CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi

[Copy link]
Post time 1-1-2022 03:46 PM | Show all posts
Rahah replied at 1-1-2022 03:05 PM
Congratulations Choi Woo Sik - Choi Ung
Producer Award...

iols x sempat nak update mlm tadi sebab busy update utk racket boys & taxi driver...
SBS drama awards 2021 ni kira sengit jugak saingan sebab SBS byk jugak  drama2 best last year...
at least betterlah drpd public channels lain e.g. mbc & kbs...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-1-2022 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 1-1-2022 04:05 PM
xyla73 replied at 1-1-2022 03:46 PM
iols x sempat nak update mlm tadi sebab busy update utk racket boys & taxi driver...
SBS drama awa ...


Iols pun baru perasan pasal drama award ni bila uols update... kalau tak memang tertinggal train tak tau siapa menang... sebab iols catchup Our Beloved Summer ni...

Tapi macam ada isu je pasal Best Couple Award (tak sure betul tak nama award ni)... sebab iols baca komen ramai tak puas hati dengan SBS bila couple Choi Ung & Yeon Soo tak menang... padahal ramai vote include shipper couple ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 1-1-2022 03:46 PM
iols x sempat nak update mlm tadi sebab busy update utk racket boys & taxi driver...
SBS drama awa ...

Yup setuju...tahun2 sblm ni pun pendapat iols sbs punye drama better dr kbs n mbc..klau ikut komen2 wiki..kbs jimat budget utk drama..x
nk berabis...mbc plak jimat bajet utk marketing..hahaha..memandai je dorg speku..tp pndpt dorg stlh observe bertahun2 melayan kdrama la kot kn...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-1-2022 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 1-1-2022 10:07 PM

Aigooo... ingatkan fans NJ yang join program volunteer work tu... rupanya haters dia...

Rasanya realiti pun macam ni... haters yang bagi malicious comments, rumours etc...

Dah kena sue pun badmouthing NJ lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-1-2022 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 1-1-2022 04:14 PM
Yup setuju...tahun2 sblm ni pun pendapat iols sbs punye drama better dr kbs n mbc..klau ikut komen ...

MBC tu macam betul je...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:49 PM | Show all posts
lawak pulak epi 9...
dah nak sgt friendzonekan Yeon Su, ambik kau...
makan, tidur, mandi kat rumah Ung buat macam rumah sendiri...siap pinjam baju lagi

kesian pulak tgk Ji Ung..lama tu memendam rasa...mcm Jun Hwan dlm Reply 1988 pulak...

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-1-2022 02:49 PM
lawak pulak epi 9...
dah nak sgt friendzonekan Yeon Su, ambik kau...
makan, tidur, mandi kat rumah U ...

Meleset jangkaan i. Ingatkan dah boleh start mending the relationship...tibah kena friendzone . Nasib la yeon so cool and play along. Hadap la kawan menempel kan...kawan lg susah nak halau. Bagus reaction yeon so kan. Ji ung lahaiii..junior tu kompem kenan kat dia..tp apakan daya sunbae dok nampak yeonso ja
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Episode 10. Rasa mcm byk opportunity lost kat sini either to reconcile or move on. Both still holding back. But i nak both of them cuba move on to someone else. Be it yeon so n ji ung or choi ung and NJ. Just try. I want to see Ji ung acted on his feeling more aggressively. NJ mmg dah very forward so i want choi ung to accept it. Instead of dragging each other by pretending to be friend. For once pls just try to be with another person. If things didnt work out pun takpe....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 01:02 PM | Show all posts
bila laaa nk sambung tgk ni..
best lagi tak
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 06:31 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-1-2022 02:11 AM

Ep 9 and 10.

wow, episodes  ni menarik sebab
- Kali ni turn Choi Ung pulak having the upper hands in determining the direction of their relationship : friends, foes or lovers. Baguslah begitu - sebab sebelum ni kelihatan Yeon Su yang got to decide on everything , even till the point of dumping Choi Ung, left him just like that. enduring all the pain etc.

- So kali ni , i rasa memang patut Choi Ung tamatkan saje conflict dan dendam depa yg lepas and  it is good for him to conclude and redefine their relationship as : just friends, yeah it'll be enough to teach  Yeon Seo the arrogant , a lesson. What kind of lesson?

That she needs to own her mistake,  seeking apology to Choi Ung for what she did  5 years ago and explained her actions for doing so -  about her rationale of dumping him 5 years back.

-  I memang annoyed dekat watak Yeon Seo ni  bila ep 10 ni,  even more so when her granny - my god - i geram betul di mana Granny dia pula menyalahi Choi Ung atas sengsara  jiwa lara Yeon Su pasal their break ups tu  - albeit this is just a misunderstanding on her granny 's part , it is very easy for everyone to blame Choi Ung for everything that happened -  mangsa and menjadi pihak yang disalahkan?  Tapi akhirnya i lega apabila Yeon Sue pertama kali mengakui depan Granny dia yg semua kesalahan itu  , 5 years back berada di bahu nya. Then baru semua terbuku terlerai...

- I think Yeon Sue ni behavior  memang  annoyingly  melampau, tak tahu malu pulak  - even Choi Ung  has said - he wanted to end their  conflict by saying they just : friends , Yeon Seo tak patut pun melepak dengan choi Ung and pretending she didn't owe him any explanation. Boleh pulak  nak impikan  Choi Ung untuk  ngaku d suka kat dia - hey he kissed you already in ep 8 lah , and ....what  more do you need???
I could  see that she is just confused about her own feeling, being mad at her self  because her ego won't allow her to just simply say : sorry, simply say Choi Ung - it's me who is the problem - and I like to be back ...tak pun opened pun,  even at the gate selepas Choi Ung  bersama Granny  Yeonseo had dinner together. Tu je, i think Choi Und dah  bangkitkan hl ni sejak mula depa met up lagi in ep 2. Selepas granny dia cakap Yeon Seo juga sengsara , bagus Choi Ung , buat endah and kept on eating the dinner je...

