CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 14346|Reply: 457

bipolar mom.Im paying it forward. anyone looking for a wfh job?maybe i can help pulak this time. pls head to last page.TQ for all of your doa!-open space for mental health sharing

  [Copy link]
Post time 29-11-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by nia_salina at 27-3-2022 12:27 PM

EDITED 17/2/2022hi everyone!sblm ni i de mention if anyone ada WFH job yg i can do for fast cash pls PM me.I humbly request for help.TQ so much dkt those yg help me out privately especialy kt bod ni.only tat i stil tak dpt job yet and i kena rush to pay something hence why im posting here as i mite lose something and to help my fam out with groceries n stuff.i dh segan nk mtk tlg but terpaksa.so kalau ada any let me know ye.
oppurtunity doest come easy for me since im outside KL selangor even i dh byk aply.awaiting for this one intw i want so badly!but the good thing is i dh dpt 2 job translating from my shopee so means ada la org notice iklan service i the bad thing nya shopee pegi delete iklan i harini!dah tkle nak up balik dah. .at the mean time i help my fren babysit their kids sbb babysiter theyall kuarantin and i dpt tajaan laptop.i beyond syukur for this sbb i dh lama tak get smethg for myself.

i hope overyone is ok.its been quite lately.
EDITED 28JAN
tak sangka banyak betul reader bod i sampai 6k+ eventho only a few reach me personaly ..adakah i ada stalker
anyway i hope that everyone who read this dan yang mmg ada kat bod ni dlm keadaan sihat mentally.its been tuff for me but im still okay.if can pls spread to those yang mana tau nak donate kids clothes kat i ..boleh la reach me out ye.im still jobless. its making me emotionaly drain..terpaksa mtk tlg org just to buy groceries and such..its painfull to be like this.i hope semua yang baca ni dipermudahkn segala urusan ye.
may all be well for all of us.
edited 21jan
pls share any jobs posible ye.i nk aply as many as i can. i dh aply alot dh. i dh update shopee also ye. pls spread n folow if u can. i dh serabut dh i need to get some jobs n income fast .doakan i ye.
edited 18hb.
hi i nak mtk if i ada ssh kn any forumers with my stories. and i apriciate evry sharing here.if anyone still ada nak send kids baju org jobs info kt i pls pm me here or shopee ye. tq tq so muchhhh for evrythg
edited 11jan 2.20 am
haih i a bit down sungguh for no reason malam ni i ovethink pikir pasal wat am i gona do to help my husb my kids out..atlis how to help him with groceries ke...i serabut bila i have to catu evrythg..tiba rasa down, anxiety  memikirkan akan datang. i mcm tkde mood nk do anythg. so im gona be s.r for a while. if anybody nak share  with me anythg contact me kat shopee ye. i always willing to listen ok  no problem..no matter i ada masalah ke tak..im there..

shopee : madershaf13
edited 7/1/2022 1.30pm.
i is stress out bout jobs..n finance..haih .tq yg bg info on wfh jobs. smua i dh aply dh... doakan i dpt ye .
edited 30/12/ 2021 2.17am
my emosi bit tak stabil tonight since tadi i told my husb i got notin to cook dh ni tomorow..he said he oso got no money...but we will go tru this. biasalah ups n down.
------------------------------------------------------------------
i tak tau kt mana nk meluah. im a mom.  i ada mental health problem. bukan self diagnose ye. i need help.. pls read on..i ada depresion,Anxiety n adhd. Last time i pegi jumpa psy i was diagnose with BPD pulak other forumer advise me to share here .Mana tau i can get help i need and even listen to ur mental health story as well to know how u deal with it. i can tell u my story too on how i deal with it n how i seek help profesionaly.

About 2 yrs ago i berenti keje dari kerja yg i tot will last until i retired n ajak my husb n kids balik kg due to my mental health yg worsen. Alhamdulilah it was the best decision. But then pandemik happen..

Actualy masa i pregy my last one on 2019..my second daughter kena langar lari depan rumah.dgn preggy nya nk jaga anak patah kaki lagi.. my mental health start worsen. then pandemik pulak..my husb baru stat balik kerja tp ada this n tat problems smpi nk beli pampers anak pun tk cukup duit.i tak suka cerita kt org yg kenal coz ppl who knows u tend to judge u..dh la judge..tlg pun blm

so if anyone can help me , if u know any  jobs...especialy WFH basis pls let me know. mana lah tau kot ada forumer yg nampak kt mana2.why WFH? sbb my todler n my mental health condition and i duduk kg. so the job opurtunity is not so big.

and i perlukan bantuan kewangan sedikit..boleh PM i ye.. i bukan scammer .i dh 10yrs+ aktif dlm forum.bukan s.r..ni 1st time i mtk tlg dlm forum mcm ni.becoz i realy need to help my husb out now for the time being je to buy groceries n to pay pending bills especialy pending house rent.we shld be ok by next year insyaalah.

edited 3/1/2021.happy new year semua!semoga tahun ni lebih baik untuk kita semua!checkout my shopee ye .search madershaf13/SQ kids bondoru

sambung below..



