CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 14595|Reply: 128

Awal Ashaari Perli Produksi Melodi? Kaw-Kaw Punya Sampai Padam Posting

  [Copy link]
Post time 6-12-2021 01:42 PM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini pihak Melodi TV3 ada memuat naik iklan jawatan kosong mencari wartawan penyiaran.


"Kami mencari Wartawan Penyiaran bermula January 2022, Boleh emailkan resume teammeloditv3@gmail.com," tulisnya.




Foto: IG


Perkongsian tersebut mendapat reaksi dari Awal Ashaari.








Pengacara dan pelakon itu seolah-olah memerli dan memberitahu tugas sebenar jawatan yang ditawarkan.


"Salah job title tu. Lebih tepat kalau “Kami mencari Wartawan Penyiaran AKA Wartawan lokasi AKA Floor Manager AKA Script writer host AKA driver, AKA cameraman AKA editor AKA switcher” baru betul," tulisnya.


Difahamkan tak lama kemudian pihak Melodi telah memadam posting berkenaan dan memuat naik posting baru.


  



Betul ke seperti dakwaan Awal? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sentap kena buang dr melodi ke noksss
Tapi mmg ko n jana nik x best pun
Sejenis mgacara skema.
Ni melodi tau. Kena la happening
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 02:10 PM | Show all posts
takleh move on ke
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak rasa awal perli. Mmg gitulah hakikatnya bila bekoje dgn team iteww.. awal tu bergurauu..tp team melodi sentap kot or bg gambaran xbgs kpd org luar. Tu yg dorang delete
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 02:37 PM | Show all posts
Selalunya gitulah companny expect kita multitasking dgn gaji yg ciput mana org tak mental nowadays
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tv3 mmg dr dl gitu la
Job scope bagi satu2 jawatan tu berangkai2
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
yg Awal pun, ko dah bertahun2 kot dpt kontrak jadi pengacara Melodi tu walaupun x best mana..pastu kena terminate,dendam plak..kot kalu smpi skrg masih jadi pengacara Melodi tu, ko nak ke perli2 gitu? Ntah2 ko biar je, x cakna pun dgn org yg kena tindas..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:03 PM | Show all posts
Edited by ketipongtipah at 6-12-2021 09:08 PM

Bekalan nak jd Diva AA...
Kuuat membawang eh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
no_el replied at 6-12-2021 01:48 PM
Sentap kena buang dr melodi ke noksss
Tapi mmg ko n jana nik x best pun
Sejenis mgacara skema.

Mestilah sentap..rumah baru kos renovation dah kena tipu beratus ribu..dulu jd pengacara melondeh at least ada juga pendapatan..dia ni apa produk yg ada.nk kata jd duta sana sini pon tak,wlpn rajin dpt undangan dari branded2 butik..nk jual produk xlaku pula..i rasa ni salah sorang artis yg bakal mohon rumah ppr bila dah tua nnt
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:08 PM | Show all posts
biasalah kerja swasta..
job description pendek ja, tapi bila dah kerja baru tau luas nya job scope tu
ad hoc tasks konon.. tapi mcm hakiki ja tugasan tu ..
eh terlepas luahan perasaan pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tp kalau jd wartawan xkan sekadar baca script je. iols rasa script tu pn mmg wartawan kena prepare sendiri aka cari berita pastu cari berita pergi drive sendiri.. dah tu nak korek berita dr ig retis je ke..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa korang kutuk Awal.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi kenapa awal yang korang kecam? Adakah sebab dia peponen dan mengacara tak best... Ehh memang betul pun, akak takde pun nak kata korang salah sebab kecam dia, memang selayaknya pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dejure replied at 6-12-2021 03:06 PM
Mestilah sentap..rumah baru kos renovation dah kena tipu beratus ribu..dulu jd pengacara melondeh  ...

Dah la rumah baru tukar kontraktor pun tetap la hancur. Bakalan jadi istana kokdiang 2.0..

Rumah tu orang cina kata soi, dah ade tanda2 tak elok di diami... Tapi peponen apa nak heran asalkan boleh berangan renovate rumah ala2 yistana
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Yihhhh sangkaknya TV3, email pun masih pakai gmail ke? Takde ke email url sendiri? eeeee... Baca nama email ni saja dah boleh agak dah tak payah la nak hantar resume.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:24 PM | Show all posts
halahhh standard la tu buat keje di luar bidang hakiki..kat mane2 pon ade
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kja lain pon byk cmtu.. semua hg
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:31 PM | Show all posts
tp kerja swasta mmg gituu. jobscope sentiasa berantai
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat pengetahuan luas gosip rentis neh senang je
Tibitigah dtg je jenguk bodgos. Pilih je memana poremer yg chuols bekenan, pm la heshe
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 03:36 PM | Show all posts
poster pun carca marba. kejap bm, kejap bi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 03:26 AM GMT+8 , Processed in 0.088630 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list