CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: keyboardmouse

Jiran yang menyakitkan....

[Copy link]
Post time 9-8-2010 09:31 AM | Show all posts
Reply 1# keyboardmouse

sama ar dgn saya. dah dkt 4 tahun duduk perumahan ni. 50% surirumah 50% jiran yg lain kerja. selalu je yg golongan surirumah bergosip sesama sendiri. 2 minggu lepas cuti sehari pegi la soping baju anak. terserempak dgn sorg jiran ni.. dia ni surirumah. tegur mcm biasa hai-hai kendian bai-bai.
tk lama seminggu lepas tu, dia dah gebang satu kawasan perumahan, saya cuti sedap-sedap pegi soping, tapi anak babysiter susah2 kena jaga. yg bagitaw ni pun babysiter tu.. jiran kepoh tu msg dia ckp sya pi soping tp suruh dia susah2 jaga anak.
berbual dgn jiran lain yg bekerja, dia pun kata citer tu sampai ke sms dia..

aduii..., nak tergelak pun ade..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2010 09:35 AM | Show all posts
nasib baik lah jiran2 iols semua nya ok..

yg paling penting sekali..
jgn buruk sangka terhadap jiran


jiran ku keluarga ku
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 09:56 AM | Show all posts
sempena bulan pose n raya yang bakal tiba ni aku cadangkan ko pasang mercun kuat2
nanti mesti dia tegur punye

hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 10:19 AM | Show all posts
jiran TT ni kira ok n bersupan lagi berbanding jiranku yang tau parking kete depan umah aku tanpa beritahu pape pon
kat depan umah dia xnak lak parking..
pastu buang sampah kat dpan umah aku
kelmarin dia buat kenduri tahlil jemput aku,tp aku xg pon
malas sbb dia tu tau sakitkan ati aku je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 10:44 AM | Show all posts
maybe sbb die kurang bergaul dengan jiran2 maka budi bahasanya kurang sket..hehe

takpe ...
siputsedut Post at 7-8-2010 13:15



motippp gegeh pusing keliling bod cari jejanz??
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 10:49 AM | Show all posts
Reply 1# keyboardmouse


umah lot corner ker??

kalu dh sampai 4 bijik kete..kete pn bkn tecik2..
sure harus besar lah ruang garaj nye kan? siap leh tompang menompang kekdahnyee
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-8-2010 11:01 AM | Show all posts
die tak jeles. p bengang. tak dapat tumpang letak barang lagi. hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:04 AM | Show all posts
Betul lah cakap TT, kalau nak jemput pun x yah lah cakap
" sbb dah parking".. Setaka ajak cukup lh.. Tapi maybe jg spt org kata, Jiran tu kurang bercampur dan x tau guna tatabahasa yg sesuai. Niat dia maybe ikhlas, tapi kata2 x mencerminkan keikhlasan tersebut. Just Ucap terima kasih je.. Abis citer.. Buat apa nak dendan dan gaduh2 dgn jiran. satu hari nanti ,mseti dia akan perlukan kita dan x mustahil sebaliknya...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2010 11:10 AM | Show all posts
jiran yg sengal kekdahnya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2010 11:19 AM | Show all posts
Reply 66# pr3ttytw33ty


    dlm garage 2 biji kete masuk.lagi 2 kete letak blakang kete yg 2 biji tu.sure muat punya...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:25 AM | Show all posts
Reply 70# keyboardmouse

xdpt imejin cemmane pepagi korang nk g keje..

harus beratur tggu turn nk reverse kuar
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2010 11:27 AM | Show all posts
Reply 71# pr3ttytw33ty


    sabar tu jadi pendorong kami.... ...poyo ayat aku...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:37 AM | Show all posts
jgn layan jiran macam nie.. ada masalah mental..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:46 AM | Show all posts
Reply  siputsedut


    klu betul mcm tu oklah...alhamdulillah..tpi masa nak latak moto and nak  ...
keyboardmouse Post at 7-8-2010 13:07


emm...nampak sangat sebab dah xde pilihan, sebab dah tumpang motor dekat umah ko tu...tu yg dier cam ala2 terpaksa jemput datang kenduri tu.

emmm..aku penah gak alami dulu2 jiran sebelah umah, buat kenduri. yg peliknyer tu kitaorang mmg x dijemput, tapi jiran sebelah umah kitaorang (kire selang sebelah dari umah dier tu ler) dier jemput plak. bukan ler kata hadap sangat nk pegi kenduri umah dier, cumanyer...patut2 ler. nampak sangat umah kitaorang x jemput, tapi sebelah umah kitaorang dier jemput
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-8-2010 11:49 AM | Show all posts
Reply 74# hh_hs


    manusia zaman skrg ni pelik..smakin hilang nilai bermasyarakat.......
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 11:57 AM | Show all posts
Jiran aku, cuma bergaul dgn CEO, CFO dan apa2 yg ada 'O' dan seangkatan dgnnya, dan mereka2 yg berstatus sahaja. Memula jadi jiran dia, dia jemput aku kenduri.  Aku pun pegi lah. Ye lah..org dah jemput.  

Pastu, bukan je dia tak layan aku, malah, depan2 aku dia soh maid dia simpan sume2 lauk2 dan makanan tu, sb, da nak tunggu golongan 'O' tu datang...aku malu giler..aku ni bukannya pelahap, jauh skali ada susuk tubuh yg menunjukkan seolah2 aku ni pelahap

1 ari tu, aku jumpa dia kat taman, aku tegur la dia, ye lah...dah jiran kan, tup2, dia buat seolah2 aku ni bercakap dgn dinding..malu lagi!! Ye la..aku nimanusia biasa je takde status.

Last2, aku buat seolah2 aku takde jiran, walau terserempak ngan dia kat mana2 pun, aku pun buat tak tau je..

Nak menjadi cite, kereta dia kena tarik depan mata aku..aku terkedu..mana le aku tau dia tak bayar kereta!  Dia lak gi cite kat org, aku gi bagitau bank tak bayar kereta..walhal, aku ni malas nak ambik port anything related dgn dia!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2010 11:58 AM | Show all posts
Reply 75# keyboardmouse

tuler, nk cakap camner kan. nk kata kitaorang ada buat salah pun, rasanyer xde.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 12:00 PM | Show all posts
sempena bulan pose n raya yang bakal tiba ni aku cadangkan ko pasang mercun kuat2
nanti mesti dia t ...
bronok Post at 9-8-2010 09:56



    silap2 ade habang polis 2 3 orang mase die tegor tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 12:01 PM | Show all posts
motippp gegeh pusing keliling bod cari jejanz??
pr3ttytw33ty Post at 9-8-2010 10:44



    mencari calon2 lelaki sebagai model di SIPUKK HORVEJKUL MODELLING AGENCY
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2010 12:03 PM | Show all posts
ohh.. cam ner lah aku nt yekk. klo ader jirann.. huhuh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 07:56 PM GMT+8 , Processed in 0.074673 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list