CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 6938|Reply: 140

[SBS/Netflix 2021] OUR BELOVED SUMMER - Choi Woo Sik, Kim Da Mi

[Copy link]
Post time 25-11-2021 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 19-12-2021 05:01 PM


Profile
Drama: Our Beloved Summer / That Year We (literal title)
Revised romanization: Geu Hae Woorineun
Hangul: 그 해 우리는
Director: Kim Yoon-Jin
Writer: Lee Na-Eun
Network: SBS
Episodes: 16
Release Date: December 6, 2021 --
Runtime: Mon & Tue 22:00
Language: Korean
Country: South Korea

Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Choi Woong (Choi Woo-Sik) and Kook Yeon-Soo (Kim Da-Mi) broke up 10 years ago. A documentary they filmed during their high school days becomes popular. They don’t want to, but they have to stand in front of the camera.

Choi Woong seems naive and a free spirited man, but he wants to have something for the the first time in his life. For that, he shows what he holds in his mind. Kook Yeon-Soo aimed to become the top student at her school, but she is now an adult who lives fiercely, adapting to her reality.


Main Role

Choi Woo-shik as Choi Woong, 29 years old
A free-spirited building illustrator.

Kim Da-mi as Kook Yeon-soo, 29 years old
A realistic public relations expert.

Kim Sung-cheol as Kim Ji-woong, 29 years old
A documentary director in charge of producing the documentary for Choi Woong and Kook Yeon-soo.

Roh Jeong-eui as En Je-i, 25 years old
A top idol named 'NJ', who is a top star and does not miss the top spot.

Supporting Cast

People around Choi Woong

Park Won-Sang as Choi Woong's father
Ahn Dong-goo as Eun Ho
Seo Jeong-yeon as Lee Yeon-ok
Jung Kang-Hee as Chang-sik

People around Kook Yeon-soo       

Park Jin-joo as Lee Sol-Yi
Cha Mi-kyung as Kang Ja-kyung
Yoon Sang-jeong as Ji Ye-in

People around Kim Ji-woong

Jo Bok-rae as Park Dong-il
Jeon Hye-won as Jeong Chae-ran
Lee Seung-woo as Lim Tae-hoon
Lee Seon-hee as Lee Min-kyung

People around En Je-i       

Park Do-wook as Chi-seong
Ahn Soo-bin as Ahn Miyeon

Source : Asianwiki, Wikipedia, Netflix

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 25-11-2021 10:32 PM

Yeaaa dah ada benang. 2 minggu lg la kan lbh kurang. And tayang weekdays. Ada la drama nak tengok smtr tunggu yg weekend.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 10:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 25-11-2021 10:31 PM
Yeaaa dah ada benang. 2 minggu lg la kan lbh kurang. And tayang weekdays. Ada la drama nak tengok sm ...

Nanti uols bagi review best tak... iols belum decide lagi nak tengok tak drama ni sebab nak baca review dulu... Actually nak dengar OST...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2021 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 25-11-2021 10:35 PM
Nanti uols bagi review best tak... iols belum decide lagi nak tengok tak drama ni sebab nak baca r ...

Of cos . Taetae pulak kali ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 07:47 PM | Show all posts
Woo Shik ni yang jadi  driver and jadi pelakon dalam k variety drama yg memaparkan rumah tradisonal korea tu - hanok village tu , i lupa apa nama rancangan tu tapi dia dengan park seon Joon, seon jin  etc ...
dia ni baik je nampak...
okay lah inshaa ALLAh i nak tengok citer ni ..sinopss dia macam best ....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 26-11-2021 03:30 PM
Of cos . Taetae pulak kali ni.

Tak sabar nak tunggu OST Taetae...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 29-11-2021 07:47 PM
Woo Shik ni yang jadi  driver and jadi pelakon dalam k variety drama yg memaparkan rumah tradisonal  ...

Dia bff dengan Park Seo Joon...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-12-2021 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Forumer yang dah tengok bagi review... iols tunggu ost je ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
haa plan nk tgk citer ni..
tp rasa mcm slow mellow gitu..
dami dgn woo shik ni ada berlakon film sama dulu.. ntah ler citer apa. asyik bunuh membunuh je sesama dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 12:03 PM | Show all posts
Rahah replied at 29-11-2021 10:28 PM
Tak sabar nak tunggu OST Taetae...

mula2 iols tak faham kenapa uols nak tunggu ost...
setelah digoogle, rupa2nya musical director citer ni Nam Hye Seung...the person responsible behind Goblin, It's Okay To Not Be Okay, Mr. Sunshine, Chicago Typewriter OST & musical scores...kalau tgk citer2 ni semua dia punya OST memang epik...bukan setakat lagu2 OST tu je tapi dgn background music sekali memang epik...

i tgk lambat lagilah kot...citer2 yg ada skrg ni pun terkejar2 nak tgk...inspector koo tu pun belum sempat nak catch up...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-12-2021 12:03 PM
mula2 iols tak faham kenapa uols nak tunggu ost...
setelah digoogle, rupa2nya musical director cit ...

