CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: BingkaUbi

Thread Luahan Perasaan (V12) - FD

[Copy link]
Post time 9-11-2021 03:57 PM | Show all posts
nak financial freedom, kena start dari sekarang... avoid sindrom H.E.N.R.Y

boleh jenguk2 baca tips kat thread meols


https://b.cari.com.my/forum.php? ... p;extra=&page=1
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 05:45 PM | Show all posts
so this is the reason why.... sindrom takleh tengok orang lain lebih...


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuti hujung tahun mcm nak balik malaya
Boleh jumpa mak ayah Dan ambil barang2 yg pos kat rumah mak ayah Tu

Hubby ok je
Tapi berbelah bahagi lah
Entah2 Aku diminta teman mertua
Macam biasalah... Mentang2 Aku menantu bercuti tak kerja takde anak, So Aku lagi byk masa berbanding anak2 lain yg bekerja... Ada anak

Bosan betul kalau nk balik malaya inilah paling bosan
Nasib baik 2 tahun covid bila balik takyah salam bagai Dan takde permintaan kene teman bagai

So... Nak balik tak nih
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 02:10 PM | Show all posts
Booking flight balik kampung hujung minggu ni. Kali ni balik dengan adik + anak aku yg ber2 je (2nd & 3rd). Yang sulung dah ikut mak/abah (tok nenek nya) balik naik kete.

Sekali pagi ni baru aku perasan, guest name tu salah. Instead nama anak ke 3 aku p letak nama anak 1st. Adoiiiii ....

Setelah berjam2 contact customer support + pegi counter ... & then back to online customer support, akhirnya aku berjaya tukaq nama budak tu. Haih, dugaan sungguh. Nasib baik perasan hari ni. Kalau perasan masa nak boarding lagi haru ....

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ini kali ke 3 dia nk berhenti kerja dlm masa 2 tahun. Mesti yg salah majikan or org2 tempat kerja tu, dia je yg takde salah.
Masa wife dia cerita hari tu, i iyakan je la. Oh, eh, macam tu pulak bla3x..
Balik rumah i cerita kat en suami.. I kerja jadi client, klu i client dia pun i buat mcm client dia skrg..
Secara kasar kau mmg nampak bukan client bayar gaji kau, hakikatnya client yang bayar melalui majikan kau.
So kalau client minta report minta info or tak setuju kau cuti kalau takde replacement, ko kena ikut la..
Majikan ko tu amik percent je dr gaji ko..
Submit proposal gaji ko rm3k misalnya, Client bayar rm3k tapi payslip ko dia bayar rm2k je.. Lebih tu company punya..
Kau tau tak?

I kalau orang yang asyik berhenti kerja ni kemudian komplen banyak....masalahnya kat kau bukan kat company kau kerja tu.

Takkan la 3 company masalahnya
sama je..
Kita tunggu company ke 4 pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduis... kesian betul tengok my hubby asik lemau je beberapa harini lepas dapat his booster shot, 3rd dose pfizer... dia ckp masa amek jab few days ago to skali dgn frontliners...

Cukup edah 3rd booster ni heols dah kena fly... tp bulan 12 heols balik semula lah, sempat ler bawak anak jenjalan cuti skolah yeayyy... then heols continue keje oversea lg.. iols follow skali lah.. kebetulan ada showcase 3 of our companies kat expo sana...

Alhamdulillah, maka nikmat Tuhanmu yang manakah yang kamu dustakan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 10-11-2021 06:41 PM

Alamak, talking about showcasing our companies di sana.. i belum siapkan narrative utk trade commissioners, leaders, masa nak launching, showcase and MOU signing kat sana... kena laa buat narrative nak cakap apa, baru boleh memaut hati United Nation and EU leaders...

My business partners terlalu excited dengan achievement ni... theyols ajak celebrate kat Restaurant Nusret Gokcen Saltbae nnti... RM4k - 5k per pax, bayangkan kitorang 7 pax ke sana nnti..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihihi.. panjang umoq heols ya.. i baru je bebel kat sini narrative, talking points utk showcase our companies kat sana blum siap.. lepas weols dinner tadi, dia dah remind.. nnti ada masa, siapkan draft narrative tu this weekend nak tunjuk busines partners...

Begitulah husband & iols,  bila handling few companies... multiple tasks, multiple hats.. even weekends and over dinner pun sempat lagi discuss pasal business...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni farewell dinner one of my staff yang manage resort... sheols dapat offer kerja kat KL, doc veterinar...

All the best my dear, kaka greentea is soo proud of you... nnti balik kg jangan lupa stay resort kitorang tau... hahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka teh tolong share resto wagyu yg sides best tu boleh?