- but then funny enough when NJ called , yeon seo  made so much effort  nak suruh choi ung bagi pouch dia lahh, itu ini,  padan muke , as if macam dia tak biase  kan ???tahu pulak envy, tahu pulak ..rasa threaten.

- I  mean i sokong je if Choi Ung well at the end anggap Yeon Seo  as a friend. Minah ni playing her inferior self esteem facade to the roof  too much ...i lebih suka gaya santai NJ, more relaxed, understanding etc.


- I  think pelik Kim Ji Ung tak make his move on tackling Yeon Seo kan , wins her heart kan - walaupun dia juga menaruh perasaan kat Yeon Seo...i ingat yg Team Leader Jang tu cakap kat Choi Und, yg it is someone else yang Choi Und kene jejaga...dan kita lihat ape akan berlaku nanti...adalah he will tacke Yeon seo...????


Well anyway - i let the story unfolds.

i lebih suka Choi Und  pay back this lady Yeon Seo cecukup and left her je. After he kissed her in ep 8 , dia boleh berteka teki lagi ...so pada I Choi Und had done all things needed already. Tak payah effort sangat dah..



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Afie13 at 11-1-2022 09:28 AM

Sedih la pulak ep 11

Part masa choi ung dgn yeon su dekat restoren tu sedih sgt. Kali ni ung yg luahkan dulu. Wlaupun yeon su yg salah putuskan hbungan diaorg dulu tapi choi ung yg mengalah n mintak yeon su tetap sygkan dia

Part epilog tu sedih rupanya choi ung anak angkat n rasanya ji ung pun mesti x tahu kan. Ayah n mak choi ung pun mcm ada cerita lain n i rasa maybe diaorg pernah kehilangan anak n sbb tu diaorg syg sgt dgn ung
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Afie13 replied at 11-1-2022 08:56 AM
Sedih la pulak ep 11

Part masa choi ung dgn yeon su dekat restoren tu sedih sgt. Kali ni ung ...

Aah sedih epi11 ni. And Choi Ung actually tau dah Ji Ung ada hati kat Yeon So. Tp dia taknak dgr bila Ji ung nak ckp. Dasyat friendship derang, mulut ckp lain pun boleh tau apa yg sbenarnya nak di sampaikan.
Malam ni agak2 unfold tak backstory makapak ung? Rasa2 betul kot derang ada anak lain yg maybe dah mati ke apa. So pegi countryside melawat kubur ke kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 11-1-2022 10:28 AM

Lagi satu bila scriptwriter nim pompuan tu bgtau ji ung utk edit the filming tu based on cast punya view. I like that part. Its like wake up call utk ji ung yg dah sidetracked byk sgt. So bila dia buat balik editing tu , nampak la yeon so punya pandangan ke Ung instead of apa yg Ji Ung want to see kan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 11-1-2022 10:24 AM
Aah sedih epi11 ni. And Choi Ung actually tau dah Ji Ung ada hati kat Yeon So. Tp dia taknak dgr b ...

Choi ung tahu je yg ji ung sukakan yeon su tapi dia pilih utk x ambik tahu. Maybe sbb sayangkan persahabatan diaorg n xnak ada konflik. Kita nmpk choi ung ni mcm x serius n main2. Dia pun selalu ckp x suka serabutkan fikiran n nak hidup tenang je. Org mcm choi ung ni sebenarnya jenis suka pendam apa yg dia rasa n dah terbiasa mcm tu



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
episod 12...
Then come next preview epi 13 terus menyumpah...wtf
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
citer ni bagus tp tu ler..
berpusing2 sbb tkde komunikasi.
hrapkan pd watak2 yg pandai berlakon je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 12-1-2022 12:13 AM
episod 12...
Then come next preview epi 13 terus menyumpah...wtf

Preview epi 13 tu Yeon Su tu nak mintak break up balik ke?
Adeh…letih ler camni…
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 10:23 AM | Show all posts
xyla73 replied at 12-1-2022 09:18 AM
Preview epi 13 tu Yeon Su tu nak mintak break up balik ke?
Adeh…letih ler camni…

kan..........mcm gayenye gitu
WTH la....brape kali nak breakup daaaa...
bile mase YS ni nak grow up? (Ung tanya aritu) mmg tepat
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 11:33 AM | Show all posts
Best lah citer ni. Santai je. Sesuai tengok malam2 hari bekerja. Comel nau si Ung tu. Lagi satu suka tengok baju baju Yoon Soo. Knitware nya cantik cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 12-1-2022 09:18 AM
Preview epi 13 tu Yeon Su tu nak mintak break up balik ke?
Adeh…letih ler camni…

Probably. Lepas epi sweet kan. Tp sbb 12 episod baru derang get back together,  if ulang balik isu komunikasi lagi 2 org ni...kita yg menonton ni lemahhh letihhhh. Kalu ada lg scene misunderstanding cliche ada org ketiga bla bla bla wahh mmg i turunkan rating obs ni hahaha, not that i pi isi poll kat mana2. Just my own personal rating la .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 12:47 AM GMT+8 , Processed in 0.100823 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list