CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 7235|Reply: 136

Lelaki Di Ipoh Maut Dicekik Sebab Dituduh Curi Pembesar Suara

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 02:40 PM | Show all posts |Read mode
Tular rakaman video seorang pemuda dicekik hingga meninggal dunia oleh tiga lelaki lain kerana disyaki mencuri pembesar suara milik salah seorang daripada ketiga-tiga lelaki berkenaan.


Rakaman insiden yang tular dalam laman sosial Twitter itu dipercayai dirakam di hadapan warung pasar pagi di Flat Ashby Road, Ipoh.


Foto: Twitter




Menurut seorang pengguna Twitter zack_rockstar yang menularkan klip rakaman pergaduhan itu, kematian mangsa hanya dirakam dan disaksikan oleh orang ramai yang hanya berdiri di sekeliling mangsa tanpa memberi pertolongan.


“Beliau mati dicekik kerana disyaki mencuri portable pembesar suara yang tidak seberapa harganya. Kematiannya disaksikan oleh orang ramai, tidak kurang yang merakam video sepanjang kejadian sehingga malaikat maut mencabut nyawanya,” tulisnya di laman Twitter.


Jelas seorang lagi pengguna laman sosial itu nanmanjoi8715, mangsa adalah daripada golongan Orang Kurang Upaya (OKU) yang dikepung oleh tiga individu yang sihat akal fikiran.


“Musibat ni la yang cekik budak OKU tu sampai mati. Kalau jumpa kasi tibia ramai-ramai…buat malu orang Melayu…buat malu agama Islam,” ciapnya.







Tiga suspek difahamkan sudah ditahan oleh Polis Perak di lokasi kejadian bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.


Satu lagi rakaman video tiga lelaki menyerang pemuda dan dicekik sehingga meninggal dunia yang dikongsi warganet di TikTok.


Mengulas kejadian meragut nyawa itu, rata-rata pengguna Twitter menzahirkan perasaan simpati melihat mangsa yang tidak terdaya melawan pelaku dan meluahkan perasaan tidak puas hati kepada orang ramai yang hanya menyaksikan kejadian itu.


“Pakai songkok tapi tiada sifat kemanusiaan…yang keliling ramai-ramai tu tak rasa bersalah ke biar satu nyawa melayang?,” ciapan abukitol.


“Bila tengok balik video tu rasa nak marah dan kesian betul. Kejam gila kot pukul mangsa sampai mati sambal diperhati masyarakat beramai-ramai. Tiada siapa yang suruh bersabar,” ciapan ikarbertweet. -CARI


Sumber: Utusan Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tangkap skali semua perakam.org keliling yg tk buat apa2..psl dh mcm subahat bunuh tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:18 PM | Show all posts
semua subahat! tangkap semua!
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasi tali gantung ni.  Pakai songkok ala2 ustaz rupa tapi buat orang sampai mati.  Trngok wrestling banyak sangat!  Orang melayu asalkan tak makan babi je yg lain halal dibuat.   Buat malu je.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:26 PM | Show all posts
kesiannya dah lah disyaki. so belum confirm kan mangsa betul2 mencuri. kalau confirm mencuri pun siapa kah kauuu nak ambil tindakan sendiri. sampai hilang nyawa orang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejamnyerr
Harap polis dakwa sekali perakam giler
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:50 PM | Show all posts
Edited by Rajawali at 26-11-2021 03:58 PM

orang melayu ipoh ke?biasalah banyak yang perasan gengstar,sbb banyak makan kat restoran cina..harap semua yang ada di situ dihukum gantung sampai putus leher
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:53 PM | Show all posts
silapnya yg cekik tu melayu,kalo pencekik tu x melayu rasanya dah arwah dah si pencekik kena gomol dgn penonton
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Reminds me of zul farhan punya kes.Dituduh mencuri & kena belasah ramai2.Kena bunuh depan ramai saksi tp semua relax2 mcm tak ada apa.Si badan babi tu,bukak aje la ketayap tu.Elok anak atau cucu dia kena bunuh macam tu baru ada akal
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan mikropon aina abedul , spai mati orang kena gasak
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 26-11-2021 03:19 PM
Kasi tali gantung ni.  Pakai songkok ala2 ustaz rupa tapi buat orang sampai mati.  Trngok wrestling  ...

Dari 302 ujong2 tukar 304 bunuh tanpa niat, penjara 10thn jek
Dah bape byk kes bunuh dlm msia mcmni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:59 PM | Show all posts
mana video?

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:34 PM | Show all posts
batmana replied at 26-11-2021 03:13 PM
Tangkap skali semua perakam.org keliling yg tk buat apa2..psl dh mcm subahat bunuh tu..

SETUJU!
aje ngan biol memasing...konsepnya ambik video dulu, tular dulu..nak tolong? kim salam
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Herlina replied at 26-11-2021 04:34 PM
SETUJU!
aje ngan biol memasing...konsepnya ambik video dulu, tular dulu..nak tolong? kim salam

mungkin yg berada sekeliling tu..dtng secara 'individu'..kang dihempuk dek 3 orng tu...melainkan mereka 'ber tag team' sesama mereka vs 3 orng ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:52 PM | Show all posts
Skuau replied at 26-11-2021 04:46 PM
mungkin yg berada sekeliling tu..dtng secara 'individu'..kang dihempuk dek 3 orng tu...melainkan m ...

Tapi..kalau ambik gambar atau video dan terus serah kat polis ok la jugak. Apapun sy tetap rasa sebak ...baik la beredar dari situ kalau tak berani nk bantu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
“I cannot breathe”… serupa dgn Floyd yg ditekam leher dgn pulis
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakcik tu buat muka hebat acah2 dpt medal sbb berjaya tumpaskan pencuri tetapi sekseyn 302 menanti
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 04:59 PM | Show all posts
sedih bila terjadi perkara begini...mangsa bkn merogol..membunuh...kalau betul kesalahan yg dibuat membabitkan nyawa mungkin la..nyawa di balas nyawa..ni..sekadar speaker...Allahu...betul la manusia cinta dunia...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:00 PM | Show all posts

Aku Dengor La Kan Dulu

Flat ney mana yang mencikcurrr tu berator pelanggan kat luor pintu rumah.  Ade cleaner ofis kabo.  Sini la sarang GRO.  Ramei yang wat koje tu kat Ipoh.

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:02 PM | Show all posts
Allahu...salam takziah buat family mangsa...

keluarga pokcik songkok udah gelap masa depan kamu semua kerana gara2 tindakan kurang akal pokcik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 37295 Replies : 1438
CSM Pajak Gadai
kw131313CSM Pajak Gadai
Views : 0 Replies : 0
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 52054 Replies : 365
[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi
Rahah[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER -
Views : 4186 Replies : 126
Business Payment Processing Solutions (All In One Smart Payment POS Terminal)
CreditCardMesinBusiness Payment Processing Solutions (A
Views : 0 Replies : 0
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 49622 Replies : 1131
[For Sale] New township @ Genting Highlands
zilchminz[For Sale] New township @ Genting Highla
Views : 329 Replies : 16
[For Sale] Your beachside retreat @ Cenang, Langkawi
zilchminz[For Sale] Your beachside retreat @ Cena
Views : 53 Replies : 2
Social Chit Chat 6
sarah82Social Chit Chat 6
Views : 34882 Replies : 560



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 02:02 PM GMT+8 , Processed in 0.280519 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list