Uols layan bape ketul uols?

Iols tetiba tanpa sedar 5 ketul rupanya iols folo..tp rs mcm x excited nk tgk happiness...rs mcm dh boring...

Drama ni promosi bleh tahan jugak..dr aritu iols nmpk...so tertarik jugak nk tgk..nnti drama2 yg ongoing ni byk dh abis minggu dpn..so blehla tgk..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 7-12-2021 01:38 PM
wima replied at 7-12-2021 01:21 PM
Uols layan bape ketul uols?

Iols tetiba tanpa sedar 5 ketul rupanya iols folo..tp rs mcm x excite ...


Iols layan 6 ketul…eh salah 7 ketul…lupa pulak One Ordinary Day…3 drpdnya abis ujung minggu ni…happiness tu iols tgk je tapi xdelah tertunggu2 ke apa…lagipun dah nak abis tgk jelah…nak tau ending sae bom & yi hyun je..yg lain2 tu iols x kisah…
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2021 01:48 PM | Show all posts
sitisbp replied at 25-11-2021 10:31 PM
Yeaaa dah ada benang. 2 minggu lg la kan lbh kurang. And tayang weekdays. Ada la drama nak tengok sm ...

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jumpa pon ko


Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 7-12-2021 01:48 PM
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jumpa pon ko

oiiiii  ahjummmaaa...kuat jodoh kita ...
Ni semua salah ko aku terjebak
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 09:49 AM | Show all posts
sitisbp replied at 8-12-2021 06:40 AM
oiiiii  ahjummmaaa...kuat jodoh kita ...
Ni semua salah ko aku terjebak

koh koh koh yo lah unnie

haku tgh layan red sleeves je ni.. breaking up to selow melow lahh. aku ngantuk hat tu , pehtu tak sker le romen2 berat nehh..

hat ni tengok dulu hero heroin.,.hero tu budak parasite tu eh.. heroin idok kenai romcom ok.. berat2 tamo le..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Kitty_catz replied at 8-12-2021 09:49 AM
koh koh koh yo lah unnie

haku tgh layan red sleeves je ni.. breaking up to selow melow lahh. a ...

Red sleeve aku tgk gak. Ok la kan citer n pelakon2nya.
Breaking up tu mmg awal2 aku pangkah..hero n heroin dedua aku kenot hahaha.
Beloved summer aku tgk sbb woo shik ni la. Aku x tgk parasite tp yg dia belakon dlm witch movie dgn minah da mi ni jgak. Dami ni yg fm itaewon class. Mcm similar la karektor dia dlm summer ni. Dia belakon ok ja...dulu chem dgn psj tak sesuai ada romance..yg ni muka nampak serasi tp tak tau la jalan citer nnt acaner. Aku baru tgk epi 1. Ok la tak menguap. Nnt ada masa tgk epi 2 plak.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:20 AM | Show all posts
sitisbp replied at 8-12-2021 10:45 AM
Red sleeve aku tgk gak. Ok la kan citer n pelakon2nya.
Breaking up tu mmg awal2 aku pangkah..hero  ...

haa kan.. shk tu nampak tuer lah,... and geli lak jenih romen2 dgn pucuk muda nehhh

aku tabbley hadam la korean ni romen2 mcm umah kokesen.. tak register dek otak  lagi

oo ko folow dr itaewon ekk, aku tak tercatch up la.. red sleeves tu pun kadang stop 2,3 jam sambung.. feel dah takde
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 03:20 PM | Show all posts
depa ni berlakon dalam pilem The Witch Subversion ke apa nama tah
tapi dua2 ni pelakon hebat la...
kali ni drama romcom lite2...
tingin nak tgk, tapi tgu laa bagi 10 episode dlu

btw, lps PSJ ngan CWS pula kim dami nih...
next ngan PHS... elok lengkap dah 3 sekawan dalam wooga squad
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-12-2021 12:03 PM
mula2 iols tak faham kenapa uols nak tunggu ost...
setelah digoogle, rupa2nya musical director cit ...

Yup... that's why iols nak dengar OST drama ni... iols pun belum tau lagi nak tengok tak drama ni... sebab watchlist bersusun...

Inspector Koo iols dah tengok... Dr brain tinggal finale je... dah habis ke uols?

Drama baru Oh Jung Se uols tengok tak? Macam interesting pulak... tapi rasanya belum airing lagi...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
@sitisbp & @JiEunTak
Kalau uols dah start tengok drama ni bagi review... iols nak baca review uols... nak tengok list dah full...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 11:09 PM GMT+8 , Processed in 0.098098 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list