CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1750|Reply: 9

Isteri Tahan Sakit 36 Jam, Amir Floor88 Setuju Pembedahan Sambut Anak Sulung

[Copy link]
Post time 28-10-2021 08:41 AM | Show all posts |Read mode
Selepas 36 jam menahan sakit akibat kontraksi, akhirnya isteri kepada pemain gitar kumpulan Floor88, Amir iaitu Zarith Shawara selamat bersalin anak sulung mereka.


Menurut Amir atau nama sebenar Amirul Affeq, 30, isterinya itu melahirkan bayi lelaki secara pembedahan di Hospital Selayang, Selangor kira-kira pukul 9 malam, Selasa.


Foto: IG






"Alhamdulillah selepas menahan sakit sejak Isnin akhirnya isteri selamat lahirkan anak sulung kami. Bayangkan 36 jam dia menahan sakit nak bersalin tapi masih belum ada jalan untuk baby keluar, akhirnya doktor mengambil keputusan untuk melakukan pembedahan.


"Demi keselamatan isteri dan anak, kami bersetuju pembedahan dilakukan. Memang sedih sangat sebab tak dapat nak teman isteri sakit seorang diri dalam bilik bersalin. Sepanjang tempoh menunggu itu, saya hanya setakat dapat buat video call dan jumpa lima minit sebelum pembedahan.


"Isteri pun tak sihat sebab beberapa hari sebelum masuk hospital, dia diserang demam campak atau chicken pox. Tapi Alhamdulillah lepas makan ubat sekarang ini keadaan dia semakin baik cuma belum boleh sentuh baby lagi, saya pun petang ini baru dapat jumpa baby," katanya kepada mStar.




  



Sementara itu, Amir berkata kesukaran isteri melahirkan cahaya mata sulung mereka ini benar-benar membuka matanya untuk lebih menghargai pengorbanan seorang ibu.


"Tengok sendiri sakit yang isteri tanggung baru saya sedar pengorbanan seorang ibu. Kita sebagai lelaki tak boleh nak balas betapa besar jasa ibu melahirkan kita.


"Mereka bertarung nyawa semasa bersalin. Pengalaman pertama ini menjadikan saya lebih menghargai ibu dan isteri. Apa-apa pun syukur Alhamdulillah pembedahan berjalan lancar dan kedua-duanya sihat,” ujarnya.


Ditanya mengenai nama anak lelakinya itu, Amir berkata dia dan isteri sudah mempunyai beberapa pilihan nama.




  



Amir bagaimanapun masih belum memutuskan nama yang akan digunakan untuk bayi berkenaan.


"Nama dah ada... kami dah senaraikan beberapa nama tapi tunggu isteri dah sihat nanti kita bincang semula.


"ilihan nama itu kami berdua yang beri, kalau dah capai kata sepakat nanti kami akan umumkan nama putera sulung kami ini,” katanya.


  



  



Amir berkahwin dengan Zarith pada 26 Disember tahun lalu selepas empat bulan mengikat tali pertunangan. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Nandung tp bodi lawa
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 09:15 AM | Show all posts
Walaupun whoareyusss, i tetap nak ucapkan, tahniah u'ols...semoga semuanya sihat-sihat, dan selamat berpantang...btw, nama baby letak biasa-biasa je tau u'ols, tak perlu pan-asian telenovela sangat okay.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah, xtaw pun dia dah kawen tup2 dah ada baby
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Whoisyuhhhhhhh
Congrats btw
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah
Selamat berpantang
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Moga jd anak yg soleh.
Ngamdung tp body lawa. Mudah la nak dpt bentuk asal blk nnt.
Jeles mak nyahhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai nak whoayus gak tapi dah biaser nampak nama group ni di BodGos khuens

Tahniah dapat baby. Selamat berjaga malam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 12:59 AM GMT+8 , Processed in 0.523778 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list