CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: keyboardmouse

Jiran yang menyakitkan....

[Copy link]
Post time 9-8-2010 03:36 PM | Show all posts
ader jugak jiran cam gini...
jiran dpn umah..klu nampak kitorg kuar je..mesti cpt2 masuk umah..
klu tgh2 sidai kain pon..leh tinggalkn n masuk umah..
xpaham apekah motif n objektif tindakan tersebut...
penah laa wat kenduri..g jemput..xde nk dtg..siap tutup pintu tingkap segala...
skang wat bolayan je..{:2_74:}miss_kikilala Post at 7-8-2010 03:29 PM



waaaaa   jiran As pun camni..
jiran sebelah parents sha pun sama pesen ni..
nmpk kita kuar,hempas pintu kuat2..
dia tgh sapu sampah,nmpk kita bukak grill,campak penyapu lari masuk rmh,hempas lg pintu..
kelmarin nmpk tukang pintu dtg repair pintu..
rosakla tu..
apa tak nya..hari2 menghempas je keje nya..:@
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2010 03:39 PM | Show all posts
ku tak pernah btegur ndan jiran ku .. sehinggalah kejadian hr tu  sewaktu anaknya (secondary school ) nak g school tiba2 jatuh di tangga .. ku yg tengah menyidai baju cepat2 dtg membantu sambil menahan ketawa ..
skrg ni dah btegur sapa mcm dah lama kenal ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:41 PM | Show all posts
nak jiran kacaks mcm anuar zain..

kat mane boleh dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:54 PM | Show all posts
Reply 96# foxnike

jgn jadikan politik sbgai perbezaan... sbb.. kt sini pun ader gak leh jd puak2 kelompok2.. harap sana xder pun... hhehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 03:57 PM | Show all posts
Reply 104# anonymous
kami ok je. takde gaduh2. cuma masing2 dah menyendiri & dah takde semangan kejiranan dah walaupun tinggal sebelah menyebelah & rumah masing2 tak berpagar. sbb tu lah planning ramadhan ni nak gi antar kuih kat jiran. sbb nak tau jugak sape nama jiran i nih. Sbb slama ni aku duk kenal bibik derang jah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 04:01 PM | Show all posts
kes saya lagi teruk sebab semua nya housewife so ada je brng nak jual kat kita...yg tak tahan saya nak keluar gi pasar malam siap tunggu depan pagar...rs mcm nak pindah dok apartment balik...lth oooo...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-8-2010 04:23 PM | Show all posts
Reply 101# Asdira

Kelakarnyer jiran you nih ....   Asyik dok menghempas pintu sampai jahanam pintu...   Nasib baik dia tak sampai nak terpaksa pinjam pintu jiran lain untuk di hempas
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 04:23 PM | Show all posts
Reply 105# foxnike


   erm.. slalu cm nikan.. klo sbb politik dh slow down skit.. masa anon pindah sini mula2. meriah juaa.. bumbung lama umah anon pun.. kami wat sejiran.. sama2 tukang... skng dh cam susah.. maybe masng2 dh tua.. n ader cucu kot... cuma kkdang ader bdak yg baru menyewa jelah... cam kurang skit... tp so far ok lg...
bgs lah cam nie.. bg kenal sesama jiran... jrang jiran kt bndar ader wat cam ni kann??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2010 06:15 PM | Show all posts
Adoi, ade jgk org camni eh...Ko wat x layan jela, org camni selalunye psiko. Baik ko wat hal sendiri je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 07:53 PM | Show all posts
Reply  Asdira

Kelakarnyer jiran you nih ....   Asyik dok menghempas pintu sampai jahanam pi ...
oyen Post at 9-8-2010 04:23 PM



    kan..mmg kelakar..
agaknya ada masalah kat mental/jiwa dia kot..
suka sgt hempas2 pintu..last2 pintu rosak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 08:26 AM | Show all posts
pk positif je la ye tuan tanah.
die ade masalah die sdr tu kot
tu jadik cmtu agaknye.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 09:28 AM | Show all posts
pedulikan ajer..
kekadang ader manusia ni x reti nk berbaik sesama jiran...
ader plak yg terlbh jaga tepi kain...
tp bl TT citer pasal terpaksa jemput g kenduri sbb dia tumpang letak motor tu..
x sepatutnya lah...
kena ikkhlas la nk menjemput org...

