CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[MBC/viu] The Red Sleeve - Lee Junho, Lee Se Young

  [Copy link]
Post time 26-12-2021 12:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian dok im makan hati. Tp better la dr makan hati terikat takleh buat apa sbb cuma blh ckp "yea johaaa" sambil tunduk respek.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 02:12 AM From the mobile phone | Show all posts
apa ost masa deok im dok kt pintu tggu yisan balik dari sokchang tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 09:18 AM | Show all posts
dah nak hujung2 ni, sedih sgt laaa pulak
15 tahun mengorat... 6 tahun je hidup bersama..

jahat giler gundik hwabin tu.. dah laa tak lawa.. dengki dengan deok im..
ni semua salah yisan!
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 02:49 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 26-12-2021 02:50 PM

apa macam you guys  citer ni ?

i am busy sikit so memalam semalm i tengok NWABU and bulgasal

so red sleeve ni baru curi masa sunda i , i akan insha ALLAH tengok ...

tapi tengok sepintas lalu sebelum meandi solat zuhur tadi, wow Gyemasoseo  dok rooo tu gilesss  macam Court lady Jo jugak mamat ni ye

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 08:36 PM | Show all posts
tengok kat tv je puas2..
ost latest tu lee sun hee yg nyanyi. belum release lagi rupa nya.
suka ost dia dlm film the fate tu..
mmg sesuai ler legend nyanyi ost red sleeve cuff ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-12-2021 08:53 PM | Show all posts
Iols pun x dan lagi nak tgk epi 15 sebab tgk citer lain dulu...
Ujung2 tahun ni penat layan kdrama...apasal lah drama2 best semua lambakkan ke akhir tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru habis 14 n 15. Akhirnya dokro dah kecundang. But King san sedih la ..sian..dah byk chance dia bg..he did appreciate dokro tu cuma dokro tu lupa diri la.
About deokim...hmmm entahlah. Rasa dia dah dpt peluang besar kena halau tu..tp dah mmg ceritanya dia akan jd royal concubines kan so dia masuk balik yistana walopon jd bibik , the new RC hwa yg awal2 lg dah tunjuk belang. Overall i still puas hati la how the plot change dari CP jd King then about dokro sanpai epi 15 je. Ok la tu. Kalau drag lg pasal dokro tu mmg hmmm je la. I hope the ended the drama not exactly mcm actual. Takyah la sampai anak King n deokim mati. Just show they are family n doing their best cukup la
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2021 10:48 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 26-12-2021 10:50 PM

ep 14 & 15

I boleh katakan yang dalam kedua dua epiosdes ni kelihatan memang King Yi San ni memang a bit agressive and pakai main direct je his  annoyance kat Dok Im bila mai bab relationship - he  seemed macam keliru - minah ni suke aku ke tak ke, u know , macam dia geram because dok im macam  tak nak cmmit - bukan dia tak tanya direct kan , so dalam kedua dua episodes ni wow , hmm ade sesi gaduh gaduh.


tapi part yang memang i tak sangka ialah rupanya Dok roo ni bagi juga ye hsi sister  Princess Wonbin tu jadi concubine  King? my god - King ti tak berminat pun and tak lah kisah sangat minah ni. hmm last last suicide. punah harapan Dok roo , haha padan muke...

Lagi satu wow hebat juga ye komplot Dok roo ni ye
- rupanya dia juga main peranan dalam secret society yang digerakkan oleh  Court Lady Jo tu dulu ye,  sebarkan hasutan ye. Jahat juga mamat ni, ambitious tak bertempat , dia ingat Yo San tak tahu , rupanya Yi san tu just keeping him close by his side supaya senang pantau. Dah diberi banyak peluang pun.
- Jahat bila dia sengaja seksa main maid  untuk tulis and fabricated evidence yg Quin Kim tu yang buat hal tentang pembunuhan his sister Wonbin tu.