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nia_salina at 25-12-2021 08:50 PM

..im good in writing,translating, customer service...etc.but not selling. i bukan e-mengemis ye pls dun get me wrong.but im just a desperate mom requesting for help.if anyone can help me a little financialy pls PM me utk penerangan or if u need proof. im sory if u dont like this but pls dont judge me but instead pray for me okay.

i taknk org yg kenal tau n judge me tats why i use forum platform. nanti my mental health worsen. and i will return evry favour i receive. Insyaallah i will.

and if u all ada kids clothes yg tak pakai tak tau nk campak kt mana boleh PM me coz i collect for sell n giveaway ..i ada shopee kids prelove shop tapi lama tak update. i wanna become aktif again insyaallah. Doakan i ye!

update : i dh dpt training Mdec Glow.Insyaalllah next mth start. so boleh la stat learning on how to WFH. i got a few job from home juga. soon to start. kalau ada yg nak tau how blh PM me. i will aktif my shopee shop balik on kids prelove soon. doakan i ye! hopefuly tahun depan ni lebih baik untuk i and everyone. i doakan u all semua urusan dipermudahkn. tq for reading!!!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
It's good you reach out for help..i pon xleh suggest mane2 vacancy...maybe you can try freelance work platform like fiver since you good in writing.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 29-11-2021 08:40 PM
It's good you reach out for help..i pon xleh suggest mane2 vacancy...maybe you can try freelance wor ...

tq for understanding. i dh aply a few.hopefuly dpt reply soon. i even plan nk amik copywriting course nanti for tat. to i saja tanya sini if anyone tau kan. manalah tau. as i need financial assistance n job asap.
tq so much for responding
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
anyone ever aply for GLOW or perkeso programe maybe can share with me
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sally03tomato at 1-12-2021 04:28 PM

Paling ok kalau u buat class di rumah... Tempat i dulu kampung2 jugak.. dia buat kelas aktiviti tadika utk membaca, math n english.. murah je dalam rm30 sorg satu subject.. tak sampai 1jam per sesi.. n kelas untuk tahun 1, 2, 3.. sebab umur2 mcm ni senang nak ngaja.. boleh tambah income..

I tgk kelas kalau budak2 tadika.. 30 minit je belajar.. 15 minit rehat.. 15 minit lg buat activiti dorg suka mcm suruh dorg bercerita ke color2 ke.. tp budak2 ade improvement jugak

Lepas tu ade yg buat art class lah, baking clas lah utk budak2... Kelas mcm ni pulak buat once in a while... Bukan terror sgt pun cikgu2 dia.. to ramai join sbb nak bg budak2 happy n exposure
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sally03tomato replied at 1-12-2021 04:27 PM
Paling ok kalau u buat class di rumah... Tempat i dulu kampung2 jugak.. dia buat kelas aktiviti tadi ...

dulu sblm pkp i buat kelas english. lpstu after pandemik my mental health bit worsen and i stop. so i plan maybe next year i akan open balik once i btl btl ok. tats y im focusing on nk buat kerja sndri ..i mean i love kids but now is not the good time sbb i nk focus on nk setelkn all my pending isu dulu. tq tq so much it is a great sugestions
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi sis..i xde keje kosong yg boleh offer. Tapi maybe i boleh tlg sikit part lain. Meh pm i ye
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 29-11-2021 06:04 PM
..im good in writing,translating, customer service...etc.but not selling. i bukan e-mengemis ye pls  ...

Cuols bole baca artikel ni. Dalam komen ada sekali komen dari confenssor. Semoga bermanfaat

https://iiumc.com/buat-kerja-online-dapat-upah-dalam-usd/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang ni part 2. Cuols kena baca dlm pesbuk. Byk komen dari org2 lain share perkara yg sama.

https://iiumc.com/buat-kerja-online-dapat-upah-dalam-usd-ii/
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
zuri154 replied at 1-12-2021 10:27 PM
Cuols bole baca artikel ni. Dalam komen ada sekali komen dari confenssor. Semoga bermanfaat

https ...