Haih teringin pulak nak makan last pergi mkn wagyu kat shin nihon awal tahun sebelum pkp balik
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 10-11-2021 11:40 PM

Stoked restaurant and bar.. kena msg dulu owner dia tengok avails ke tak.. kadang ada je stanbroke wagyu MB6, MB5...

Parking sana leceh sket, kena pakai jockey...

Iols kalo nak mudah makan wagyu, sides yang not bad, iols suka pi KARS cyberjaya... or JAHHET taman nirwana or bangi... buat medium rare or medium... iols suka KARS sbb wagyu dia byk jenis... sides lg sedap dari jahhet..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 10-11-2021 11:49 PM

Arghhh cerita pasal makanan... iols teringat sedap nya grilled baby goat kat ASADO (Argentinian) Dubai...

Then pudding yang ada dulce de leche... makan sambil dengar live show & dancing fountain depan burj khalifa...

tak sabar nak mamammm sana dgn husband haaa...

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 11:51 PM | Show all posts
Edited by green~tea at 10-11-2021 11:54 PM

Ala boring laa husband ni sejak cucuk 3rd dose pfizer dah berapa hari asek tidoq awallll jah...

Ni kenapa ni vaksin effect lg lemau dari efek kena actual COVID bulan 9 haritu mild fever 37.2 degC SEHARI jahhhhh


Anak pun tidoq awal sbb esok skolah... boring iols, layan kawan2 borak and merapu kat forum je lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriously duduk rumah everyday ni sejak early 2020 rasa lemau juga.. kot sblm ni anak PDPR bising laa jugak dapat berperang... minggu ni heols skolah, hepiiiiiiiii betoollllll si kenit tu.. setiap hari ada je cerita dia balik dari skolah... cikgu bagi hadiah stationaries laaa, cikgu puji pandai la.... alah baru derjah 2... ibu doakan sayang membesar jadi lelaki yang thoughtful, have common sense, responsible..  
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 02:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Geramlah jiran bawah ni
Dah malam2 buta ni bising dgn telepon pulak
Nak tido pun tak senang
Esok plan Lepas subuh nak tidur sampai tengahari lah. Then terasa mood nak masak. Harap2 Lepas bangun tidur esok mood rajin masak mariiii
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 05:36 PM | Show all posts
mood malas masak today, tp dah siap2 keluarkan ayam dan ikan talapia utk goreng makan dinner nnti... anak balik skolah, makan tengahari tapau mekdi sajorkkk...

dinner karang makan talapia merah temerloh goreng garing, makan dengan ulam2 celur dengan sambal jawa.... done.... anak plak makan ayam goreng dengan kicap lah.. ibu malas nak masak lauk berkuah...  malas nak kemas2 dapur lap dapur beria, besok nak fly, outstation sesambil bercuti...

kang nak kena buat swab test lah pulok... banyak betoi kena spare salixium test kit kat rumah ni...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2021 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Thank you kaka teh for recommendation!

Hari ni rasa sedih sgt, my furbaby dah takde. I was with him until his last breath.
Thank you for being with us for almost 9 wonderful years.
I love you baby
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Cakap psal masak ni kan..iols dh naik biol mikir nk masak apa. Byk lgi xmasak dlm fridge. Since mlm xmasak pagi2 jah iols masak utk anak kt umah. Tu pon masak 1 lauk jah skrg. Pesen masak ayam goreng pstu ada sos dia. Like sos lemon sos cheesy sos korean aa gitu. Smpi bdak2 muak tukar peten lain plak. Ayam tu iols kretif la skit buat butterfly ke debon ke goreng dgn tepung campo2. Budak2 sbnryna sorg jah tgal. Si kecik djh 5 tu je. yg lain manade kt umah. Makin tua dah aku ni kan eh pesal ha sda lagi maki amun kt ci sana? Aku tgk sarah tu bkanla toxic mcm si senah tu..takat ckp sembang2 org lain pun buat knpa xmaki semua org lain? Apa yg dengki sgt kt org tak kacau idup kita.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah tu umo2 camni badan dah sakit2
Kena jaga makan, amik vitamins, susu kesihatan habatusaodah supplements itu ini. Ubat otak ubat jiwa smua kena amik. Tu blom pegi masaj pegi facial berjadual. Baru bole guna lama..insyaallah. pada Allah juga kita mohon kekuatan sesungguhnya kita hambaNya yg serba kekurangan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2021 09:55 AM | Show all posts
entoh ler... maki hamun teruk bebenor kat CI tu.... malas nak amek pot lah... takleh ke berborak dengan ilmiah dan harmoni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-5-2022 09:21 PM GMT+8 , Processed in 4.310533 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list