mcm aku sendiri.. pernah ajer alami benda mcm ni..
masa zaman bujang dulu.. h/mate aka tuan umah aku buat kenduri..
siap ckp.. jgn bgtau si bedah tu yer.. akak buat kenduri ni utk kekwn akak ajer...
hangin ajer aku.. pastu.. bl tgk makanan berlebihan...
pandai plak soh aku jemput si bedah nun..
mcm la kwn aku tu buruk lantak sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:30 AM | Show all posts
jiran aku kepoci pulak...cepat jer bertandang kat umah mak aku biler kita orang blik...nak tngk barang aper kita wak baliktuk mak...tension aku...kekadang mak aku tak sempat lagi nak menjamah dah kena bagi dia pulak. Ari tue aku pinjam kete sport ...bergegas dia datang nak tanya kete baru aku ker...isk3x ituler orang kita...tak leh tngk orang lebih...padahal bukan kete aku pun..kete pnjam jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 03:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by dafiza at 10-8-2010 15:45

I geram giler dgn jiran I. I ada satu keter jer. Die ada 2 keter, 1 BMW dan 1 lagi keter yg jenis masuk hutan n bertayar besar tu.
Yg buat I geram, dia ni park keter besar dia depan rumah I. Kita nak keluar masuk rasa sempit, block view.

Actually, I rasa die mmg sengaja beli keter tu spy jiran lain n guest I tak ambik space depan antara rumah I n die. Die bukannya pakai sgt keter tu pun. Dlm seminggu adalah 2-3 kali jer die drive keter besar die tu...hari lain keter tu tersadai jer kat luar.

Klau die drive keter besar, die akan park kan keter BMW kat space tu. Kalau dua-dua keter tak der, die call adik pompuan dia suruh dtg dan park tpt tu. Kalau tak pun, die call kawan die...Korang bygkan lah betapa penakut jiran I ni..

Yg pelik tu, dia mampu beli keter BMW tp nak besarkan porch tak mampu pulak. Dan lakibini tu kerja bagus....BMW tu baru beli, tak sampai setahun. Sebelum tu die pakai keter biasa. Kalau tak mampu, buatlah cara tak mampu...jgn beli keter besar ,menyusahkan jiran. Kalau nak beli keter pun, buat dan besarkan lah porch rumah dulu. Ni tidak, menyusahkan jiran...kan dah kena berbakul sumpahan2...

Ingatkan kalau dah berumur tu, dah berakal lah sikit...rupanya tidak... Tu baru kisah mak bpknya...belum lagi anak2nya. Nakal.....sampai box electric rumah I diaorg pecahkan. Baling batu pun ada. I wonder la..diaorg ni terlepas dr mana...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 03:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by dafiza at 10-8-2010 15:11

sekarang I bercadang nak besarkan porch,
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 05:12 PM | Show all posts
jiran TT ni kira ok n bersupan lagi berbanding jiranku yang tau parking kete depan umah aku tanpa be ...
harumawar Post at 9-8-2010 10:19



Ni samalah penyakit dgn jiran aku..asal aku balik lambat je, ada je kete dia parking kat depan rmh aku aka tempat aku parking keta tiap2 hari..depan rmh dia kosong haram dia nak parking...nyampah x hengat ...klu kenduri jgn harap nak jemput (yg ni aku ok je, sbb klu jemput pun aku mmg malas nak pi... )
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-8-2010 05:31 PM | Show all posts
uols parking la kat depan rumah dia ...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 06:23 PM | Show all posts
Reply 111# airmineral


    sempena kedatngan ramadhan..kita mesti berbaik dgn semua org...dan memaafkan semua org.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2010 01:15 AM | Show all posts
aku baru jer nk bukak topik jiran yg menyakitkn ati rupanya dah ader
leh gak kot tumpang kat sini
kang silap wat forum baru cik mod marah lak... hihihi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Bertambah kaya...Emas Dan Logam Berharga RM1.25 Trilion Ditemui Di Sarawak
YgBenarBertambah kaya...Emas Dan Logam Berharga
Views : 2066 Replies : 14
Hanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti V79
syitaeyqaHanis Haizi Misqueen, Babutam, Nwantiti
Views : 213521 Replies : 5168
Nora Danish - Nedim Nazri Aziz sah bercerai
kakasotong2Nora Danish - Nedim Nazri Aziz sah berce
Views : 7043 Replies : 109
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 74834 Replies : 3019
Tyra
aaanf14Tyra
Views : 8069 Replies : 65
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 30651 Replies : 193
Isyarat baharu MH370 dikesan di Australia Barat
prettygoodIsyarat baharu MH370 dikesan di Australi
Views : 3490 Replies : 14
Dharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor biawak komodo
PrickfordDharma Harun Adik Manja tanggung 2 ekor
Views : 14218 Replies : 223
Binaan rumah memasuki sempadan rumah jiran.Pemilik dalam dilemma
YgBenarBinaan rumah memasuki sempadan rumah jir
Views : 12766 Replies : 50
On your mark get set go!!
jueazOn your mark get set go!!
Views : 7975 Replies : 5

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.063911 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list