CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10716|Reply: 150

"Hype Je Lebih, Tak Ada Rasa Special Pun" - Pembeli Kecewa Beli Sambal Paling Laris Tapi Tak Sedap!

  [Copy link]
Post time 16-11-2021 10:03 AM | Show all posts |Read mode
Seorang pengguna twitter meluahkan rasa kecewa apabila sambal paling laris yang terjual hanya beberapa minit sahaja tidak seperti apa yang dijangkakan ketika menikmatinya.


Foto: Sumber Internet




Pembeli tersebut menceritakan pengalaman dia menikmati sambal itu dengan menyatakan tiada rasa yang istimewa pun dan sekadar merasa pedas sahaja.


Foto: Twitter




Komen yang diberikan pembeli ini sekadar ingin bersifat jujur dan tiada niat untuk jatuhkan sesiapa.


Namun dia berharap ada juga produk sambal-sambal lain yang akan dikeluarkan oleh pemilik sambal botol tersebut pada masa hadapan dan bukanlah sekadar mempunyai rasa pedas sahaja. Rasa sambal itu masih boleh diperbaiki lagi.


Foto: Twitter



Tambahnya lagi, jika pemiliknya benar-benar akan mengeluarkan produk sambal baru, dia juga tetap akan membelinya.


Selain itu, dia juga berpendapat ada sambal lain yang lebih baik daripada sambal laris ini. Dia berharap tiada yang memberi kecaman kerana itu adalah komen jujur selepas merasai  sendiri namun dia tetap mengikuti perkembangan pemilik sambal tersebut di Instagram dan Twitter.


Pembeli lain juga mempunyai pengalaman yang sama dan kemungkinan rasa sambal yang tidak konsisten itu adalah disebabkan kerana memasak dalam kuantiti yang banyak.


Foto: Twitter




Bukan itu sahaja, ada juga yang komen jika sambal itu disimpan selama beberapa hari, baru rasanya menjadi lebih sedap walaupun pada awalnya ia sekadar mempunyai rasa pedas sahaja.


Foto: Twitter



Kepada pemilik sambal tersebut ambil kata-kata jujur daripada seorang peminat dan pembeli ini untuk memperbaiki mutu sambal tersebut. Jangan kecewa dan teruskan semangat untuk memajukan perniagaan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 10:23 AM | Show all posts
mujur i dah hilang interest nak cuba sambal beliau..
buat sendiri je la sambal tu..
bukan susah sangat pun..
rajin atau malas je jadi penentu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 10:34 AM | Show all posts
Ha-ah.
Hari tu makan di rumah adik.
Memang rasa pedas semata, manis masin tak ada.
Adik pun kata menyesal beli, hype je lebih.
Nasib baik la saya ni bukan pemakan pedas jadi tak ada la rasa nak beli masa tengah meletop dulu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg betul, rasa sbb cousin beli. Before ada rasa satu sambal bilis, sambal bilis tu lg sedap dari sambal yg hype ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Sambal brand milik siapa ni


Tak pernah yet beli mana2 sambal online. Biasa buat sendiri je sebab tak susah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Pnh jgk rase nk beli tp nk kene battle2 mls lah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:17 AM | Show all posts
penah jugak beli... tapi beli kat reseller mahal la sikit... memang biase2 je.. sambal tempoyak tah beli ngan sapa2 lagi sedap.. sambal ijo member aku buat pun lagi sedap.. tapi lain tekak lain la rasa sebab bos aku suka je sambal dia ni.. siap berebut kat shopee lagi.. ini kalo sambal yang dikatakanlah tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sambal moNYET ke uolls?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:31 AM | Show all posts
itular, makanan ni subjektif betul. mana boleh satu makanan puasakan selera semua orang

nak complain boleh, tapi cakap jelar not suite my taste sudah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:32 AM | Show all posts
Benda yang viral ni jarang yang benar2 sedap
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 11:43 AM | Show all posts
bab2 pedas sambal nie.. baik aku buat sendiri.. sbb aku nie hantu pedas.. tp yg nie xtaw aku sapa punya..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 12:00 PM | Show all posts
drop the name please
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 12:18 PM | Show all posts
mak aku pon x suka...dia kata: sambal kosong xde ikan bilis ke apa, harap pedas jer
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah rasa sekali je. Terus tak rasa dah. Tu pun opismate bawak. Terus opismate aku kata "lagi sedap sambal yg mak kau buat rex". Selalunya gitu la... Kalau mak iols masak sambal, mesti habis
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 01:18 PM | Show all posts

kalau ikut description habis tak sampai berapa minit, nyet KA la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
dekmieDandy: itular, makanan ni subjektif b ...


I have to agree with this… ada orang tak makan pedas, ada orang tak suka manis. Semua ada taste buds masing-masing lain-lain Allah jadikan. Patut cakap je la tak kena kat tekak hang. Nak alter ikut tekak hang buat apa pulak kalau ada beribu orang lain dok kata elok sedap.. kalau rasa tak best jangan beli dah habis citer
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan aku backup siNYet ni, sambal dia pun esah tak penah rasa.. tp bab makanan lain lain orang kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
x sedap kt tekak kita tp sedap kt tekak org lain
sedap ni subjective
Kaka x pernah try lg sambal hype ni
selalu beli yg kwn buat, takat ni kena dgn tekak
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 03:31 PM | Show all posts
takayama replied at 16-11-2021 03:11 PM
x sedap kt tekak kita tp sedap kt tekak org lain
sedap ni subjective
Kaka x pernah try lg sambal hyp ...

betul tu aku setuju dgn kau, sedap tu kan subjective macam ayam kfc n mcd n texas dll ayam grg. ada suka KFC n ada suka MCd dll. so x blh hukum benda tu tak sedap sbb "tak sampai kau nye standard" kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
tak sedap dekat 1 tekak, mungkin sedap pada 10 tekak yang lain. Kita masak untuk makan dalam rumah pun, mak cakap sedap, adik cakap tak sedap sebab tak berapa pedas. Yang sentiasa rasa masakan kita tak sedap tak capai level kesedapan tahap dewa, one and the only, mak metuek je..ehh tibaahhhhh.. nasib baik i mmg bukan seorang yg suka follow benda2 hype ni, pantang viral, terus nak beli, sebab da dapat agak, rasa dia camne
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

19-5-2022 10:52 AM GMT+8 , Processed in 0.123125 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list