CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 4377|Reply: 60

"Sarah Mesti Bangga Kalau Dia Ada. Tahniah.”- Perniagaan Air Shuib Dapat Pengiktirafan Antarabangsa

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 11:42 AM | Show all posts |Read mode
Shuib Sepahtu berkongsi berita gembira apabila perniagaan minuman popular, Bubblebee diiktiraf sebagai Lifestyle Beverage Brand Of The Year dalam majlis berprestij Made For The World Excellence Awards 2021.


Usahawan dan pelawak terkenal ini memuat naik beberapa foto dan video dirinya bersama Sheikh Paradon yang juga rakan kongsi Bubblebee, menerima sijil dan trofi anugerah antabangsa ini.


Foto: IG






"Alhamdulillah syukur…Made For The World Excellce Awards 2021.Anugerah antarabangsa. Bubblebee di anugerahkan LIFESTYLE BEVERAGE BRAND OF THE YEAR. Tahniah Pasukan Bubblebee!!!" kongsinya melalui Instagram.


Melihat kejayaan yang dikongsikan usahawan selebriti itu, ramai rakan artis dan peminat membanjiri ruangan komen di Instagram dengan ucapan tahniah dan ada juga yang komen jika arwah Siti Sarah ada, penyanyi tersebut pasti bangga dengan pencapai suaminya.




  



“Tahniah Ib, go brooo!!” @alifsatar


“Tahniah” @wakdoyok


“Alhamdulillah” @tomokofficial


“Tahniah Shuib dan bubblebee! This is it!” @pakdinasty


“Tahniah Shuib dan geng!!” @zurrs


“Alhamdulillah. Rezeki tak pernah salah alamat. Allah dah susun yang terbaik buat hambaNYA yang kuat berusaha. Salut abang @shuibsepahtu dan abang @sheikhparadon Jay tumpang gembira.”


  



“Alhamdulillah arwah kak Sarah mesti bangga kalau dia tengok. Tahniah.”


“Tahniah sahabat!”


“Tahniah bang”


“Syukur. Alhamdulillah. Tahniah rezeki anak-anak…..”


“Alhamdulillah… Tahniah @shuibsepahtu … Mesti arwah tengah tersenyum riang tengok kejayaan mu," komen peminat


“Tahniah @shuibsepahtu dan pasukan! Maju kehadapan! Jalan terus.. Tak dapat nak bayangkan arwah ada di sisi.. Mesti dia akan bersorak gembira. Al-Fatihah Sarah..” Komen peminat lagi. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:46 AM | Show all posts
ni bukan anugerah berbayar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
nmpk sgt anugerah berbayar
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok akak tahniahkan, walaupun macam anugerah abpbh... yihhhhh... Fefeeling
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
X pernah beli
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 24-11-2021 11:46 AM
ni bukan anugerah berbayar ke?

Ya, ada dapat email dari award ni jugak... Yihhhh kosser nak kena beli kerusi banyak gila yang suka buat award entah haper2 sekarang sekali dengan award MUA nan sendusss penuh vapok pun ada. Lepastu suruh kita beli kerusi dan satu meja ribu riban sijil very the pprt plak tu... Kurang2 ko hire la orang cetak dan design sijil/trofi lawa sikit... Ada forumer2 lain biasa dapat tak email dari award2 yang tembuh macam cendawan macamni?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:03 PM | Show all posts
Tahniahhhh~~~walaupun masih berbaur tunggangan kematian bini dan belian table anugerah... dia macam pertandingan beli eskrem konetto siapa kumpul paling banyak tutup eskrem dapat PS3... gitulah lebih kurang... haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:04 PM | Show all posts
anugerah apa ni? mcm syok sendiri je. pastu jemput menteri sampaikan hadiah bagi nampak legit
nasib baik stage takde belon mcm majlis konvo boy iman hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 12:47 PM | Show all posts
eh hello? pengiktirafan antarabangsa celah mana? satu dunia kenal ke produk sendu minuman bubble potong kaki ko nih? rakyat mesia sendiri cina india lain2 penah dengar tak produk sendu ko nih? bajet mengalahkan brand internesenel pulak ko nih tapi jualan dalam negara sendiri pon menten sendu jah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 24-11-2021 11:53 AM
Ya, ada dapat email dari award ni jugak... Yihhhh kosser nak kena beli kerusi  banyak gila yang  ...

Nampak pn mcm pprt jah
Brpa duit tu nk beli anugerah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 24-11-2021 01:26 PM
Nampak pn mcm pprt jah
Brpa duit tu nk beli anugerah sendiri

Ingat tak haritu aliff sokeri kena ambil awards ala2 gini yang kekonon majlis berprestij... Ada yang maknya komplen bayar RM5000 something dapat pinggan plastik eco jah yihhhh, rhoperrnyaa beli jugak memang nak awards2 gini semua kena beli seat bagai sambil tu organizer cekau la duit pakai je pinggan plastik murah2 janji duit masuk sebab orang beli seat. Sesambil tu hulur piala guangzhou RM10 satu tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Berlambak2 air camni... Takde maknanya pengiktirafan camtu
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 01:50 PM | Show all posts
kerlez shuib berdiri sebelah Gigi Hadid
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Anugerah beli pun bangga. Apooo!!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:05 PM | Show all posts
Orang kita ni mmg obses dengan anugerah. Kahkahkah

Lagi-lagi kalau "internesyenel".
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:27 PM | Show all posts

sama la.. belum bernafsu aku nk merasa nya...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:27 PM | Show all posts
hyie replied at 24-11-2021 01:50 PM
kerlez shuib berdiri sebelah Gigi Hadid

hahahah.. gigi hadid sgtttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:31 PM | Show all posts
Harap tahan lama la. kot2 habes hype terus hilang mcm tutti frutti.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:34 PM | Show all posts
lan solo dgn bini dia baru2 ni pun dapat awards..org ckp bebayar tu pun dia tak mgaku
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 02:39 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 24-11-2021 11:46 AM
ni bukan anugerah berbayar ke?

eh, itu la melayu asik denki cam ne nak maju

tp tu la aku pn terpikir juga, kat mana pengiktirafan nya tu? apa lifestyle award achievement tu, pendapat aku, coway lg layak...( ramai pakai coway dr minum bubbletea sebenarnya )


teringat aku 1 episode dlm citer puah chu kang, filem komedi singapora

adik dia dpt award arkitek terbaik, tp kena donate utk table bg 1 yayasan,  


abg dia PCK tau taktik yayasan tu,  tp sebab nak iktiraf kan adik nya, dia bayar je la...

bila diorang bergaduh bila adik dia rasa hebat,, PCK ckp, award yg ko menang tu aku bayar...


kemuadian PCB ( puacoobeng ) adik PCK, dpt tahu mmg award tu berbayar...

lebih kurang cam tu la jln cerita nya






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2021 04:14 PM GMT+8 , Processed in 0.096969 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list