- Lepas tu masa ep 15 dia masih lagi macam attitude dia yg lama , jumpa Dok Im and hasut memacam kata istana tak suek bla3, then padan muka bila dok Im balik semula kat istana hmm tahu pulak nak blame DOk Im - my cause of death is you ( ape maksud pun tak tahu ) . Awat ye ? pada dia tanggapan King tu terlalu amat penting pada dia , sepatutya kalau dia layan org dengan baik hati and adil okay je, tapi dia arrogant lah , so memang patut dia mati.

- yg kawan Dok Im tu tak tahu ke yg Dok roo ni jahat ? nangis sungguh tu.

- Jahat betul concubine King Yi San tu , ade ke dirotan Dok Im sedangkan dia yg bagi dok im tu pi kat tempat bath King , stupid woman she is, bukan salah DOk Im pun kalau King nak private audience with Dok Im.

- So i am glad finally Dok roo juga confess tentang dia menipu King Yi San ( Crown Price masa kekecik depa dua kan) yg di atak buat anything pun nak selamatkan  CP Yi SAN masa dia baca buku terlarang tu. now dia bagi tahu hal sebenar tapi tak sebut nama kan...

but akhirnya semua terungkai di atas titi itu

i suke historical drama ni , ade sungai, tasik , titi  and flwoers , gardens , niceeee....


hmm....cuma i tak faham awat King Yi San marah sangat bila Dok Im babitkan Queen Kim dalam kes kehilangan Court Maid tu, yeslah Dok Im mana tahu Yi San tahu semua ni...lagipun dia buat ape yg termampu oleh akalnya lah ye...selama ni pun dia interven hal hal court yg libatkan Yi San etc melalui Queen Kim ni...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 26-12-2021 10:48 PM
ep 14 & 15

I boleh katakan yang dalam kedua dua epiosdes ni kelihatan memang King Yi San ni memang ...

King San dah confessed bbrp kali ke deok im. Tp semua deok im reject. Dia tak paham mula2 kenapa deok im taknak terima jd noble consort sedangkan kalau org lain berebut nak. Tp kan queen dowager bgtau dia bukan semua org suka masuk istana jd queen. It is a big burden sebenarnya. Dia jd aggresive i think sbb deok im response tu sengaja buat dia marah n sakit hati. Deok im response gitu supaya king san let her go. Dia tunggu lama utk deok im bg jawapan. Tp deok im tetap takmau. So masa deok im dpt tau yg King san suruh adik dia amik deok im kerja tu lg la deok im miserable. Because what is there not to love about how the King care fo her. She feel miserable sbb i rasa lg la dia makin sayang kat king tu sebenarnya sbb king layan dia baik sgt with utmost care walopon depan2 acting aggressive n kasar. Deep down he care a lot. So she knows aggressive n kasar tu just act saja  sama mcm how she utter her words when she rejecting king offer. She try her best supaya king marah n benci dia but deep down dia tak benci king pun...sayang lg bertambah huhu.

Thats my romantic tought on that.

Pasal adik dokro queen wonbin tu. Dia suicide ke depression??  Rasa dia depressed n her health deteriorate. Sbb king ignore dia. So dia rasa dia tak buat yg terbaik utk tolong abg dia gain more from the king. Tu yg dia risau on her death bed sama ada abg dia si dokro tu masih favourable by king or not. And she only trust deok im words . And deok im did try to convinced her kan n she believed her and then mati huhu. Sbb tu deok im salahkan king san bila queen wonbin dah sakit tu.

There is no wrong or right kot...King syg deok im..deok im sayang her own life more than king. It is not wrong. Life is about choices. How can the king lay with another when his heart want deok im. Dia bukan king yg jahat suka bergundik sana sini mcm atok dia the late king tu hehe.

