CINTA KITA [AEDY ASHRAF,
Views : 7248 Replies : 74
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 50051 Replies : 1158
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 313 Replies : 31



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 04:55 AM GMT+8 , Processed in 0.105141 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list