CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7300|Reply: 64

"Fuhh Jalan Macam Wonder Women" Tindakan Berani Isteri Azhar Sulaiman Bantu Mangsa Kereta Terbabas Dipuji Netizen

  [Copy link]
Post time 26-11-2021 03:02 AM | Show all posts |Read mode





Melihat kemalangan berlaku didepan mata mungkin sesuatu yang menakutkan apatah lagi jika kenderaan yang terlibat dengan kemalangan itu tiba-tiba berasap dan ada mangsa cuba keluar dari kenderaan itu.

Baru-baru ini, anak gadis kepada pelakon Azhar Sulaiman, Leona ada berkongsi sebuah video di Twitter mengenai satu kemalangan yang berlaku didepan matanya

Video berdurasi 10 saat itu menunjukkan sebuah kereta di hadapan kenderaan yang dinaikki Leona dan ibunya terbabas di satu selekoh dan dapat dilihat seorang wanita cuba keluar dari tingkap kereta yang terbabas itu.




Namun, apa yang menarik perhatian netizen adalah tindakan berani isteri Azhar Sulaiman, Chempaka Emalin Pahamin yang tanpa teragak-agak terus keluar dari kenderaan yang dinaikki bagi memberi bantuan kepada mangsa kemalangan tersebut.

Walaupun kereta yang terbabas itu dilihat mengeluarkan asap dan mungkin juga merbahaya untuk didekati, namun Chempaka dengan tenang berjalan ke arah kenderaan itu.

Tindakan berani Chempaka mendapat pujian netizen.










Menurut Leona, video itu tiada sambungan kerana makciknya yang merakam kejadian ketika itu terus menghentikan rakaman kerana ingin membantu ibunya dan mereka telah berjaya menolong mangsa kemalangan tersebut keluar dari kereta itu.





Untuk info, isteri Azhar Sulaiman yang baru saja menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-50 merupakan "orang kuat" dalam Persatuan Pandu Puteri Malaysia.


  





Tahniah dan terima kasih yang tidak terhingga atas sifat keperihatinan yang tinggi yang ada di dalam diri mereka, semoga menjadi contoh buat kita semua.

Apa pun, andai kata korang dalam situasi ini, adakah korang akan melakukan perkara yang sama atau terus "kaku" dan tidak tahu apa yang perlu dibuat? - CARI






Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 05:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pandu puteri patutlaaaa.
Dia mcm boys scout dalam movie Up.
Contohi lah kakak ni.
Pahala achievement bukan setakat bagi ceramah kat komen benang cari sajok
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Cempaka ni anak orka yg tak heran nak tunjuk kaya pun... Simple life xde giler nk flex pape pun..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:55 AM | Show all posts
kurlast mak sheolsss... janji anaknya dedua twin tu herlokkk...
muka pure melayu tu chuolsss bukan cecampur mix paki gundu ke bangla yachhh...

soo kita kena puji bukan sebab dia bantu orang jah tapi sebab telah melahirkan generasi baru yang herlokkk...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 26-11-2021 07:44 AM
Cempaka ni anak orka yg tak heran nak tunjuk kaya pun... Simple life xde giler nk flex pape pun..

Leona tuh sebijik menurun chem zaman muda
Cuma part Leona telebih gedik je la
Chem dulu reserved sket orgnye walaupun bopren jejaka hot dipasaran
Dah tua2 nih, rupa acik2 bethollll deyols laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Cayalah! Salute tu Mama Leona
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
wikedsaikel replied at 26-11-2021 05:52 AM
Pandu puteri patutlaaaa.
Dia mcm boys scout dalam movie Up.
Contohi lah kakak ni.

LOL. kannnzzzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:47 AM | Show all posts
alaaaaa bideo tu berjalan jer.. tak nampak pun kata tolong selamatkan mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Old money tak perlu nak flex pon org tau dia kaya..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:05 AM | Show all posts
ingatkan ada buat superhero landing
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam ni baru gaya pakai kereta plat mafia
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 09:56 AM | Show all posts
lasagna replied at 26-11-2021 08:47 AM
alaaaaa bideo tu berjalan jer.. tak nampak pun kata tolong selamatkan mangsa.

Relax je berjalan.

Petutnya Kena lari  cepat2 and tolong keluarkan mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
byk kereta lalu je kan takde berhenti nak tlg sama ke, yelah mesti dia fikir klu tak tolong, nanti menyesal, mujur selamat semuanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:01 AM | Show all posts
uda replied at 26-11-2021 09:56 AM
Relax je berjalan.

Petutnya Kena lari  cepat2 and tolong keluarkan mangsa.

tu pesal dia jln 'ada gaya' ala2 wonder women. kalau iols disituasi tu, iols dah lari laju dah p tgk mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang kaka nampak just seorang perempuan berjalan.. Xde nmpk apa2 misi menyelamat.. Ntah2 lepas tu dia dok tepi buntu xbuat apa sambil membawang tunggu ambulan.. Celah mana macam wonder woman?

Kalau betul nk menyelamat.. Dh berlari tanya are you ok? Bukan jalan acah tenang mcm tu..
Bbnu klu xtunjuk bodoh sehari xblh ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 10:43 AM | Show all posts
Kak Chemp memang sangat low profile tapi achievements merata ye...dah lah old money, kaya sejak azali tapi tak show off, dapat malaya hot stuff (dulu la hot), anak-anak helok genetiknya...cuma tak faham kenapa shuben beliau yang dulunya hot gila, cool, comel, skrg dah tak maintain, so serabut, gigi bersepat taik gigi, mami ke sana mami ke sini, heols fonen ke bermami mami bagai? meols is curiosssssityyy...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:16 AM | Show all posts
Edited by edoraixora at 26-11-2021 11:17 AM

azhar yg dulu bukan azhar yg skrg
dulu sikit punya hensem....sekarang hmmmm







Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh lari chuolls curam and selekoh tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:36 AM | Show all posts
Baru tahu Leona bole kecek Kelatey
Gi ma... cepak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 26-11-2021 11:16 AM
azhar yg dulu bukan azhar yg skrg
dulu sikit punya hensem....sekarang hmmmm

sedapnya bang jehar masa ni.. sekarang nampak agak berkaroh n ada ciri-ciri ketibas ketibus.. gigi pun siap berkarat bila bukak mulut je terus macam terbau-bau taik cicak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:56 PM GMT+8 , Processed in 0.100679 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list