Pasal dokro and head  ladyJo cults tu....he take over the organization instead of burn it down as instructed by the king. Semua liaison head lady tu dia ambil. Kira secret organization tu dpt bos baru la. Jahat mmg. Dia punya overconfident that king will favour him instead of the young maid tu mmg bongkak sungguh. I think this is what his late pak sedara talking about. He can see dokro pun sama mcm dia, gila kuasa. Dia tau king mesti tau but choose to wait. He knows King yisan lg pandai dari atok dia. Sbb tu dia ckp dokro will end sooner than expected.

And why dokro ckp kalau dia mati ni salah deok im? I rasa dia nak saiko deok im. He has been doing that to deok im. Masa dia tertangkap n tau deok im mintak tolong kat queen dowager tu kan sbb dia yg sebabkan deok im tak trust the king. Dia ckp ke deok im yg king will judge n weight mana lg penting, nyawa a few maid or his royal secretary. And he knows dia berjaya put doubt in deok im mind . So he keep doing that. Dari awal2 lg when CP yisan tunjuk minat n care ke deok im dia will say things to put doubt in deok im mind.  Sbb tu dia nampak mcm competing dgn deok im to be the most favourable king person.  But he is not a king person until the end as what king san hope for. He never changed...instead become worst person. Terluka betul King san dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 09:32 AM | Show all posts
hong deok ro ada hati nak deok im sekongkol dgn dia..
mcm dia ckp kalo deok im lari dengan dia, tak yah masuk semula ke istana, dia rasa dia  menang sbb dia dpt apa yg yisan tak dpt. - deok im..  mental betul lah


sdgkan deok im cinta mati dgn yisan.

sedih sbb dia org bertiga berkawan baik sejak kecik... cuma identiti deok im yg koyak buku tu, dah lambat baru deok ro nk mengaku bukan dia yg selamatkan yisan masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 27-12-2021 09:32 AM
hong deok ro ada hati nak deok im sekongkol dgn dia..
mcm dia ckp kalo deok im lari dengan dia, tak  ...

Mmg mental dokro tu...dia ingat deok im mcm dia ke busuk hati. Dia ingat king abandoned deok im mcm king abandoned dia. Both are different scenario. King bukan abandoned deok im sbb benci...tp sbb sayang sgt. Even dokro tu pun kalau berubah mungkin ada chance masuk circle king semula..tp dia rela mati kan..what to do.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 27-12-2021 12:26 PM
Mmg mental dokro tu...dia ingat deok im mcm dia ke busuk hati. Dia ingat king abandoned deok im mc ...

kan deok ro ckp, dia sanggup buat pa je utk msuk istana semula.. mmg tk insaf!

nasib deok ro tulis surat utk betulkan keadaan. baru ler sandeok couple ni buang ego masing2..

sedih dgn pesanan bonda yisan. hidup lah dgn bahagia..
semua tau.. nek bonda, bonda, sandeok ni saling menyayangi.. 15 thn baru terbuka hati.


ndak sgt baca novel nya.. sbb dialog yg sgt sedih tu byk ditulis berdasarkn novel..

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 27-12-2021 01:36 PM
kan deok ro ckp, dia sanggup buat pa je utk msuk istana semula.. mmg tk insaf!

nasib deok ro tuli ...

https://instagram.com/jlml718?utm_medium=copy_link

Instagram handle ni jlml718 ada up sikit2 novel tu. Kalau u nak baca.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 03:13 PM | Show all posts
zehra2 replied at 27-12-2021 09:32 AM
hong deok ro ada hati nak deok im sekongkol dgn dia..
mcm dia ckp kalo deok im lari dengan dia, tak  ...

He is sooo mental kan mamat Dok Roo ni...

so malam ni insya ALLaH ep 15 and 16 secreta inspector

i tengok moonshine jugak besttt hyeri  dengan pelakon lelaki tu ...and our beloeved summer...

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 03:21 PM | Show all posts
zehra2 replied at 26-12-2021 09:18 AM
dah nak hujung2 ni, sedih sgt laaa pulak
15 tahun mengorat... 6 tahun je hidup bersama..

seriusssss laaaaa duk im matii alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

iols busy melayan citer silent sea..which is ending dia iols rs nk meletup....


Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 04:10 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-12-2021 04:11 PM
sitisbp replied at 27-12-2021 07:08 AM
King San dah confessed bbrp kali ke deok im. Tp semua deok im reject. Dia tak paham mula2 kenapa d ...

princess wonbin tu memang  depress because she has no friends at the palace, and satu lagi dia hanya percaykan dok im and dia gelisah jika king tak berminat padanya lagi. dan ini dia juga takut sebab kalau macam tu pengaruh dok Roo makin lemah. dan dia masih mentah pun dia tak tahu yg dia dimanipulasi oleh Dok roo tu, dia hanya anggap dok roo tu just abang yg dikasihi , dia bukan tahu abang Dok Roo ini psychopath sungguh ....ni sebab dok roo lah ambitious, nak jadi ala ala Lord Sang heon kat dalam king's affection tu. so lelama dia commit suicide.
lagipun Yi San berminat pada  dok Im...macam juga concubine yg baru ni, layan tak layan je, marah lagi ade hahahah seba dia susahkan Dok Im...







Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 04:13 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 27-12-2021 04:15 PM
hunny_bunny replied at 27-12-2021 03:21 PM
seriusssss laaaaa duk im matii alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

iols busy melayan citer silent sea.. ...

aah dalam biography asal memang Dok Im ni meninggal liver cancer , sian dia. anak anak  yg dia lahirkan pun meninnggal banyak masa toddler  yg paling panjang pun umoq takat 4 years aje.  yg lain masa lahir and yg last sekali tak sempat pun lahir , sad case actually.

tapi dalam drama ni kita tak tahu lah ending dia camne , may be i hope depa focus on the good and sweet times aje, alaa macam Mr Queen pun , Cheoljung tu sedih pun kisah asalnya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 04:19 PM | Show all posts
sitisbp replied at 27-12-2021 07:08 AM
King San dah confessed bbrp kali ke deok im. Tp semua deok im reject. Dia tak paham mula2 kenapa d ...

And why dokro ckp kalau dia mati ni salah deok im? I rasa dia nak saiko deok im. He has been doing that to deok im. Masa dia tertangkap n tau deok im mintak tolong kat queen dowager tu kan sbb dia yg sebabkan deok im tak trust the king. Dia ckp ke deok im yg king will judge n weight mana lg penting, nyawa a few maid or his royal secretary. And he knows dia berjaya put doubt in deok im mind . So he keep doing that. Dari awal2 lg when CP yisan tunjuk minat n care ke deok im dia will say things to put doubt in deok im mind.  Sbb tu dia nampak mcm competing dgn deok im to be the most favourable king person.  But he is not a king person until the end as what king san hope for. He never changed...instead become worst person. Terluka betul King san dgn dia.




sebab tu masa ep 3 ke 4, bila Crown Prince YI san tanya apa pendalat Dok Roo ttg Do IM, yi san caka , i trust her but not her bablabla


DOk roo cakap , i dont trust her but i know how far che can act / do ....so boleh nampak siapa menilai apa ttg Dok Im  
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 05:35 PM | Show all posts
sitisbp replied at 27-12-2021 02:29 PM
https://instagram.com/jlml718?utm_medium=copy_link

Instagram handle ni jlml718 ada up sikit2 nove ...

haaaa.. tqvm
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2021 05:37 PM | Show all posts
hunny_bunny replied at 27-12-2021 03:21 PM
seriusssss laaaaa duk im matii alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

iols busy melayan citer silent sea.. ...


hujung2 ep 15 ni dah tk nampak apa kat screen
mataku dah berkaca2..
semua pun nampak mcm bayang air bawah jambatan tempat sandeok couple ni berjumpa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 07:05 PM GMT+8 , Processed in 0.070399 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list