ya Allah hahahha actualy i carik artikel ni haritu. tp jenuh la hai nak skroll kt iium punya fb nak carik. i siap PM iium kt fb lagi tanya boleh tak tlg carik. dia pun tkle cari sbb byk sgt. tq tq so much!!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-12-2021 11:02 PM | Show all posts
laradelara replied at 1-12-2021 10:20 PM
Hi sis..i xde keje kosong yg boleh offer. Tapi maybe i boleh tlg sikit part lain. Meh pm i ye

i de pm tapi cari pm ni pelik sikit kadang taip2 hilang haha. hopefuly u recv
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 1-12-2021 11:02 PM
i de pm tapi cari pm ni pelik sikit kadang taip2 hilang haha. hopefuly u recv

Ada dpt.. Moh lerr kita borak sinun ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi u..
InsyaAllah i harap dipermudahkn urusan u n family..
Semoga u dpt keje yg sesuai dgn u..
I doakn anak2 u membesar dgn sehat.

InsyaAllah tuhan uji org yg die syg u..
Setiap ape berlaku mesti ade hikmah di sebalik nye

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2021 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
missyL replied at 3-12-2021 02:11 PM
Hi u..
InsyaAllah i harap dipermudahkn urusan u n family..
Semoga u dpt keje yg sesuai dgn u..

tq tq tq!! u always so thoughtfull
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 3-12-2021 06:05 PM
tq tq tq!! u always so thoughtfull

Welcomed u..
Semoga thun hadapan ade sinar yg cerah for u n family
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 03:15 AM | Show all posts
Allahu..sabar ye dik nia..

kaka xde job nk offer tp i can give some idea besides yg forumer dh letak kt atas..pki apps GOGET dia ada PT works yg blh WFH..

utk depression n anxiety ni…try utk kekal dlm bwuduk…sebab ada kajian kata bila kita splash air kt muka..dia ada tenang effect (which our prophet saw dh ajar sejak 1400++ sblm masehi) utk kita amalkan sbb tu org selalu splash air kt muka bila tgh dlm panik ke apa ke kan..dlm movie pon tunjuk benda sama,tp kita xrelate dgn wuduk..walhal ut actually comes from ablution practice yg nabi dh ajar..bila marah bila xtenang..ambilla wuduk..

another thing u can do is to get morning walk..

walking ni mmg ada elemen therapy..
sbb tu dlm movie omputih diorg suka take a walk bila serabut..

actually mmg bagus pon jln2 for 10-30min pon dh cukup.pusing keliling rumah pon dh ok..

depression level u ni kaka rasa still manageable..so kaka suggest yang ni try buat dulu apart from keeping a gratitude journal…

klu xperlu makan ubat..then try not to..sebab ubat2 gini ada side effect lain..long term..
tp if still kena makan..then try reduce the dosage from time to time..

bykkan ngaji or pasang al quran 24/7 kt rumah…kaka finds this too helps..

mukjizat al quran ni works wonders…antara punca org skrg ‘lost’ sbb dorg xback to basic.

too much chasing dunia fana..

try to reduce number you tgk socmed jugak..sbb dia mmg ada effect on mental health..

blh tgk cerita the social dilemma klu ada masa..then u will understand better what caused your anxiety..your depression etc

https://youtu.be/uaaC57tcci0 tgk min ke 1.03 onwards

kaka share ni supaya u dont feel alone and we are all in the same boat..

last but not least..
semoga Allah permudahkan urusan kita semua..aminnnn.hugssss!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 4-12-2021 03:15 AM
Allahu..sabar ye dik nia..

kaka xde job nk offer tp i can give some idea besides yg forumer dh leta ...

kakanorm!!! aww overwhelm baca. full of good advise. srkg dh reduce ubat cuma kena pegi jumpa psy mcm biasa. tapi yela pandemik ni apointment dh jarang2. tq tq so much kakanorm for the advise. Alhamdulilah mmg pagi mmg i praktik kan letak ice kt muka sbb ternampak kt tiktok pasal ni huhu.
tulah rasanya socmed pun mmg afect kt mental health tu yg ai betengek kt sini je tp nak tak nak kadang tebukak jugak socmed.
tq tq so much again kakanorm for ur wonderful advise. i will go n see docu tu ada nampak kt netflix. hugs kakanorm XO
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-12-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
i really hope if anyone read this can help me out. i still have a few things yg pending lg. and if u all baju terpakai yg masih ok especialy kids clothes n chidlren book yg tak tau nk campak kt mana do PM me ye
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2021 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nia_salina replied at 5-12-2021 04:01 PM
i really hope if anyone read this can help me out. i still have a few things yg pending lg. and if u ...

Salam sis. Apa kabor? I pm u ye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.132082 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list