CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1832|Reply: 23

Hilang Jari Dilapah Ikan, Berpuluh Pengunjung Mandi Sungai Cedera Diserang Piranha

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 01:41 PM | Show all posts |Read mode
Argentina – Berpuluh-puluh pengunjung yang sedang leka mandi-manda di sebatang sungai di Argentina gempar apabila mereka diserang oleh kawanan ikan piranha yang menggigit dan mencederakan orang ramai, lapor akhbar The Sun.


Dalam kejadian tersebut, seorang remaja berusia 13 tahun dikejarkan ke hospital untuk menjalani pembedahan selepas jari kakinya dilapah oleh ikan pembunuh tersebut, manakala seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun hilang sebahagian daripada jarinya.


Kira-kira 30 pengunjung lain dilaporkan turut tercedera dalam serangan serentak dan secara tiba-tiba di Sungai Parana itu.




Foto: The Sun




Sementara itu, wakil sebuah kesatuan bagi anggota penyelamat di kawasan tersebut, Sergio Berardi berkata, serangan itu disebabkan oleh suhu yang tinggi dan kadar air yang rendah.


“Kami sering menekankan mengenai kepentingan untuk mematuhi arahan penyelamat terutamanya dalam kalangan keluarga dengan kanak-kanak. Kini, kita telah melihat kemusnahan yang telah diakibatkan oleh piranha.


“Apabila anggota penyelamat melihat seorang atau dua pengunjung digigit piranha, mereka akan mengarahkan pengunjung lain untuk keluar dari air. Namun, tindakan itu tidak mencukupi kerana ramai pengunjung berada di situ pada waktu tersebut,” katanya.


Tambahnya, anggota penyelamat bertugas ketika kejadian turut bergegas membantu pengunjung yang cedera, dan pada masa sama terdapat yang lain turut diserang.


“Ikan piranha sering berenang di bahagian beting sungai, jadi terdapat banyak serangan dilakukan serentak,” katanya. -CARI


Sumber: Kosmo

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 01:42 PM | Show all posts
Euwww mengerikan macam dalam pilem
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa: Euwww mengerikan macam dalam p ...

Masa awal2 filem dulu memang seram.maklumla otak pun masih belum matang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:30 PM | Show all posts
hoh ingatkan pirhana ni makan benda like bangkai ke.. so mmg makan juga manusia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 02:41 PM | Show all posts
Nom nom nom...burrpppp
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:29 PM | Show all posts
huuuuuuuuu scarry i thot kat amazon je and rupanya kat argentina pun ade ye

Don't cry for me argentinaaa....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ingatkan dia makan daging yg mmg da berdarah/luka, kalau xberdarah, dia xmakan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Nama sungai pun parana
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu ai tengok video katanya piranha makan orang tu mitos hoax semata mata.sebab deria rasa ikan piranha tertarik pada darah ikan je...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
scarynnyaaa wpn rupanya mcm ikan bawal jer
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:57 PM | Show all posts
org asli guna gigi Piranha utk potong rambut, potong food, depa pulak gi mandi2 dalam sungai yg ada Piranha? ha ha apparaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz: scarynnyaaa wpn rupanya mcm ik ...


hahhahaah haah la. ade rupa bawal [em:4:]
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 04:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Ishhhh scary nya muka ikan ni mata merah bagai, mcm hantu tapi ikan
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2021 11:23 AM | Show all posts
berani org kat sana mandi kat sungai ada ikan piranha
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
gila seram tgh seronok mndi isi kena kunyah bjemaah dek ikan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaysia ada tak ikan piranha?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sabundettol replied at 28-11-2021 06:56 AM
Kat malaysia ada tak ikan piranha?

Nanti cobid dah reda sikit....aku bawak masuk.....biak disungai klang.....boleh la ko bawak anak anak mandi sungai...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
airmineral replied at 26-11-2021 05:18 PM
aku ingatkan dia makan daging yg mmg da berdarah/luka, kalau xberdarah, dia xmakan

Anak jiran aku yg 3 tahun iteww pulak die die ingatkheun pirannha ini spesies vegan.....(hari bengapnya)


Kahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cupu at 28-11-2021 12:04 PM

Kenapa la  xbuat movie piranha yg baru2..jaws ke...mesti syok..dulu 80an teknologi xcanggih mana..klu buat skrg mest lg real. Aku suka movie mcm ni. Dulu sotong kurita bagai semua ada.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 26-11-2021 08:44 PM
scarynnyaaa wpn rupanya mcm ikan bawal jer

piranha ni family ikan pacu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2022 05:05 AM GMT+8 , Processed in 0.080645 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list